nooo taak juz mnie przekonaliscie ze brerka to jednak zly pomysl ;p oszczedzam, chodze do roboty w wakacje, nigdzie nie wyjezdzam to coś sie odłożyło :)
Printable View
nooo taak juz mnie przekonaliscie ze brerka to jednak zly pomysl ;p oszczedzam, chodze do roboty w wakacje, nigdzie nie wyjezdzam to coś sie odłożyło :)
Brera to fantastyczny pomysł :) tyle ze odłóż go na za rok lub 2, osobiście również mam Brerkę i zapłaciłem podobnie jak Zmianowy, tyle że mam JTDMa 2,0. Podobno od najlepszego sprzedawcy polecanego na forum. z 2009 rok, a i tak jak na razie dorzucilem ok 10 k do tego żeby zrobić ją pod siebie. i autobus na uczelnie nie boli również nim jeździłem:P
Ciężko cokolwiek powiedzieć po zdjęciach. Na pewno osoba przyklejająca na nowo literki na tylnej klapie miała fantazję :) Do tego nieustawiona maska i przedni zderzak po lewej stronie. Tylna klapa również - lampy się nie zgrywają. Brak zdjęć prawej strony pojazdu. W dodatku właściciel nie wie do końca jaki silnik ma pod maską ;)
jak uwazacie znajde sensowna 159 ale z silnikiem 2.4 w kwocie tak do 28k PLN żeby zostawić sobie troche na dopieszczenie samochodziku ? czy raczej patrzeć na 1.9 150 konny i potem chipa mu pyknąć ?
zobacz sobie boczek od kierowcy wydaje mi sie ze to stelaz wystaje no chyba ze ta skora ma biale wykonczenia
co do 2,4 to 30 tysi ja dla mnie to malo...od roku sie rozgladalem i niestety nic sensownego nie widzialem
ja teraz mam 2,4 za 40 tysi i przypuszczam ze za jakis czas wyjdzie mi dwumas... po 2 tysiach jazdy zaczynam slyszec sprzeglo przy wcisnieciu;(
zdjae sobie sprawe z kosztow eksploatacji jakie może przynieść silnik 2.4, za niedługo się okaże że za tyle pieniędzy to co najwyżej dobrą 156 kupie ;d
zabawa w 2,4 jest genialna jeszcze szczegolnie po czipsie
ale 30 tysi to bedzie naprawde wyczyn...w zeszlym roku tez myslalem o 2,4 za 30 z lekka gorka
po roku poszukiwan stwierdzilem ze sie nie da
Moim zdaniem najlepiej kupić 150KM w lepszym stanie, z mniejszym przebiegiem niż wątpliwą 2.4, za którą Niemiec płakał jak sprzedawał. Łatwiej coś rozsądnego (forumowego) znaleźć za ok. 30 kzł. Dodatkowo 1.9 to popularny silnik, większe pole manewru przy naprawach.
kolega ma racje z 30stka to mozesz kupic sensowne 1,9 ktore bedzie jezdzic niz 2,4 wersja puzzle ktora bedzie stac
Szukaj 1.9 16v za 27-28 kupisz coś porządnego i zostanie Ci 4-5 tyś zł na pakiet startowy. :) PS. Ze zdrowego 16v chipem spokojnie można osiągnąć 190km a to już powinno fajnie się odpychać. :)
Pożycz od rodziców te 10k zł na Brerkę to się dogadamy :P
20 letni student zapozyczony na 10.000 na sam zakup auta i do tego brery...
Hmmm
Po mojemu slaby pomysl
No ale nie moje decyzje :)
Hahaha uwierz mi ze serducho jest za brerka ale trzeba troszke rozsadniej myslec :p wydaje mi sie ze jak na mozliwosci studenta i tak juz duzo zaoszczedzilem a zapozyczac sie bardziej nie chce bo w budzecie jest juz 5k pln ktore rodzice mi pozyczyli :) moze latA sie sprzeda te autko co teraz kupie i pomysli nad czyms bardziej sportowym
Tym bardziej, że taka igiełka do 30000 będzie na 90% wymagać wkładu na początek. Potem będzie narzekanie, że to badziew bo trzeba klocki kupić, rozrząd zrobić, wahacz albo tym podobne łożysko zmienić itp. W mojej okolicy jest jedna dość ładna za być może nawet 29 tyś ze skyview i ładnym wyposażeniem ale po zapaleniu działa całe 4 cylindry... na 5:)
nie uogólniaj tak, bo 2 lata temu odradzali mi kupno 159 za 30 tys. i kupiłem i nie żałuję. Przykład co podałeś to może być końcówka za ca. 180 zł , wymiana dla mnie 20 min podaj linka jak żona się zgodzi to ją biorę :) nie mierzmy wszystkiego jedną miarą bo jednemu braknie a inny bedzie miał w zapasie
Ja sam kupiłem ostatnio 159 2,4 za grubo poniżej 20 tys ale miałem przy niej prawie pół roku dłubania, żeby doprowadzić do ładu. Jak ktoś ma dość wiedzy, czasu, garaż i rabaty na części ( u mnie same faktury opiewają na 3500...) to niech się w to bawi. Ale student bez zaplecza i "siana" w nadmiarze jakoś mi do takich manewrów nie pasuje.
