Witam.
Po pierwsze witam wszystkich alfaholików! A teraz do rzeczy jako że stałem się szczęśliwym posiadaczem alfy romeo 145 (mój pierwszy samochodzik) chce ją doprowadzić do stanu co najmniej bardzo dobrego. I mam pytanie, nie wiem czemu ale jak puszczam nawiew obojętne ciepły,zimny to działa mi tylko 4 bieg, na początek może dobry ale po chwili zaczyna irytować, a pozostałe biegi nie działają, zaznaczę że mam wersje przed liftingiem, chciałbym się dowiedzieć co może być przyczyną, jak to naprawić? Nie działają mi też kierunki z prawej strony, na forum czytałem że może to być wina przerywacza i wystarczy poprawić zimne luty, łatwo się go demontuje? (lubię majstrować ale tego auta kompletnie nie znam) A i jeszcze nie działa mi zegarek, tzn jest tylko podświetlany ale nie wyświetla godziny, da się to naprawić czy trzeba wymienić wyświetlacz? O i jeszcze przyszło mi do głowy, jak rozebrać tunel środkowy tak żeby właśnie wyciągnąć cały ten panel z zegarkiem, popielniczkę?
Na chwilę obecną tyle jak jeszcze coś przyjdzie mi do głowy będę was pytał, i liczę na pomoc z waszej strony
Pozdrawiam