Orientował się ktoś czy jest szansa na dołożenie manetek w serwisie bez utraty gwarancji ? Ile to może kosztować ?
Printable View
Orientował się ktoś czy jest szansa na dołożenie manetek w serwisie bez utraty gwarancji ? Ile to może kosztować ?
A jak się traci gwarancje po dołożeniu łopatek?
Dokladasz przecież oryginalna cześć która jest z tego auta...
Musieli by Cu udowodnić że dołożenie łopatek spowodowało jakąś usterkę
Wysłane z mojego HMA-L29 przy użyciu Tapatalka
Ciekawe, czy zauważyliby sami, że auto jest doposażone. Szedłbym w zaparte, że takie odebrałem :) . Tym bardziej, że wszystko jak z fabryki. U nas w podobnych przypadkach sprawę gwarancji rozpatruje się dopiero przy ewentualnej naprawie - czy modyfikacja wykonana poza ASO lub np. brak przeglądu (wykonany poza ASO) miał wpływ na powstanie usterki czy nie. Są przecież elementy, których się nie rusza podczas przeglądów.
Czekam na moje łopaty. Kierownicę z przyciskiem do ACC+ już mam. Może w długi weekend wymienię kierownicę i moduł kierunkowskazów z łopatami. Jak się uda to po 6 maja ASO i aktywacja wszystkiego w WiTech.
Niestety ja mam SGW... A dostęp do Witecha za flaszkę :)
[MENTION=80525]sledz98[/MENTION] czy żeby ASO podjęło się aktywacji trzeba mieć "wtyki" czy można przyjść z ulicy i normalnie za kasę to robią? :) BTW, w którym ASO będziesz aktywował? Też prawdopodobnie mam to całe SGW i trochę mnie to zniechęciło do zabawy w retrofit, ale w takiej sytuacji..
jesli macie troche cierpliwosci, to za jakis czas bede oferowal konkurencyjne cenowo rozwiazanie obejscia dla aut z SGW tak zeby sobie samemu grzebac
odezwę się jak będzie gotowe w produkcyjnej wersji.
Panowie
Czy moglby ktos wrzucic zdjecie obudowy kierownicy z zamontowanymi lopatkami? Przymierzam sie dzisiaj do ich zalozenia. Chcialbym wiedziec jak duzy ma byc otwor bo na razie planuje go dociac.
Pozdrawiam
No ja właśnie dziś zamontowałem kierownicę do ACC+ oraz łopaty. Obudowy dociąłem na oko, szału nie ma. Tak czy siak zamówię nową obudową bo ta jeszcze trochę szoruje mi o kierownicę, a już dziś mam w nosie to grzebania. Brakuje mi teraz tylko programowanie.
Załącznik 257804
Tak, ja :) Łopatki też ja. Dziś wszystko zamontowałem.
Odłączyłem akumulator, trudność uważam że 2-3. Trzeba mieć tylko narzędzia. Do zdjęcia kierownicy potrzebny jest klucz nasadowy 24, ja nie miałem i musiałem improwizować. Poza tym potrzebne będzie mały torx prawie do dokręcenia łopatek. Mi to wszystko z szukaniem narzędzi i odkręceniem łopat od starych kierunków i montażem do moich zajęło 2h. Bez pośpiechu.
Nie.
Mam wątpliwości, czy do montażu łopatek konieczna jest wymiana całego przełącznika zespolonego ( łącznie z modułem ...194).
Obserwując całość widzę, że nie ma połączenia elektrycznego pomiędzy lopatkami a modułem. Wydaje mi się, że wystarczy kupić same łopatki i też powinno działać.
Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
Tak, tez już o tym była mowa. Łopatki, torxy i dolna osłona kierownicy.
Ja dziś jadę aktywować łopatki. Gdzie to zrobię? Mam dostęp do Witecha.
Czy komuś z Szanownych udało się aktywować dołożone łopatki w aucie z SGW?
pewnie ze sie da. bypass SGW - 5 minut montaz, no moze 10 pierwszy raz bo dojscie jest niekomfortowe i reszte robisz normalnie jak w aucie bez SGW. wlasnie trwa u mnie produkcja 100szt typowych bypassow i 50 z podlaczeniem do SGW (to dla tych co chca jezdzic z bypassem nawet i do ASO na gwarancji a nie pokazac ze nie maja SGW w topologi CAN):
Załącznik 259336 Załącznik 259335
moze w przyszlym tygodniu uda sie odpalic strone sklepu (stuff4car.com) a jak nie to bezposrednio bedzie mozna zamawiac na PW. Ceny jeszcze nie mam bo ja dopiero skalkuluje jak te 100 i 50szt przejdzie przez cale skladanie/testowanie/opakowanie itp.
