Dopóki błędy się pojawiają rzadko, a moduł działa, to w sumie wszystko mi jedno :). Mam jeszcze 4 lata gwarancji, jakby co.
Printable View
Dopóki błędy się pojawiają rzadko, a moduł działa, to w sumie wszystko mi jedno :). Mam jeszcze 4 lata gwarancji, jakby co.
co jest z tą lokalizacją, eLearn pokazuje fotkę nad pedałami, tak samo jeden klient znalazł najpierw connect boxa tam (szukając SGW) i tak samo mi raz powiedział jeden ze znanych retrofiterów w PL, zaś jeden gość co ma wiedzę rozległą pisał wczoraj na zagranicznym forum tak jak Ty, że pod tunelem środkowym za panelem klimy. czy oni tak losowo je montowali w zależności od okresu produkcji czy jak?
w poliftach jest na łączeniu deski z tunelem za panelem klimy. Aby sie do niego dostać trzeba odkręcić i odsunąć do tyłu tunel środkowy- testowane osobiście w giulii polift MY 2020
Odswieże trochę temat. Też mam stelvio z usa i wyrzuca błąd alfa connect... Gdzie w Mesie zmienić żeby tego urządzenia nie widziało? Wcześniej oczywiście usunę go z samochodu.
musisz go odłączyć i zrobić proxy
samo odpięcie nic nie da bo będzie migał licznik km- to oznacza że któryś moduł nie działa. musu "nauczyć" BCM że tego modułu nie ma- po to robi się proxy.
Anyene gps trzeba przepiac bezpośrednio do radia bo sugnal będzie słaby
Czy wypinając connect box z wersji EU traci się również transmisje danych dla nawigacji (korki etc) czy też jakiś inny moduł z simkartą za to odpowiada?
Traci się, tak samo jak e-call
Dzięki Panowie. Czyli niestety coś za coś, albo trwalsze aku albo widoczne korki :-)
W teorii gps samochodu poprzez protokół AndroidAuto trafia do telefonu który z niego korzysta dla nawigacji z aplikacją maps (zamiast sensora gps w fonie). W praktyce nie wiem jak to działa, niby ikonka lokalizacji powinna zniknąć na fonie po nawiązaniu transmisji AA ale u mnie tak się nie dzieje. Trzeba fona schowac do puszki i zobaczyć czy mapy dalej działają :-).
Gps potrzebny tez pod ecall,choc nie wiem czy system wkladany do aut usa dziala w eu
Ja wypiąłem i wyprogramowałem TBM (dzięki kolegom za instrukcje).
W moim przypadku przewód od GPS mam podpięty pod TBM, ale nie mam fabrycznej nawigacji i po wypięciu co napisałem na początku, AA wyświetla to co jest na telefonie, korzystam z Waze lub Mapy google i działa. Tak jak jest napisane wyżej straciłem wszelkie usługi związane z TBM, ale przynajmniej za każdym razem nie muszę dotykać monitora aby zgasić informację wysyłającą mnie do serwisu ze względu na awarię connect box. TBM vel connect box potrzebuje anteny gps ponieważ eCall wysyła automatycznie dane o lokalizacji w razie wypadku. I z tego co wiem jest to system ratunkowy więc funkcjonuje wszędzie gdzie będzie miał dostęp do sieci GSM. System łączy się z operatorem zgodnie z rynkiem na które zostało przeznaczone, ale powiadamiane są służby danego miejsca zdarzenie ze względu na dane GPS. Mogę posłużyć się przykładem naciśnięcia przycisku SOS w samochodzie z Francji znajdującego się pod Kaliszem, w pierwszej chwili zgłosił się operator z Francji, a za chwilę z Polski pytając o ewentualną pomoc.
Pokrycie GSM w USA jest raczej kiepskie poza miastami. Więc bardzo prawdopodobne że moduł używa znacznie efektywniejszego tam CDMA - wtedy w Europie nie działa wcale. Ale nie wiem co jest w Alfie.
Waze nie korzysta z GPS over AA, Google-Maps korzysta. Więc w teorii nie przełączając anteny gsp jak mówił epsonics - tracisz feature w postaci możliwości używania czulszej anteny gps w samochodzie.
Który rok auta? Demontowałeś cały tunel czy można się dostać do tego ustrojstwa po zdemonowaniu tego plastiku z usb pod panelem klimatyzacji?
Czy można usunąć Connect Box tylko w Proxy? (któy to bit?) - żeby pozostawić oryginalne nadal podpięte.
Czy jest szansa, żeby podmienić to urządzenia na jakieś inne z "Polskiego" modelu, żeby działało?
shpuncik ale te urządzenia są całkowicie różne więc czy wiązki w autach z ryku USA będą przygotowane pod connect box w wer. europejskiej ? Bo podmienić to jedno za drugie to raczej na pewno się nie da.
Załącznik 289706
Załącznik 289707
To może usystematyzujmy bo większość postów może mylić czyli connect box nie jest tym samym co TBM ?
UWAGA linki tylko w celach poglądowych to NIE JEST REKLAMA !!!
https://www.ebay.co.uk/itm/134465291022
https://allegro.pl/oferta/zestaw-mop...SABEgIiuvD_BwE
https://www.alfashop.co.uk/products/...d=71808636-gia
Pytam bo sam faktycznie zgłupiałem, wiem że TBM zajmuje się lokalizacją (kompas) i wzywaniem SOS, a connect box łącznością bezprzewodową z serwerami Alfy, ale byłem przekonany, że jeśli występuje jedno to nie ma drugiego. W moim przypadku (auto z USA MY20) za każdym razem po włączeniu stacyjki wyganiał mnie do serwisu bo connect box wymagał naprawy, po wypięciu i wyprogramowaniu TBM przeszło mu i już mnie nigdzie nie wygania. W moim przypadku TBM znajduje się za pokrętłami klimatyzacji.
Który bit a proxy za to odpowiada, żeby było wyłączone
Którędy to mogę wymonotwać w najprostszy sposób?
Jacek czytaj posty bo to już było i to kilka razy, leniuchu :)
https://www.forum.alfaholicy.org/giu...i_wer_usa.html