Tak Vernety też powinny być sprzedawane razem z czujnikiem - ale jak na starym czujniku wcześniej było ok. to raczej przyczyną twoich problemów jest sam termostat
Printable View
Tak Vernety też powinny być sprzedawane razem z czujnikiem - ale jak na starym czujniku wcześniej było ok. to raczej przyczyną twoich problemów jest sam termostat
Ja kupiłem EPS i był bez czujnika, czujnik zakupiłem wcześniej osobno. Wybierając termostat brałem pod uwagę EPS i VERNET - który również był bez czujnika w zestawieCytat:
Napisał kapalek
u mnie vernet był bez czujnika ;// i przed założeniem termostatu nowego ledwo co wskazówka sie podnosiła na nowym tak jak pisałem wcześniej temperatura skacze ;// 90*-75* i tak w kółko
No to jak skacze a układ masz odpowietrzony to jest to ewidentna wina termostatu
Vernety do silników TS są sprzedawane bez czujnika. Dobrze, że chociaż dorzucają gratis uszczelkę :roll:
przyczyną może tez byc źle wkręcony czujnik, który nie łapie masy i wtedy przekłamuje ale chyba wtedy skoki nie były by takie regularne.
skok temperatury może być ale z ponad 90 stopni w dól tak do 80. ale to raz na kilka minut. Kiedy termostat się otworzy (ok 90 Stopni) wpuszczana jest chłodniejsza ciecz z chłodnicy i wtedy temperatura powinna spaść w okolice niecałych 80 stopni. i pózniej znowu powoli rośnie do 90 i tak w kólko :D podczas jazdy po mieście (czyt. w korkach) nie widać tego efektu gdyż ciecz w chłodnicy nie jest chłodzona w takim stopniu jak podczas jazdy na trasie. Dodam, że mam nowy czujnik i termostat więc tak to powinno wygloądać :)
co do zasady teoria calkiem słuszna, ale termostat chyba ne powinien dopuszczac od skoków tylko jak juz sie tem podniesie to sie np w części otwierac i zamykac utrzymując tem na poziomie ok 90 cały czas czy miasto czy trasa. Możesz napisac jaki masz termostat?Cytat:
Napisał damian_kiszka
Jak termostat ma ostra charakterystykę pracy to pracuje w zasadzie 0/1 czyli otwarty zamknięty co nie jest zdrowe dla silnika bo raz jest nagrzany ,a za chwilę ma dopływ chłodnej cieczy z chłodnicy. Kolego kapalek na twoim miejscu dawno bym zmienił ten badziewiasty termostat, bo juz od prawie 2 miesięcy narzekasz na skoki temperatury
U mnie działa to tak, że po otwarciu termostatu temp spada o kilka stopni (zazwyczaj 5-6'C max to chyba 8'C), ale potem szybko się stabilizuje, a późnijesze ruchy temperatury wynoszą ok. 2'C, co jest niezauważalne na wskaźniku.
http://img181.imageshack.us/img181/8...tempav5.th.png
Na wykresie widać uruchomienie ciepłego silnika, kilka sekund postoju, potem podczas jazdy.
