jak juz nam to naprawia to chyba sie umowimy zeby celebrowac/opic sukces:)
Printable View
jak juz nam to naprawia to chyba sie umowimy zeby celebrowac/opic sukces:)
Jak nie wyjadę na projekt to chętnie :p
Wstyd się przyznać, ale mam wielką nadzieję, że ta przypadłość dotknęła tylko wasze fury bo niepokojąco blisko (terminowo) wyprodukowali moja... A znam siebie i wiem że nie wykaże się Twoja cierpliwościa [MENTION=20089]epsonix[/MENTION] :) BTW rozwazasz jakieś pisma do FCA PL? Opisanie sytuacji, oczekiwanie jakiejkolwiek reakcji? Zadośćuczynienia? Powtórzę się.... To nie jest normalne :)
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
wygląda na to że w przyszłym tygodniu mają ściągnąć jakieś 2 części na podmianę (gość nie wiedział co), i będzie nowe podejście. jeśli nieskuteczne to zamierzam znaleźć kontakt do kogoś wyżej (np. jakiegoś dyrektora w FCA póki co lokalnego w BB) i z nim umówić się na rozmowę.
wczoraj odebrałem samochód; informacja zwrotna: nie stwierdzono problemów z lusterkami, nie stwierdzono błędów, natomiast niezależnie - soft był ponoć zresetowany co też miało w razie czego pomóc.
"na szczęście" problem wystąpił/pokazał się w tym momencie kiedy wsiadałem do samochodu i unaoczniłem własnoręcznie doradcy serwisowemu, że jest problem;
mają się tym raz jeszcze zająć i zgłosić w odpowiednie miejsce, żeby na kolejna wizytę spróbować coś z tym zrobić
tyle u mnie
Przy okazji akcji przywolywawczej 8233 czy jakos tak, naprawiono lusterko i szybe, od strony kierowcy. Problemem okazala sie wiazka kabli w drzwiach, jesli dobrzezrozumialem wyjasnienia.
do skasowania, pomyłka wątku
a jaki u Ciebie był problem?
[MENTION=21550]Arluen[/MENTION], jakieś postępy w naprawieniu lusterek u Ciebie? Mi powiedzieli, że w przyszłym tygodniu wraca z urlopu ten elektryk który dotychczas grzebał w mojej Giulii, i spodziewam się zaproszenia do ASO na kolejne podejście. Powiedziałem żeby zorganizowali dla mnie zastępczą Giulię.
[QUOTE=epsonix;2096360]a jaki u Ciebie był problem?
Lusterko od strony kierowcy nie chcialo rozlozyc sie a szyba od strony kierowcy nie opuszczala sie. Auto spedzilo w ASO lacznie dwa dni.
Moje wariujące lusterka możliwe że naprawione - pojeżdżę więcej i się tak naprawdę okaże, ale póki co 2 testy po 0.5h od zamknięcia auta i po 1h wszystko działa super jak należy.
Pojechałem do ASO, wymienili mi na nowe (nie wiem czy ten sam numer części czy jakaś poprawiona wersja): moduł sterowania szybą do prawych przednich drzwi, jak również moduł sterowania lusterkami w drzwiach kierowcy (ale nie wymieniali mi modułu przycisków do szyb - tam są 2 osobne po plastikową ramką). Potem odczyt błędów - były jakieś związane z lusterkami, skasował (powiedział że pewnie od odpięcia, choc mam wątpliwości bo wymiana była na wyłączonej stacyjce).
Przestał też troche korygować się fotel po naciśnięciu przycisku pamięci w fotelu - wcześniej było tak że jak problem występował, to fotel niby dojeżdżał, ale po naciśnięciu przycisku jeszcze z 0.5cm dojeżdżał - takie zachowanie było tylko wspólnie z wariowaniem lusterek.
Oby to było finalne rozwiązanie, a nie chwilowy efekt wykasowania błędów.
Mnie też niestety dopadło: auto produkcja 12.2018, jak dłużej postoi to lusterko od strony kierowcy blokuje się mniej więcej w 3/4 rozkładania. Złożenie/rozłożenie z przycisku przywraca lusterko do właściwej pozycji. Ktoś tak miał?
no ale to calkiem inna awaria niz opisywana w watku - na tamta byla kampania wiec twoja giulia z konca roku juz ma juz te poprawki - to byla sprawa problemow po stronie paneli lusterek/szyb w przednich drzwiach
Spotkał się ktoś z takim problemem jak u mnie?