Ić stond
Printable View
Ić stond
http://ipocars.com/vinfo/alfa_romeo/gt-2004.html :cool: HŁE HŁE HŁE
no pikna :D w kuchni mam coś podobnego od Starcka ale w tym czymś w bagażniku chyba nie o to chodziło :D
Może w tym projekcie chodziło o to żeby sobie drzwi przy wysiadaniu nie zarysować...
Wez sprzedaj to auto i kup gofra.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
jak będę chciał to kupie nawet Audi A2 i założe wątek jak zrobić z niej Porsche Cayenne. Mamy demokrację, chyba, że 80% tutaj głosowała na PiS to chyba rzeczywiście pomyliłem adres (www)... Na razie cieszę się ze śmiesznie taniej Alfy GT którą chce sobie przerabiać jak tylko mi się podoba. Ci który dali za te fury po 60-100 tysi, muszą zdać sobie sprawę, że stały się druga Calibrą tylko dwie dekady później :) Sad true.
:)))a ja wiem jak ten projekt się skonczy:)))gadaniem o przerabianiu i tylko na gadaniu:)))po ostatnich ze smiesznie taniej wartosc o 6 tysi podskoczyła:))GT NIE JEST CALIBRĄ:))
Olaboga... Alfe obrazajo!!! Ja powiem tak, widzialem na oczy duzo przerobek. 90% spier*** tak ze wstyd byloby tym orac pole na koncu swiata. A te 10% bylo zrobione ze smakiem, z gustem i mozna bylo sie tym pochwalic. Alfa Tania? Dla kogos z po za kregu kto nie ma pojecia moze kupic ulepa nawet za 10k ale jak ktos ma rozum to siegnie po zadbana sztuke. Chyba ze z premedytacja kupi w ciut gorszym stanie do podrobienia, ale nie o tym byl temat. Proponowalbym najpierw zrobic jakas wizje w PS najlepiej ze 2-3 koncepcje, przemyslec dokladnie sprawe i jesli to bedzie wygladalo obiecujaco, to dlaczego nie?
To ja mam pytanie - skoro nie podoba Ci się przód to po co kupiłeś to auto?
Pucek, sory że się wetnę, ale może być mnóstwo powodów dla zakupu auta, pomimo tego że "przód się nie podoba". Pierwszy taki, że nie jeździsz na masce, żeby ten przód w kółko oglądać :)
Ja kupiłem alfę żonie np., więc miało się jej podobać, nie mnie. Kupiłem kiedyś subaru które nie miało za wiele wspólnego z designem w ogóle (w każdym razie świadomym), a to dlatego że był to świetny samochód. Kupiłem BX-a którego 3/4 ludzi myli z polonezem, bo "misie podobał". Albo volvo które świetnie by się sprawdziło jako karawan, ale sprawdza się też jako praktyczne kombi, a design mi w tym przypadku wisi (chociaż de facto podoba mi się ten samochód).
Itd, itp...
dokładnie, ciężko, żeby w aucie podobało się 100%...tak jak z kobietą...jedna ma do poprawy piersi, druga tył, trzecia jeszcze uzębienie...ideałów nie ma ale na szczęście są dziś narzędzia aby to poprawić :)
:)))to chyba zle szukasz:)))idealy są nie wymagające poprawek:))tyczy sie i kobiet i gt:))
No właśnie, mamy demokratyczne opinie dla twojego pomysłu. Jesteś na forum ludzi którzy w większości dbają o alfy a nie je psują.
Idz na tuning forum, tam znajdziesz grono wyznawców i rady jak kłaść szpachel żeby nie pękał.
P.S. już oczyma wyobraźni widzę jak inwestujesz 10 tyś w tuning auta które kupiłeś bo było tanie.
ten temat zmiany przodu chyba ma cel dowartościowania się autora:))tanie gt z brzydkim przodem to kupiłem,potem 6 tysi wpakowałem a co stac mnie wkoncu zWarszawy jestem:))a co zmiana przodu np 10 tysi a co tam:)),prawda jest taka ze nic z tego nie wyjdzie bo to bajanie :))))ju 1 krowe z gt zrobił:))takto gt wmiare bybyło białe z lambo.:))
well...akurat dowartościowanie jest moim ostatnim celem bo w życiu jestem spełnionym człowiekiem.