Kolego termostat to vernet a czujnik nie wiem. w każdym razie i termostat i czujnik kupione i wymienione w aso. Wcześniej silnik mi sie nie dogrzewał (na trasie max 55 stopni) więc wypytałem mechanika w czasie jak mi montował termostat jak ma wyglądać temperatura i powiedział że ma dochodzić do 90-92 stopnie i wtedy termostat ma sie otworzyć i ma spaść o kilka stopni i tak w kólko. Więc jeżeli skok temperatury następuje raz na kilka minut nie przejmuj sie bo to normalne. Ewentualnie dla spokojnego snu możesz sprawdzić czujniki od temperatury czy nie przekłamują :wink:Cytat:
Napisał kapalek
Kolego Maciek-156 tak właśnie wygląda prawidłowa charakterystyka pracy termostatu w 2.0 TS. a co do chłodnej cieczy to się mylisz bo nie jest chłodna bo ma prawie 80 stopni :D i w zaden, naprawde żaden sposób nie jest w stanie zaszkodzić silnikowi. Termostat pracuje prawidłowo własnie w ten sposób. A pierwszym objawem zlej pracy układu chłodzenia (termostatu) jest brak tego nagłego kilku stopniowego spadku temperatury podczas jazdy na trasie :) W jednostkach 2.0 TS (podejrzewam że we wszystkich benzynowych) nowy termostat i czujnik tak powinny pokazywać. Najlepiej jakby się wypowiedziało kilka osób które są swieżo po wymianie termostatu, czy podczas jazdy na trasie obserwują takie nagłe spadki temperatury o kilka\kilkanaście stopni. więc prosimy o wypowiedzi :DCytat:
Napisał Maciek-156
Ten mechanik to musi trochę jeszcze wiedzy złapać bo charakterystyka termostatu fabrycznego w TSie jest następująca:Cytat:
Napisał damian_kiszka
temperatura otwarcia 81-85C
temperatura pełnego otwarcia: 101-105C
Jak widać zakres temperatur pomiędzy uchyleniem termostatu a pełnym otwarciem jest bardzo duży i żadne wahania temperatury nie mają prawa występować. Termostat powinien zajmować położenia pośrednie nie tylko być otwarty lub zamknięty, bo reguluje on temperaturę silnika poprzez intensywność przepływu cieczy. Jeżeli termostat zbyt gwałtownie otwiera się i zamyka (to jest właśnie ostra charakterystyka) to w układzie występuje pulsowanie temperatury - ale nie chodzi mi o szybkość reakcji na zmieiającą się temperaturę (bo ta powinna być natychmiastowa), ale o zajmowanie tylko dwóch pozycji zamkniętej albo otwartej, bez żadnej pośredniej
Temperatura otwarcia to 88 stopni. A wcześniej nie ma prawa ani troszkę być uchylony. A jeśli się otwiera poniżej tej temperatury to pracuje wadliwie. Także ty musisz w tej dziedzinie trochę wiedzy złapać. A jak nie wiesz to nie pisz bzdur bo wprowadzasz innych użytkowników w błąd. A jeżeli dalej uważasz że masz racje poprzyj to konkretami. A i tak samo pisałeś że termostaty vernet są sprzedawane razem z czujnikiem temperatury. Bzdura bo kupuje się osobno. przynajmniej do jednostek benzynowych. Nie wiem jak jest w JTD więc głosu nie zabieram na ten temat :>>Cytat:
Napisał Maciek-156
Kolego damian_kiszka zajrzyj lepiej do danych fabrycznych i nie opieraj swojej wiedzy na katalogu producenta zamienników, bo piszesz głupoty - ja o faktach nie zamierzam z tobą dyskutować. Zajrzyj choćby do DTE - jakbyś nie wiedział to program serwisowy alfa romeo - można ściągnąć wersje z sieci, albo zasięgnąć informacji odpłatnie tutaj:
https://www.technicalinformation.alf...ecomm-web/web/
Co do uzupełniania wiedzy to 20 lat pracuję w zawodzie jako inżynie mechanik i jestem na bieżąco w temacie....
no sie zrobiło gorąco:) szkdoa mi troche 160zł za orygibnalny termostst by sie przekonać że bedzie dalej tak samo. faktycznie jeżdze z tymi skokami jakos od listopada (na szczęście nie jeżdze dużo).
z uzywtkowników forum po wymianie w tesie kilku ma skoki a kilku nie alebo nie zauwazyli bo trzeba bardzo często obserwowac wskaźnik by je zauwazyć, tak jak wyżej pisałem ten pierwszy skok jest znaczy a te późniejsze o mniejszej amplitudzie, ale wszytsko wskazue na opisaną przez Macjka 156 ostrą charakterystyke...
