A powiedz mi jaki numer błędu Ci wyrzucało?
Printable View
Ten sam co tobie nabijało mi non stop egr,czujnik doladowania,przepływke. Przeczytaj temat o MCSF który Ci podrzuciłem bo przyczyn może być kilka jak sam widzisz.
Koledzy pomocy, już nie mam siły, sprawdziłem juz wszystko co mozliwe, wężyki, drugi overboost, drugi czujnik cisnienia, turbina była rozbierana, EGR zaślepiony i nie mam już pomysłów co to może być...
Źle wyregulowane cięgno od turbiny
Ja miałem identyczną sytuację, ten sam błąd i "fachowiec" z TMIN postawił na przepływkę (miałem duże różnice w masie powietrza). Sam sprawdziłem gruchę i też za wolno wracała. Wymieniłem przepływkę i overboost. Autko wróciło do życia.
Jeśli to nie pomoże to pada turbina.
mam nowy overboost do pogonki...kupilem do siebie ,ale moj okazal sie dobry i zalozylem spowrotem.
A sama gruchę sprawdziłeś ?
hmm w jakim sensie gruche? szpec który rozbierał i oglądał turbine ( byłem przy tym) oglądał gruchę też i mówił ze wszystko ok.
Turbo raczej nie pada bo wszystko z nim w porzadku.
Myślę też nad tą regulacja tego cięgna gdyz był zdziwiony że u mnie było wkręcone na max. Trzeba wyjąc turbo zeby to ustawić?
No to pewno kwestia cięgna. nie trzeba wyciągać. Teoretycznie potrzebny jest do tego przyząd ale da sie to ustawić bez niego.
Problem niestety nadal nie rozwiązany, podmieniałem juz 2 przepływki, 4 zawory i nadal to samo, cięgno na gruszce było przestawiane i też bez zmian, jedyną opcją jaka mi została to podmienić gruszke od turbo bo dosc wolno wraca, powiedzcie gdzie kupie gruszke do alfy bo nigdzie nie moge znaleźć?