OK ale zamiast której podkładki???
Printable View
OK ale zamiast której podkładki???
Dowolnej, na rurze biegnacej od kolektora wydechowego do ssącego
Zauważyłem jedną niepokojącą rzecz, mianowicie ubywa mi płyn chłodniczy w zbiorniczku wyrównawczym???? I tak sobie myślę że śmierdzące spaliny mogą być przyczyną tego problemu.Czy oznacza to koniecznie wymianę uszczelki pod głowicą??? ale auto się nie grzeje sam nie wiem
Jeśli nie masz nieszczelności w układzie chłodzenia (najłatwiej to ocenić na pracującym nagrzanym silniku) to pewnie uszczelka pod głowicą puszcza...
To w takim razie czy "puszczająca" uszczelka pod głowicą może być przyczyną słabszego przyspieszenia i porannego kopcenia na błękitny kolor? :|?: :|?:
Prawie na pewno zdycha Ci turbawka, najpredzej sprawdzisz to po ubytku oleju, turbina może go rzucać na wydech dlatego dymi, chociaz jak rzuca do dolotu to sie on spala w komorze silnika i też dymi.Cytat:
Napisał kamko25
Natomiast kolego Paweł156 również prawie na pewno zdechł Ci elektromagnetyczny regulator cisnienia doładowania, który znajduje się na pasie przednim i z niego wystaja dwie rureczki. Jedna biegnie do kolektora ssącego a druga do turbo, miałem tak samo tylko u mnie sie check zaswiecał, ale ja mam ciut nowszej generacji silnik i u mnie jest już tradycyjny Check Engine, zamiast "marchewki" . Ja w aso płaciłem coś koło 170 zł. za niego, szybko wykluczyłem czujnik ciśnienia doładowania, który wyskakiwał po podpieciu do kompa, a wyeliminowałem ta usterke gdy podmieniłem czujniki w kolegi Alfie i dalej wywalało ten błąd.
Ale oleju nie ubywa. mam zalany MOBIL 5W-50 i trzyma stan taki jak ma byćCytat:
Napisał bosniak_sg
Ja bym stawiał chyba na uszczelkę pod głowicą bo płynu ubywa i to mnie martwi
Apropos
Jakie są typowe objawy zużycia uszczelki pod głowicą???