sprawdz kable na zbiorniku moga czy złączki. Mogą być zaśniedziałe. ja miałem taki sam problem w mojej 146 TD
Printable View
sprawdz kable na zbiorniku moga czy złączki. Mogą być zaśniedziałe. ja miałem taki sam problem w mojej 146 TD
Wariowanie wskazówki to normalka. U mnie zaczyna się jak poziom spadnie o jedną kreskę poniżej połowy. Po prostu nauczyłem się to kontrolować po przejechanych kilometrach, a w miarę możliwości po zapaleniu rezerwy staram się tankować, bo mnie drażni ta kontrolka. Powiem więcej jeździłem dwoma fiatami i alfą i w każdym z nich były takie cuda. A niedawno kupiłem do tetrania po mieście uno w gazie i benzyny wlałem tylko tyle żeby rezerwa się nie paliła (czyli około 5l) i wskazówka stoi w miejscu.
Widziałeś bak w 155 i w UNO ?
i to wszystło tłumaczy :)
Widziałem bak w swojej 145 i w uno. U mnie jest też poj. 61L. A jak wytłumaczysz fakt że kiedyś w cieniasie mi też latała wskazówka. Tam chyba jest jeszcze mniejszy zbiornik niż w uno. Jeśli dobrze pamiętam to jakieś 35 litrów mi tam wchodziło heheh :D
W 145 zbiornik jest mniejszy niż 155.Ponadto jest też inna konstrukcja samego paliwomierza.
W 145 wskazówka stoi jak wmurowana.W 155 sytuacja jak u wszystkich.Zdarzyło mi się nawet,że zabrakło mi paliwa choć wskazówka uparcie pokazywała 1/4 zbiornika.
Ja miałam problem , raz pokazywała dobrze raz wogóle wskażnik zero pokazywał, ale wymieniłam pompkę paliwa bo się okazało że się zawieszała, koszt używki to koło 100zł, ale to cholerstwo wyciągnąc masakra, trzeba uważać żeby plastku nie wyłamać, a włożenie to naprawde się trzeba napocić i ustawić jak się wyciągało, ale zanim kupisz pompkę musisz ją wyciągnąć i zobaczyć jak wygląda bo jest pare pomek które wyglądają podobnie
Ostatnio zmniejszała mi się ilość paliwa gdy otwierałem drzwi i zapalało się światełko, a zwiększała gdy drzwi zamykałem. Taka ciekawostka przyrodnicza ;)