przed turbem to znaczy przepływomierz turbo ? :D tam tez bez dziur , i chyba auto by dymiło a tu zero dymu
Printable View
nie ma przepływu i cisnienia nie ma paliwa.
moze i turbo, ale nie dymi na niebiesko, nie pali oleju turbo sie obraca, wiec?
pzd.
A najlepsze to dopiero przed wami :D wiec przed chwilą odpaliłem alfe i magia , działa , wszystko wróciło do normy , przejechalem sie i smiga :) jakaś czarna magia dręczy moją alfe .
Ale nie daje mi spokoju co moze byc przyczyną gwizdu , świstu bardzo głośnego ?? aaaa i jeszcze jedno model turbiny to GT1749V ? Jutro postaram sie nagrac filmik jak to slychac
Kiedy świst występuje? Z której części komory silnika ?
Co do tego ze auto nagle ozylo, masz zle wycięty zawor EGR z programu, a dodatkowo zawalony sadzą sie zawiesza.
Verzonden vanaf mijn iPhone 4S met behulp van Tapatalk
Jakby miał źle EGR wycięty i nieszczelność przez niego to wg mnie powietrze na przepływomierzu by się zgadzało a ciśnienie doładowania już nie. Analogicznie jak dziura w dolocie za turbem.
Stawiam, że problem leży wcześniej np wlot powietrza się zatkał :D
Najzwyczjniej nie działa sterowanie zmienną geometrią, do sprawdzenia overboost wężyki i akurator
Świst wystepuje od 1tys do 2,5tys EGR jest czysty :)
- - - Updated - - -
grucha pracuje , overboost podmieniany ,węzyki prawie nówki . Możliwe ze wypalone kierownice ??
- - - Updated - - -
http://youtu.be/SsVBC6smK08 Filmik z gwizdem :D
Sprawdź sobie czy nie masz przedmuchów na kolektorze wylotowym(sprawdź czy masz wszystkie szpilki na kolektorze ), taki gwizd się wydostaje jak kolektor jest nieszczelny i ten gwizd ewidentnie na to wskazuje, najlepiej to sprawdzić w dwie osoby, jedna słucha koło kolektora skąd piszczy druga gazuje, Ja miałem taki sam pisk i okazało się że kolektor się wygiął i pięknie ze szczeliny gwizdało
Przy nieszczelności lubi być któreś miejsce okopcone sadzą koło kolektora
Najbardziej gwiżdże na zimnym silniku, po rozgrzaniu szczelina zawsze trochę się uszczelnia dlatego mniej słychać gwizdanie
a zauwazyliscie jak ten silnik wogule wkreca sie na obroty , widac ze przydole jest strasznie duze opóźnienie na gaz