A to niby dlaczego??
Printable View
A to niby dlaczego??
Dobrze ale auto nie jest nowe części się odkształcają i oring może puszczać. Mając na myśli dobry silikon nie brałem pod uwagę "jakiegoś g***a" ale sylikon victora reinza, który kosztuje kilka razy więcej od pospolitego czerwonego i z pewnością nie zostanie zdegradowany przez czynnik.
Norbercie, możesz robić jak chcesz nikt Ci nie zabroni nie wiem jakie masz doświadczenia, moje są takie, że oringi trzymają nawet i w starych wysłużonych samochodach, nalezy tylko uważać na utlenioną zgorzel którą warto wyczyścić ostrawą szmatką nie żadnym druciakiem i naprawde mocno się przyłożyć do dokładnego umieszczenia oringów to wystarcza i nigdy nie będę fanem paprania wynalazkami.
Jak przeprowadziłeś testy że ten sylikon nie reaguje z R134a i olejami to OK, i tak autor tematu zrobi jak zechce.
A i jeszcze coś zajmując sie co nieco klimą nie podjął bym się robienia czegokolwiek jak wykrył bym jakieś pomazane sylikonem połączenia, oczywiście wiekszość by to olała ale jak komuś zależy na satysfakcji klienta to jest szczery i nie będzie się wpuszczał.
po co używać jak można wymienić oring który jest tańszy niż czerwony silikon i mieć problem z głowy. ja bym po dostaniu się tych oringów sprawdził dokładnie czy to napewno leci na oringach a może jest coś innego bo z pierwszego postu jakoś nie wynika że to wyciek na oringu.
a mam takie pytanie.podobno to normalne.
cY po zgaszeniu silnika na uruchomionym klima chodzila normalne jest ze sprezarka syczy przez jakis czas jak sie nadstawi ucha w jej okolice?
A nie masz czasem mało czynnika??
wczoraj byłem na nabiciu. owszem syczy jak jest mało czynnik ale jest słyszalne w kabinie a u mnie tylko po zgaszeniu silnika z okoli c sprężarki. klima chłodzi i działa dobrze ale to syczenie mnie zastanawia. na jakims forum o audi wyczytałem to normalne i u wszystkich coś takiego występuje ale wolę dopytać jak to jest w alfie... pozdr
hmmm ja nie zwróciłem uwagi nigdy na takie syki:)
najlepiej to podłaczyć sie manometrami i patrzeć co się dzieje z Ciśnieniami po zgaszeniu samochodu :)
No właśnie zwykle to chyba zawór rozprężny syczy przy braku czynnika w kabinie.