oj tam ... :wink: nic wielkiego - przez długi czas informacje na ich stronce miały charakter sporego nabijania klientów w butelkę (przyrosty mocy i momentu w silnikach wolnossących) a samo spotkanie na rolce okazało się tylko stratą czasu
Printable View
oj tam ... :wink: nic wielkiego - przez długi czas informacje na ich stronce miały charakter sporego nabijania klientów w butelkę (przyrosty mocy i momentu w silnikach wolnossących) a samo spotkanie na rolce okazało się tylko stratą czasu
aha - dobrze wiedzieć i znać kontr opinię ...
Zwróciłbym bardziej szczegółową uwagę na Unitronic który jest tak polecany przez Kozmozza
Zakaldaj chipa. Ja robilem w Autodelcie i naprawde czuc ruznice, okolo 9-11 KM. Tylko ze ja moge jezdzic na 95. Zazwyczaj mozesz uzyskac nawet 17 KM ale tylko bedziesz jezdzil na 98.
Pozdr.
nie wiesz czy autodelta ma swoj oddzial w Holandi bo bywam tam czasami a do Londynu nie za bardzo mi po drodze i jak czasowo wyglada ta operacja bo jestem z Edynburga
W holandii to nie wiem czy maja odzdzial a czasowo to okolo 5 minut. Po prostu wgrywaja soft dla odpowiedniego silnika i to wszystko. Uzyskujesz mniej koni. Nastepnym razem sprobuje Red Dot tez w Londynie ale na rolkach testuja i daja maksymalna moc i moment.
Pozdr.
ile zaplaciles za cala operacje jesli mozna wiedziec
EDIT
wolal bym miec mozliwosc jezdy na 95 mimo ze czesto tankuje v pover ale wiadomo jak to z benzyna jest ceny wyskocza do gory to pozostanie tylko 95 wlewac
No to po co chcesz zwiększać moc w aucie ? Na modyfikacje w silniku wystarczy środków a na paliwo już nie ?Cytat:
Napisał salatin
chodzby dlatego zeby miec mozliwosc wyboru czy to takie dziwne
Zaplacilem 319 funcikow i ten bajer ze moge jezdzic na 95, a moje odczucia sa takie ze na 95 lepiej przyspiesza niz na 98.Cytat:
Napisał salatin