Jak chcesz namiary na brerę to pisz na PM.
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-2-4...C34103295.html witam, widzial moze ktos ta alfe na zywo ?? I co o niej sadzicie ??? Z gory dzieki za odpowiedz ;)
Tak doinwestowane auto w takiej cenie:
To znaczy, że kilka tys. km temu gość wsadził 8 tys. zł. Nic tylko brać :DCytat:
Pare tys temu wymienione kompletne sprzeglo, rorzad, tarcze wraz z klockami, olej z filtrami, roczne opony, zarniki xenonow.
poniżej 40 myślę że nie ma co nawet szukać Brery. Za to co masz szukaj 159, a napewno znajdziesz w lepszym stanie niż Brerę za 30. Chyba, że nie przeszkadza Ci ładnie z zewnątrz wyglądający ulep.
Patrzylem brery do 40k i żadna nawet nie wydala się ciekawa żeby kliknąć.
Jest jedna tbi o która ktoś pytal na forum
Cena jest zastanawiająco niska ale to chyba egzemplarz po loterii plusowej wiec nie można wybrzydzać.
http://otomoto.pl/alfa-romeo-brera-s...C33894885.html
zwłaszcza ze kolejna czerwona w benzynie kosztuje jakies 35k więcej ;)
http://otomoto.pl/alfa-romeo-brera-l...C33997778.html
zastanawiam się czy to sa sama która szerszen przytargal kiedyś z wloch
Tbi to jest jeszcze drozsza :)
Lepiej dołożyć 3k do 40stu i mieć spidera XD
http://otomoto.pl/alfa-romeo-spider-...C34062319.html
Tak i miała ok. 60 kkm. Btw, ta z ogłoszenia była wcześniej wystawiona prywatnie za 72, bodajże.
I jeszcze 18.6% akcyzy...
Jeśli chodzi o tą z Puław - mi też się wydaje, że jest plusowa. Ale to chyba najmniejszy problem - nie ma skóry, nie ma panoramicznego dachu, nie ma ksenonów. Tylko 38 to już była mocno podejrzana cena, a jej skok jeszcze ciekawszy. Może powinniśmy zrobić spot wyjazdowy w Puławach i zobaczyć na co choruje Brerka. :P
Nie marudz, za 40k nawet bieda lajn tbi który wymaga pewnie dofinansowania z 10k-12k żeby jezdzil sensownie (urochamiam swoja szklana kule i mamy: rozrząd do wymiany+olej+filtry+2 komplety opon+klocki i tarcze x2 z wymiana plynu hamulcowego+ubezpieczenie+przerejestrowanie) jest bardzo godna zainteresowania.
Ale w sumie wjazd możecie zrobić: twoje doświadczenie w sprawdzaniu brery+zulieta oraz zmianowy ze swoja brera skaj wiew spowoduje ze jak wlasciciel was zobaczy to chyba ucieknie gdzie pieprz rosnie :cool:
Prawda, szczególnie z komisów.
Hej,
Pamietam ta akcje plusa. Zreszta sa chyba jeszcze na forum watki z tego okresu. W sumie mogę się z toba zgodzić, ale i tak jest to calkiem fajna oferta na brere biorac pod uwagę mizerie na rynku. Oczywiście jak przymknie się oko na slabe wyposazenie zdaniem niektorych. Ale jak ktoś chce więcej i grubiej to dokłada do 70 tysi i ma wypasa :P Ale chyba nie o tym watek :P
pieta Ty od 2011 szukasz tej czerwonej:D??
w 2009 bodajże to moim idealem było czerwone grande w t-jecie albo jakies zolte hgt a AR była po prostu poza moim zasięgiem ;)
Ale pamiętam ze kiedyś sporo tego forum czytałem i watki o brerze z plusa tez były. W internecie nic nie zginie ;)
Nie ma jak archeologia :P
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...i_plusa-7.html
http://www.forum.alfaholicy.org/hyde...a_z_plusa.html
pieta prosze Cie kup juz ta czerwona 159:Dbo tu oszalejemy.Ja kupowalem rok i mieli mnie dosc,a Ty od 2011 nie mozesz kupic hahahaha
czekam az cena spadnie do 35k ;)
Pedro przeżywałem to samo prawie rok temu, wygralo serce. Z perspektywy czasu nie wziąłem jednej rzeczy pod uwagę mianowicie płynności sprzedaży, a co za tym idzie czasu. Osobiście sam się zastanawiam ile może potrwać sprzedaż brery i to jeszcze w tym pewnie niestety wyższym segmencie cenowym, pomijając fakt, że ciężko się odnieść do cen na allegro, za bardzo nie mam pomysłu jak wycenić ten samochód teraz. Podsumowując zakup musi być tym bardziej przemyślany jak np. będziesz potrzebował na coś pieniądze od zaraz, ale nie oszukujmy się to jest brera i nawet moje małe zmartwienie ze sprzedażą zostało zrekompensowane przez to uczucie kiedy za każdym razem do niej wsiadasz.