Dzięki za wszleką nie-pomoc :)
Typowe reductio ad absurdum, bo autor wątku niczego nie wspominał o lambo doorsach i parapecie na bagażniku.
Jak połowa forum kładzie alfy na glebie i daje ujemny camber to jest fajnie i sensownie, mimo że miskę olejową trzeba klepać co tydzień. A jak ktoś chce zmienić przód z brzydkiego na ładny, to kurka zamach na cnotę...
Tu sie z wami nie zgodze. Ja jestem fanem przerobek. Ale tylko takich ze smakiem, takich w ktorych widac ze wlascicel mial pomysl, plan i zrealizowal go z pasja. Nalepszym przykladem tego rodzaju przerobek jest facelifting 147, 156 i 166 gdzie ta zmiana dodala uroku i stylu tym samochodom.
jest też opozycja i dla takich przeróbek - zarówno do szurania autem po asfalcie jak i kół pod kątem jakby się zawieszenie połamało :)
...o lambodoors swego czasu sporo pisałem na tym forum, z tego co pamiętam niektórym ciężko było się pogodzić z tym że ktoś
się nie pierdoli tylko jasno wyraża swoje bardzo negatywne zdanie
dla mnie czysto subiektywnie przód jest najsłabszą stroną designu GT, bok i tył są dla mnie perfekcyjne i uważam je za całkowicie ponadczasowe
pomimo tego nigdy nie wpadłbym na pomysł zmiany przodu ani na oparty na Brera ani na przeróbkę na ufoludka jak w linku w temacie
dla mnie AR to taka fajna marka z historią i wieloma pięknymi modelami, nie chcę widywać aut AR poprzerabianych jak Calibra pod Tesco i tyle
a że widywałem, widuję i będę widywał to zupełnie inna kwestia, tu przełożenie jest niezwykle proste - im tańszy model na rynku tym więcej
koszmarnych jego przeróbek na drodze, dlaczego - ja wiem dlaczego ale niech każdy sam sobie to wyjaśni
mam pytanie - dużo znacie przeróbek przodu w takim modelu i pytanie pomocnicze - ile byłoby dzisiaj warte takie auto z przodem od innego modelu ?
Załącznik 190013
mądrze piszesz ale nasze GT 2003-2010 nigdy nie osiągnie statusu poprzdniczki ze względu na dzisiejszą cenę i ilośc wyprodukowanych egzemplarzy. Myślę, że większe szanse na to ma Brera....Zgadzam się także, że inne elementy naszych GT są perfekcyjne ale ten przód mnie smuci...idąc nawet dziś koło 147mki pomyślałem, że nawet te mają je ładniejsze :( tyle, taki mam kompleks- kompleks przodu :D Może się tu wylecze, może nie, we will see :)
mam nadzieję że się przekonasz do GT :) może zrobisz lampy z czarnymi ramkami, może wrzucisz nakładki lusterek (też nie droga historia a fajnie wygląda, oryginały
fabryczne cały czas łatwo dostępne) i polubisz przód bardziej niż teraz :)
serio, też za nim nie przepadam i nigdy nie przepadałem, jest jaki jest, bok i tył mi rekompensuje
z tych niecałych 81k wyprodukowanch sztuk GT dzisiaj zostało max 60-70%, reszta trafiła na części/rozbiła się itp
ile zostanie sprawnych GT za 10 i za 20 lat? niewiele :)
w porównaniu do juniorki o dobre egzemplarze naszych GT będzie jeszcze trudniej z uwagi na konieczną do ogarnięcia
elektronikę, wyświetlacze... klasyka bez elektroniki jest łatwiej zachować, spokojnie, GT zdrożeją tylko jeszcze nie teraz
pierwsze GT jakie miałem kupiłem latem 2006 roku, nadal mi się nie znudziło jako model :)
jeszcze odnośnie przodu - przy czarnym/ciemnym lakierze dla mnie ciekawą optycznie zmianą są białe kierunki
w przednim zderzaku, nie da się ich kupić bo nigdy takich nie było, trzeba wydłubać ze zwykłych seryjnych kierunków
pomarańczową płytkę barwiącą i zastosować pomarańczową żarówkę, wspominam o tym bo łatwo to zrobić, koszty niemal
zerowe a może się akurat spodoba
Brera - pewnie zostanie ich jeszcze mnie niż te 10k ;)
...za grosze teraz Lancia Kappa Coupe, mniej niż 4k sztuk ;)
Junior to jest to co kocham najbardziej. Wszystkie tego typu auta alfy, fordy, fiaty, itd. Sa to auta wyjatkowe i zrobic z nimi cokolwiek zeby nie wyszla kaszana jest ciezko. Jak juz idziemy w kierunku tamtych lat to mysle ze dobrym przykladem bedzie Eleanora.
