Oczywiście, jak najbardziej!!! BITEX
Printable View
Ostatnio też miałem 156 na dziurke, a jak się okazało to pół podłogi do wymiany :)
Jeśli chodzi o zabeczpieczenie to jedynym i słusznym sposobem jest, zakup szarego podkładu wypełniającego, dokładnie czyszcisz szczotką na wiertarce wszyskie miejsca spawane wraz z łatą i 3-5 cm od spawu w głąb zdrowej oryginalnej blachy auta, odtłuszczasz (najlepiej nitrem) malujesz podkładem wcześniej mieszając go z przeznaczonym do niego utwardzaczem, następnie kupujesz mase uszczelniającą na twardy pędzel i zabezpieczasz tą masa wszystkie spawy smarujac wzdłuż z góry i z dołu.
Następnie kupujesz "czarnego barana" dobry litrowy kosztuje do 30 zł w kazdym sklepie z lakierami samochodowymi. Najlepiej na pistolet pod kompresor i tym zabezpieczasz spawy.
Napisz maila na priv to podeślę ci kilka fotek i zobaczysz jak ja to robie.
Sprawdź drugą stronę bo może nic nie widać a już może być zjedzone.
U mnie to wyglądało tak:
Załącznik 93455Załącznik 93456Załącznik 93457Załącznik 93458
U mnie tez rdza podloge zjada i za progi sie juz wziela. Mam w palnie to spawac i konserwowac a pozniej przemalowac auto na czarno lub czerwono. Chyba taniej jednak bedzie poszukac we Wloszech zdrowa bude i przelozyc silnik.
zabralem sie za druga strone i okazalo sie to samo Załącznik 98543Załącznik 98546Załącznik 98544Załącznik 98545 wyciete , zaspawane , wypryskane cortafinem , uszczelnione masa uszczelniajaca od gory i dolu , od gory na to 1 warstwa maty z zywica a od dolu bitex
O kurde... Od spodu były jakieś oznaki czy okazało się dopiero po wybebeszeniu wnętrza?