Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 90

Temat: Alfa Romeo Brera do 30 tysięcy

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał pieta Zobacz post
    Nie marudz, za 40k nawet bieda lajn tbi który wymaga pewnie dofinansowania z 10k-12k żeby jezdzil sensownie (urochamiam swoja szklana kule i mamy: rozrząd do wymiany+olej+filtry+2 komplety opon+klocki i tarcze x2 z wymiana plynu hamulcowego+ubezpieczenie+przerejestrowanie) jest bardzo godna zainteresowania.
    Troszeczkę płyniesz. Brery plusowe można było kupić za 85 tys zł. Dziś to auto pięcioletnie, więc nic dziwnego, że kosztuje 50% tego co można było zapłacić w 2009-2010 roku.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar tomaszchwesiuk
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    ALfa Romeo GTV busso 3,0 v6 24v, Alfa 156 1,9 jtd SW Sportwagon 150KM 2005r

Domyślnie

Cytat Napisał pedro12 Zobacz post
    mój całkowity budżet to ok 34 tysiecy, ale z czego musze sobie opalcic oc i ac i tam jakieś drobne naprawy, a utrzymanie, mmm, jestem studentem, od czasu do czasu sobie coś dorobie więc raczej nie powinno być problemów, choć z drugiej strony naprawy nie należą chyba do najtańszych no ale te autko jest tak piękne że bede sie martwił dopiero wtedy jak coś się stanie- wiem brzmi to dziecinnie ale od kilku lat zbieram na samochów i nie chce żeby to był samochód w stylu passata i innych niemieckich modeli. Chodzi mi czy w tej cenie da sie kupić samochód który nie będzie złomem który będzie się psuł co 100 kilometrów. Rocznie będę pokonywał maks 10k kilometrów.
    Pedro kup jakie chcesz. Tak naprawdę nie ma złych aut tylko są zaniedbane, wymieniaj płyty oleje filtry zgodnie z tym jak powinny byc wymieniane olej co 7000 do10000km i jts i ts tez długo bedziesz duże cieszył.

Użytkownik Znawca Avatar karmal
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Maserati Ghibli S 3,0 410KM

Domyślnie

Cytat Napisał tomaszchwesiuk Zobacz post
    Pedro kup jakie chcesz. Tak naprawdę nie ma złych aut tylko są zaniedbane, wymieniaj płyty oleje filtry zgodnie z tym jak powinny byc wymieniane olej co 7000 do10000km i jts i ts tez długo bedziesz duże cieszył.
    Złe auta to te:
    -zespawane z dwóch połówek
    - ćwiartkowane
    - wstawiane progi...
    itd itp

Wbrew pozorom jest ich dużo, dlatego trzeba uważać

Łada Niva prod. 2010 w posiadaniu od 02.2017 )

Aktualnie Maserati Ghibli S

Użytkownik Maniak resoraków Avatar tomaszchwesiuk
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    ALfa Romeo GTV busso 3,0 v6 24v, Alfa 156 1,9 jtd SW Sportwagon 150KM 2005r

Domyślnie

Prawda, szczególnie z komisów.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    Troszeczkę płyniesz. Brery plusowe można było kupić za 85 tys zł. Dziś to auto pięcioletnie, więc nic dziwnego, że kosztuje 50% tego co można było zapłacić w 2009-2010 roku.
    Hej,
    Pamietam ta akcje plusa. Zreszta sa chyba jeszcze na forum watki z tego okresu. W sumie mogę się z toba zgodzić, ale i tak jest to calkiem fajna oferta na brere biorac pod uwagę mizerie na rynku. Oczywiście jak przymknie się oko na slabe wyposazenie zdaniem niektorych. Ale jak ktoś chce więcej i grubiej to dokłada do 70 tysi i ma wypasa Ale chyba nie o tym watek

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

pieta Ty od 2011 szukasz tej czerwonej??

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    pieta Ty od 2011 szukasz tej czerwonej??
    w 2009 bodajże to moim idealem było czerwone grande w t-jecie albo jakies zolte hgt a AR była po prostu poza moim zasięgiem

Ale pamiętam ze kiedyś sporo tego forum czytałem i watki o brerze z plusa tez były. W internecie nic nie zginie

Nie ma jak archeologia

http://www.forum.alfaholicy.org/159_...i_plusa-7.html

http://www.forum.alfaholicy.org/hyde...a_z_plusa.html

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

pieta prosze Cie kup juz ta czerwona 159bo tu oszalejemy.Ja kupowalem rok i mieli mnie dosc,a Ty od 2011 nie mozesz kupic hahahaha
    Ostatnio edytowane przez Czarny_28 ; 08-08-2014 o 12:38

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto

Domyślnie

czekam az cena spadnie do 35k

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo Brera

Domyślnie

Cytat Napisał pedro12 Zobacz post
    Hahaha uwierz mi ze serducho jest za brerka ale trzeba troszke rozsadniej myslec :p wydaje mi sie ze jak na mozliwosci studenta i tak juz duzo zaoszczedzilem a zapozyczac sie bardziej nie chce bo w budzecie jest juz 5k pln ktore rodzice mi pozyczyli moze latA sie sprzeda te autko co teraz kupie i pomysli nad czyms bardziej sportowym
    Pedro przeżywałem to samo prawie rok temu, wygralo serce. Z perspektywy czasu nie wziąłem jednej rzeczy pod uwagę mianowicie płynności sprzedaży, a co za tym idzie czasu. Osobiście sam się zastanawiam ile może potrwać sprzedaż brery i to jeszcze w tym pewnie niestety wyższym segmencie cenowym, pomijając fakt, że ciężko się odnieść do cen na allegro, za bardzo nie mam pomysłu jak wycenić ten samochód teraz. Podsumowując zakup musi być tym bardziej przemyślany jak np. będziesz potrzebował na coś pieniądze od zaraz, ale nie oszukujmy się to jest brera i nawet moje małe zmartwienie ze sprzedażą zostało zrekompensowane przez to uczucie kiedy za każdym razem do niej wsiadasz.