Raczej najlepszym
dla mnie Junior to najpiękniejsze "przyziemne" coupe, przyziemne bo za równie piękne auto uważam np DB5 - no ale cena zupełnie inna
gdybym był decydentem w AR to kolejne GT byłoby analogią Juniora na takiej zasadzie jak Fiat 500 - stylistyczne odwołanie do autka
z tamtych lat i rynkowy sukces ...z tego pomysłu skorzystało Renault, nowe Alpine nadchodzi
Panowie, możemy tu pisac o gniotach, kichach etc ale założe się, że ponad połowa z Was chciałaby żeby GT miała fabrycznie światła takie jak Brera i zamykam topic :)
Niechcialbym ;)
Załącznik 190048Załącznik 190049 of course of course <głaszczę> :D
Wiesz to wszystko jest takie proste..
Chcesz swiatla od 159 poprostu sprzedaj GT i kup 159/Brere.
Dla mnie GT jest prawie idealem. Brakuje mi delikatnej lotki.
m.in jak na zdjeciu ponizej.
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2016/02/96.jpg
lata temu krytykowałem new edge design w Brera/159 i niektóre linie które przypominają choćby Focus I
pisałem że to nic przełomowego (jak choćby design 156)
firma jak zapewne wiesz porzuciła szybko ten nurt stylistyczny
gdybym chciał mieć światła od Brera czy cokolwiek innego dawno bym to miał
podobnie z całością - Brera od lat stałaby w garażu - nie stoi
także nie jestem w połowie - ale to w sumie wiadomo już po moim obecnym nicku ;)
sam napisałeś, że przód ma najsłabszy więc jak Ty bys go zrobił będąc Bertone? :)
Miałem Focusa mk2 z początków produkcji to zmieniłem zderzaki (przód na zderzak od wersji cabrio, tył na poliftowy), spoiler na ten od wersji st, światła na te z czarnym środkiem bo focus z początków produkcji wydawał mi się zbyt pospolity.
Kupując alfę GT też myślałem że coś pozmieniam, jakaś lotka, ledy, ale jak po zakupie ładnie umyłem :) poprzyglądałem się ... to stwierdziłem że jeżeli cokolwiek zrobię to tylko zniszcze piękne auto. Fakt, z przodu mogli się bardziej postarać, ale jako całość GT jest piękna i zostanie że mną do końca :)
Można zachwycać się detalami, można całością, przód mogli by zaprojektować lepszy, ale reszta jest ok. Ze 159/Brery tylko dziób mi się podoba. Więc trzeba wyważyć proporcje "ładności" i wybrać coś dla siebie. Założę się że gdyby powybierać najlepsze fragmenty z różnych samochodów powstałby koszmarek raniący oczy. I tak się dzieje przy przeszczepach. Zresztą wszyscy moi znajomi jak się ich przyciśnie przyznają że gt jest bardzo ładne , ale jednak to alfa, więc "chciałbym ale się boje". Dla nich jest cała gama niemieckiej solidnej motoryzacji.
A ilu znajomych na skrzyżowaniach.....
A czemu masz zostawac przy tym co jest? Kup sobie swiatła ze 159 daj do przerobienia i bądź zadowolony w 100% A to ze to będzie kosztowało parę tyś to jaki problem? :)