Mam problem z wyslowianiem Sie jak widać :-)
Wysyłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2
Printable View
Mam problem z wyslowianiem Sie jak widać :-)
Wysyłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2
czemu lepsze ? , na pewno chodzi o większy zakres pracy takiej tulei , a także ona de facto pracuje w dwóch płaszczyznach ( to już moje przypuszczenia ) , a czemu glikol - bo w zimie nie zamarza ;
no z tym bmw to tak dodałem , żebyście nie psioczyli na inżynierów alfy ;) , bo wielu topowych producentów takie coś stosuje ;
ja wymieniałem same cukierki ( zwykłe metalowo- gumowe) , dostępne na allegro , nic złego o nich nie powiem , przejeździłem na nich ok 30tys km , a teraz ktoś inny jeździ bo sprzedałem alfetkę , więc nie wiem jaka ich górna granica wytrzymałości ,
jedno jest pewne, jak wylał gilkol wahacze musisz wymienić
Też się podepnę żeby się czegoś dowiedzieć. W eLearn wyczytałem, że wahacze dolne przedniego zawieszenia też mają glikol w tulejach. Prawda to jest? I czy jeśli, to dotyczy to oryginalnych (tych z jakimi Alfa wyjeżdża z fabryki) czy wszystkich pospolitych (Vema, TRW, Fast)?
Sedici - powiedz cięzko wymienić same cukiereczki w wahaczach wzdłużnych?
tak , ale tylko w tylnej tulei dolnego wahacza , tej dużej , i tylko oryginalne ricambi originali trw
- - - Updated - - -
trzeba sobie zaznaczyć ustawienie uchwytów tulei względem wahacza - żeby po zamontowaniu wahacza na aucie , tuleja nie była naprężona , itp ( ma być tak jak fabryczna ustawiona )
najgorzej jest wybić stare tuleje , nabicie nowej to prosta robota , nie trzeba żadnych pras , itp , młotek , imadło , jakaś tulejka metalowa aby nią wybić tuleję z wahacza ( u mnie pasiła jakaś mufka z rur od wody ;) )