Tak niestety jest z zamiennikami - to loteria na jaki się trafi, część po prostu nie trzyma parametrów - stąd i niższa cena, chociaż jak się uwzględni fakt że oryginalny jest sprzedawany z czujnikiem temperatury to może na jedno wyjść...
Mam proste pytanie, głównie do Macka-156. Dlaczego JTDm w chociazby 147, czy GT pracuja na 90*, a ten sam silnik w 156 na 80*? Dla mnie to niekonsekwencja i na pewno nie celowe zalozenie producenta.
Maciek-156 a co powiesz jeżeli obaj mamy racje ?? do TS-ów były dwa rodzaje termostatów - pierwszy był montowany do 07.2000 a drugi potej dacie. Z wyglądu nie różnią się niczym. a jednak w katalogach (niektórych) można znalezć właśnie te dwa rodzaje. Obydwa można zamontować w każdym ts. ale zastanawia mnie w takim razie czym się różniły - podejrzewam, że tak jak wspomniał Maciek-156, chodzi o charakterystykę pracy. Więc być może ani ja ani Maciek-156 się nie pomylilyśmy bo każdy z nas mówił o innym termostacie :) A oba termostaty mimo że sie różnią charakterystyką pracy nie szkodzą silnikowi i pracują poprawnie :mrgreen:
Maciek napisał tak jak fabryka wypuściła Alfę, zamiennikiem o tych samych parametrach jest Vernet 6490.83 (TSy do 2000r)Cytat:
Napisał Maciek-156
Tak działa Vernet 6506.88 zamiennik dla oryginału (TSy od 2000r).Cytat:
Napisał damian_kiszka
Ja osobiście mam Belle '98 i Verneta 88'C - uważam, że jest to dobre rozwiązanie.
Chyba jednak Damian, to Tobie wiedzy bardziej brakuje ;)Cytat:
Napisał damian_kiszka
A jeździłeś taką która ma oryginalny fabryczny termostat przy ujemnych temperaturach zewnętrznych - czy opierasz wiedzę na filmach z youtube ? W AR159 jest inny wskaźnik temperatury - precyzyjnie wyskalowany. Jakoś koledzy z forum AR147 mają dokładnie takie same problemy z grzaniem diesla:Cytat:
Napisał Krajcok
http://www.forum147.com/viewtopic.ph...desc&&start=15
Nie spotkałem JTD (a kilkoma jeździłem) który przy normalnej jeździe (z obrotami 2000obr/min) na trasie w mroźny dzień utrzymywałby temperaturę 90C - mając założony oryginalny fabryczny termostat.
Czyli wychodzi, że i ja i Maciek-156 mieliśmy racje. :mrgreen: Ale skoro mi taki wstawili w ASO i są nagłe spadki temperatury to wychodzi na to, że tak ma być :mrgreen:Cytat:
Napisał Wesolatempra
a wy koledzy jak myślicie ?? chętnie posłucham waszych opini :) Bo jeżeli mi i wielu użytkownikom tego forum tak pracuje termostat to wychodzi na to, że na rynku jest jakiś lewy towar :twisted:
a i kolego Maciek-156 troszkę mnie poniosło w moich wypowiedziach, sory za to. Nie mam nic przeciwko tobie. Tym bardziej, że chyba obaj mieliśmy racje :wink:
Prawidłowo pracujący termostat dopuszcza jeden gwałtowny skok temperatury - w momencie gdy termostat zaczyna się otwierać wchodzi zimny płyn chłodzący z chłodnicy wtedy następuje spadek o kilka stopni (przecież płyn w chłodnicy ma temp koło zera, a w silniku ponad 80'C!), po czym termostat zamyka się i temperatura na czujniku znów rośnie. Potem znów uchyla, ale z racji tego, że płyn w chłodnicy złapał już trochę temp spadek jest dużo mniejszy i nie powinno to być już widoczne na wskaźniku kabinowym.
