U nas w 159 walka z dymieniem też trochę trwała walkę wygraliśmy dopiero po wymianie kolektora przestała kopcić i stała się bardziej żwawa
Printable View
U nas w 159 walka z dymieniem też trochę trwała walkę wygraliśmy dopiero po wymianie kolektora przestała kopcić i stała się bardziej żwawa
czyli robota na weekend, wyczyszczę przepustnice i sprawdzę jak w kolektorze wygląda.
Interesuje mnie jeszcze jedno mianowice.. Za silnikiem znajduje sie puszka do której idą węże od odmy czy tam znajduje sie jakiś filter?
niee:).. czarna plastikowa puszka do której dochodzą węże od odmy i od odpowietrzania skrzyni korbowej.. 20v ma z tyłu silnika 16v ma chyba po prawej przy aku.
Wygląda jakby tam był filter odmy.
Ktoś ma namiary na dobry warsztat z wielkopolski który sprawdza wtryski i regeneruje..
Bo mysle ze na 100 % jakiś wtrysk leje..
Jeszcze doszło mi że na postoju jak silnik chodzi w kabinie czuć zapach spalin..
Kolego w 159 wymieniliśmy wtryski i nic nie uległo poprawie dymiła jak dymiła wróciły stare wtryski wymieniony kolektor i bez bąka z tyłu.Także polecam czyszczenie kolektora trochę roboty jest ale warto do końca na obrotach i zero kopcenia.
W razie czego mam wtryski do takiego motoru jak byś bardzo chciał pozdrawiam
a co to są za wtryski sprawdzone dobre?
Ile za sztukę?:)
Turbo oryginalne sprawdzone i zdrowe..
Przebieg 227 tys.
w tej chwili jestem w holandii dopiero po swiętach kupie kabel do wysle logi
ja osobiście obstawiam ze to coś z którymś wtryskiem.. bo cały dolot jest czyściutki nawet egr był.