Panowie, czy ktoś jest w stanie dać jakieś namiary na te torxy do mocowania łopatek do modułu? Jaki powinny mieć rozmiar?
BTW. zamówiłem z allegro same łopatki, które planuję zamontować do swojego modułu, ale teraz się im przyglądam i nie wyglądają za dobrze. To jest normalne że to aluminium wygląda na jakieś takie zalane/utlenione?
https://allegro.pl/oferta/lopatki-ki...69t-8277284894
wygląda jak z rzeki wyciągnięte
No właśnie, chyba anuluję to zamówienie, dopiero po zakupie się przyjrzałem
Dziś moja Giulia z SGW stała się lepszym autem :)
Załącznik 260696
Dzięki [MENTION=20089]epsonix[/MENTION] za konsultacje i sprawną dostawę bypassa, no i dziękuję założycielowi wątku za inspirację :)
super, szybka skrzynia do tego zmiana biegów na łopatkach u mnie powoduje codziennie banana na twarzy. to jedno z clue tego auta.
jako mój pierwszy klient masz u mnie specjalne względy, jak coś będziesz chciał w przyszłości dokupić z nowych produktów to dostaniesz super rabat
Super, miło mi, dzięki!
Nic oprócz łopatek we wnętrzu nie dokładałem, auto ma pakiet veloce z fabryki :)
Czołem ewrybady.
Podsumowując wątek... na co zwrócić uwagę kupując „łopaty”?
Mam Stelvio 2018 280KM, asystent pasa, podgrzewana kiera.
Czy polować na same łopaty i śrubki czy musze szukać całego modułu razem z przełącznikami od wycieraczek?
Co należy zrobić aby to wszystko aktywować, gdzie i kto to zrobi?
Ma ktoś dostęp do listy części i może sprawdzić na jaki numer części mam polować?
Dzięki. Zdrowia.
wg mojej wiedzy masz mieć łopatki + łącznik metalowy + mikrostyki + wiązaka i najlepiej te 2 wkręty na torx, reszta nie ma znaczenia. za parę dni pierwsza praktyka z montażem używek
Wg mnie najwygodniej Ci będzie szukać całego modułu, wtedy na 99% bez znaczenia jest pochodzenie giulia/stelvio oraz wyposażenie, za to będziesz miał komplet ze śrubkami, stykami i wiązką. W takiej sytuacji wykręcasz łopatki z kupionego modułu, wkrecasz do swojego i podłączasz kostkę wiązki.
Możesz też szukać samych łopatek, ale: teoretycznie nie występują jako osobna część, musisz zwrócić uwagę żeby mikrostyki i wiązka były w komplecie, musisz dopytywać o śrubki (jak ja szukałem nikt ich nie miał) albo kupić oddzielnie.
Dodatkowo potrzebujesz jeszcze plastikowej osłony kolumny kierowniczej z otworami na łopatki (lub wyciąć dziury w swojej, ale moim zdaniem ciężko to samemu ładnie zrobić).
Numerów części do stelvio nie znam (do Giulii były parę stron wcześniej).
Aktywacja to osobny temat, poczytaj o Proxi alignment za pomocą MES i o module SGW, do którego prawdopodobnie będziesz potrzebował bypassu.
ja wkładałem same łopatki w Giulii i Stelvio - mocowane na 4 wkręty do przełącznika zespolonego plus osłona dolna kolumny- nie ma potrzeby wymiany całego przełącznika zespolonego. wkręciki z pierwszego marketu - tylko se dopasować.
Od strony hardwear’u dam sobie radę, dłubać lubię, przy włoszczyźnie to juz całkiem (moto guzzi w garażu ;) ), obawiam sie tylko aktywowania tego wszystkiego bez dodatkowych elektroblablabla.
...i wielka prośba do was o numer części, ewentualnie ekatalog gdzie mogę szukać numeru.
Zdrowia
Pytanie - zwróciliście uwagę czy u Was obie łopatki są tak samo oddalone od kierownicy? U mnie nie..