Termostat potem cały czas będzie zmieniał uchylenie - raz mniejsze, raz większe, ale ruchy będą minimalne, a temp będzie falować o 1-2'C a tego nie da się wychwycić na wskaźniku! Zwłaszcza tak dokładnym jak nasze Alfowskie ;)
Mierzylem dzis temp w zbiorniku wyrównawczym precyzyjnym termometrem cieczowym (+/- 1 st C). Na wskazniku Alfa pokazuje stabilnie 89. st C termometr pokazuje wtedy ok 83 st., co potwierdzałoby termostat otwierajacy sie w okolicach 83 st.Cytat:
Napisał Maciek-156
Dokładnie tak powinno być w silniku TS - wszelkie pulsowania temperatury nie są normalne. Kolego damian_kiszka - jedź do nich i reklamuj, gdyby wstawili ci oryginalny termostat nie miałbyś takich problemowCytat:
Napisał Wesolatempra
heh. W GT wskaźnik zawyża (realne 83 stopnie daje 89 st. na wskaźniku), a w 156 zaniża (realne 83 stopnie dają ok. 70 na wskaźniku) ;)Cytat:
Napisał Krajcok
OK!
Termostat wymieniony wszystko gra i buczy ciepełko dmucha aż miło po około 2km zaczyna robić się ciepło, wcześniej trzeba było ze 30km a i tak powietrze z nawiewów było letnie, wskaźnik temperatury również wzrasta płynnie zatrzymuje się na około 86,85 stopniach max to 90... nie opada na 70 czy niżej wydaje mi się ze jest wszystko w porządku. Dodam że termo kupiłem oryginalny tak jak doradził kolega Maciek-156 w termo był już czujnik.
koszt termostatu 239zł
Koszt wymiany 50zł
Pozdrawiam :D
adriano166--- gdzie kupiłes termostat i gdzie wymieniałeś ASO czy gdzies indziejCytat:
Napisał adriano166
Termostat kupiłem na allegro od Pana tanifiat z Suwałk. A wymieniałem u znajomego mechanika, ASO?? odpada raz dałem się naciągnąć gdy kupowałem belle przy sprawdzaniu zawieszenia silnika i takie tam, zaproponowali wymianę rozrządu a ja się zgodziłem po czym okazało się że mogłem to zrobić o połowę taniej i zaoszczędzić np. na ubezpieczenie lub inne podstawowe rzeczy które się wykonuje po kupnie auta... No ale stało się jak się stało :?
Ps. mam do odsprzedania łożysko-piastę do koła przedniego :)
Kolego nie wprowadzaj ludzi w błąd
A za chwilę:Cytat:
Napisał adriano166
Prawdopodobnie kupiłeś zamiennik. Oryginalny termostat (jeśli oczywiściem masz auto z rocznika 2001 o mocy 140KM) do twojego silnika to koszt 450zł. Każdy może to sprawdzić tu w sklepie firmowym:Cytat:
Napisał adriano166
http://fiat.carserwis.pl/index.php/c...ProdId&ord=ASC
Jaki błąd?? Wszystkie numery się zgadzały ze starym termostatem Termostat jest Beru czy jak to tam się pisze z tego co wiem wsadzano takie na pierwszy montaż. A to numer ricambi z pudełka 46795667
Kolego firma Behr produkuje zamienniki - nieuczciwi sprzedawcy z allegro twierdzą że to oryginały, bo podobno firma Behr dostarcza termostaty na pierwszy montaż. Nawet jeśli tak jest to podobnie jak w przypadku wahaczy TRW (który też dostarcza oryginalne wahacze na pierwszy montaż) jest różniżca pomiędzy oryginałem i zamiennikiem.
Zobacz ile kosztuje zamiennik Verneta do twojego silnika:
VERNET 6826.88 cena 356,70 zł
http://ekatalog.intercars.com.pl/
Z tymi termostatami to tak samo jak z przepływomierzami "oryginalnymi inaczej"
Wiem co ile kosztuje.. Nie kupuje na "łapu capu" Wejdź sobie na aukcje tego gościa i popatrz na przedmioty nigdzie indziej takich rzeczy nie dostaniesz poza serwisem
(chociaż pewnie i tak będziesz się upierał przy swoim) i vice versa :)
http://www.allegro.pl/show_user_auct...008886&p=6&p=0
Cena mnie satysfakcjonuje, działanie również w aucie jest ciepło, silnik jest dogrzany jak dla mnie bomba!!
