Mogą też cieknąć cylinderki jak się ma z tyłu bębny.
Printable View
Mogą też cieknąć cylinderki jak się ma z tyłu bębny.
U mnie nic nie cieknie, a kontrolka nie zapala się przy samym przyśpieszaniu, ale zapala się gdy przyśpieszenie jest połączone ze skrętem w lewo (zakręt musi mieć przynajmniej 50 stopni) na nieważne jakim biegu.
Płyn w normie.
Płynu masz niewiele powyżej minimum.Dla tego podczas skrętu w lewo gdy siła odśrodkowa wypycha płyn pod prawą ściankę zbiorniczka pływak nieznacznie się obniża i sygnalizuje minimum.Wystarczy dolać parę mililitrów i po kłopocie.Cytat:
Napisał Karol88
Koledzy pytanie i prosze o krotka odpowiedz
Jaki płyn hamulcowy na wymiane i przeplukanie ukladu. Czy DOT4 i jesli tak to jaka firma? Castrol jest drogi... czy jest sens lać Castrola???? czy jakis inny... ?
Heh, sam sobie odpowiedzialem....
kupiłem TEXTARa :)
U mnie pod maską jest napisane co by lać Tutele zarówno do hamulców, wspomy, spryskiwaczy etc.
Także bym na Twoim miejscu kupił Tutele DOT4 i gites, ja sam nie miałem kasy i kupił na stacji benzynowej jakiś zwykły i prawdę mówiąc jest dobrze, gdzieś mi wyciekał płyn bo ubywało, ale pare razy po dolewałem, odpowietrzyłem hamulce i... git majonez.
Jak się nie myle to płyn ten obsługuje także sprzęgło więc dobrze by było nalać coś dobrego ale... To nie jest olej - więc takiej wagi do tego bym nie przykładał.
Choć oczywiście mogę się mylić, prawdę mówiąc to dobrze by było jakby ktoś napisał czym się płyny hamulcowe różnią (nie mówie, o różnicy DOT4 a DOT 5.1 a po prostu między firmami)?
Nic nie cieknie,nic nie cieknie.Płyn tutela dolany i lampka się uspokoiła.Moja niunia (odpukać) jest zdrowiutka tylko coś mi trzaska pod autem... Metaliczny dźwięk jakby meta o metal pukał :P Co obstawiacie?Nie będę zakładał nowego tematu bo to niema sensu.Pozdro 8)
No niby tak... Tutele. Ale tak samo Alfa zaleca olej Selena a i tak prawie kazdy leje inny. Ja leje Castrol i jest gitara... place prawie 200 zl za 6 litrow, zostaje na ewentualna dolewke i autko sie kreci.Cytat:
Napisał oran