To że działa to chyba nic dziwnego (tym bardziej że czujnik temperatury ma dobry kontakt z masą - on jest przyczyną robieżności między wskaźnikiem kabinowym sterowanym masa, a tm co widzi ECU), ale nie pisz że to oryginał bo wprowadzasz ludzi w błąd.
Skąd możesz wiedzieć czy to oryginał czy nie.. Jestem przekonany że gdy bym dał Ci dwa takie same termostaty jeden oryginalny a drugi nie jestem pewien że ich nie rozpoznasz.
Wydaje mi się że większość osób wybrała by ten termostat który ja kupiłem, niż miała by zapłacić drugie tyle w carserwisie.
Jeśli ten termostat jest rzekomo podrobionym bublem i jeśli kogoś wprowadziłem w błąd to sorry.
Wydaj mi się że prowadzenie dalszej rozmowy na ten temat nie ma sensu.
Kolego po cenie - dokładnie tak samo jak w przypadku przepływomierzy. Nie pisałem że kupiłeś bubel, tylko zwróciłem uwagę abyś nie pisał że to oryginał. A dlaczego ważne czy to zamiennik czy oryginał, bo zamienniki maja w JTD inną charakterystykę pracy - temperatury przez ciebie podawane moga sugerowac, że ktoś ma uszkodzony oryginalny termostat.Cytat:
Napisał adriano166
Maciek156 wielki szacunek dla ciebie za twoją wiedzę i porady cieszy mnie fakt ze jest taka osoba jak ty co umi doradzic ale tak mysle ze te firmy ktore podałes biora wiekszą marzę za swoje produkty i z tego powodu mogą byc takie kolosalne róznice cenoweCytat:
Napisał Maciek-156
Maciek - ten tanifiat z allegro sprzedaje chyba wszystko sygnowane jako ricambi originali. A że ma super tanio? Może ma mniejsze marże i tanie źródło? Przecież na częściach w IC narzut jest jakieś 150%. To jak on da narzut 50% to jest o 60% tańszy od tego kto daje narzut 150% - trochę matematyki się kłania ;)
Ten tani fiat to sprzedaje i oryginalne częsci i zamienniki - często przy zamiennikach reklamuje, że ich producent to jest dostawca części na pierwszy montaż. To jest jak z oryginalnymi przepływomierzami Boscha z allegro - ktoś sprzedaje taniej niż hurtownia Boscha...
Żeby nie zakładać nowego tematu, to ja napiszę, jak to wygląda u mnie:
- w czasie spokojnej jazdy w mroźny dzień wskazówka ledwie odkleja się od "50", niezależnie jak długo się jedzie - do 70 raczej nie dochodzi
- przy jeździe na autostradzie z predkością 130 - 160 km/h temperatura wzrasta i wskazówka jest gdzieś w połowie między 70 a 90
- w czasie długotrwałej jazdy w korku - potrafi przekroczyć dobrze 90, dobijać powoli do następnej krski, wtedy, żeby się nie zagotowało włączam grzanie, żeby spadła
- przy temp. ok 10 stopni na drodze postój auta na luzie powoduje bardzo powolny wzrost temperatury - jeśli długo się postoi to nawet powyżej 90 stopni
- czy na mrozie też wzrasta na postoju - nie jestem pewien
- po włączeniu klimatyzacji temperatura na postoju przestaje wzrastać
- wiatrak działa
Jakieś sugestie? Termostat? Ale jak: bo gdyby się zaciął zamknięty, to by się zawsze grzało, a gdyby otwarty, to nie zagotowywałoby się w korkach, nie?