Komplet lusterek w salonie kosztuje 230 zł? a nakładki ~220, Już chyba lepszym kupnem będzie cały komplet..
Printable View
Komplet lusterek w salonie kosztuje 230 zł? a nakładki ~220, Już chyba lepszym kupnem będzie cały komplet..
Ale jaki komplet kolego ?
Powiedzcie jaki kolor najlepiej pasuje do srebrnej :)
Komplet lusterek (2 zewnętrzne), ktoś napisał, że lusterka z giulietty pasują do 159 i można wybrać kolory i połysk. Czy te informacje się zgadzają?
lusterka czy obudowy, o czym mowisz?
Może koledze chodzi o to, że w ASO komplet obudów lusterek z katalogu części (do malowania) kosztuje ok. 2x250zł/sztukę = 500zł/kpl, a komplet obudów lusterek z katalogu akcesoriów tj. obudowy chromowane, satynowe i chyba karbonowe są w cenie ok. 230zł/kpl.
Poza tym potwierdzam, obudowy z katalogu akcesoriów Giulietty, tj. kpl za ok 230zł (np. chrom, satyna itp.) pasują do 159 - sam parę dni temu zmieniałem na chrom w połysku i są identyczne, pasują na 100% - potwierdzam!
Dlatego pytam, bo chyba pomylil obudowy z lusterkami.
Obudowy z Julki pasuja na 100%.
Gdyby ktoś szukał instrukcji wymiana to jest tutaj:
http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-...ver-to-ti.html
Wymiana w ASO w Waw-ie (Dukiewicz, Twardowski) to koszt 230zł, czyli tyle samo co cena obudowy :-) poza ASO ok. 50zł już lepiej
Wymiana samemu max 5min i to bez wyjmowania szkła !!! Wystarczy maxymalnie odchylić wkład na początek w "dół i na zewnątrz"i zaczynać od zatrzasku górnego znajdującego się bliżej szyby, podważyć śrubokrętem i odciągać, potem zatrzask górny bliżej zewnętrznej strony lusterka i tak samo odciągać obudowę (oczywiście ciągle manewrować wkładem trzeba) potem dolny zewnętrzny i lustro schodzi bez problemu, bez obawy o 4 zatrzask, który najnormalniej już nie stawia oporu.
Pozdrawiam
A jeżeli masz nowe obudowy w ręce to jeszcze możesz sobie dokładnie rzucić okiem gdzie są te zaczepy by na "pałę" nie robić, sposób sprawdzony i co ważne pozwala zaoszczędzić kasę którą bardzo często trzeba przeznaczyć na nowy wkład próbując go zdemontować :D:D a najgorszym przypadku możesz nawet "dopasować" tzn podgiąć odpowiednio śrubokręt , ale ja akurat nie wykonywałem takich cudów, po prostu ostrożnie do tematu podszedłem i sam byłem zaskoczony że to takie proste ;D
pozdrawiam
Koniec końców pojechałem do ASO Dukiewicza i wymienili mi za 50zł przy okazji częściowego zaślepienia EGR :-)
Najprostszym sposobem na zamontowanie jest skierowanie szkiel lusterek maksymalnie ku dolowi, nastepnie przy uzyciu plaskiego srubokreta podwazenie szkla lusterka od góry by wyjac je z mocowania, odlaczenie dwoch kabelkow od podrzewania lusterka (jezeli sa podgrzewane). Kolejny etap to podwazenie 4 zaczepow od obecnie zamontowanych nakladek i ich demontaz. Montaz nowych nakladek nastepuje analogicznie w odwrotnej kolejnosci.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
A co to wyboru to polecam nakladki w kolorze satyny .
Chromu jest zaduzo by jeszcze sobie dowalać :)
Ale każdy ma inny gust .
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Odświeżę temat chcąc pochwalić się zmianą :)
Założone nakładki w kolorze chrom połysk. Wg mnie pasują jak talala.
Jak by ktoś nie mógł się zdecydować poniżej foto jak wyglądają na mojej w kolorze czarnym.
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=179531&stc=1
Pięknie!
A ma ktoś nakładki w 159 o kolorze grigio stromboli ?
Ja mogę mieć.
Pokażesz jak to wygląda? Czy nie zlewa się z kolorem lakieru? Bo chciałem do siebie wrzucić takie
Źle zinterpretowałem Twoje pytanie. Myślałem że szukasz nakładek w kolorze nadwozia. Ja się chyba zdecyduje na chrom mat.
Poradźcie w jaki sposób zabrać się za montaż nowych nakładek... ściągnąłem starą obudowę lusterka bez problemu, a teraz mam kłopot z montażem nowej obudowy. Zakładać ją od boku lusterka, od strony szyby, od dołu czy od góry...Proszę o pomoc...Nie zwróciłem kurcze uwagi w jaki sposób zlazła stara nakładka.
Lusterka w 159 są delikatnie mówiąc "wątpliwej urody". Podkreślanie ich chromem, satyną czy czymkolwiek jest po prostu eksponowaniem wady.
Moje zdanie z którym się zgadzam i nikt inny nie musi :)
Ja dzisiaj wymieniałem nakładki i nie ściągałem szkła. Wystarczy odchylić na maksa wkład, by dostać się płaskim śrubokrętem do zaczepów. Dwa płaskie i trochę cierpliwości.
Załącznik 187987Załącznik 187988Załącznik 187989Załącznik 187990
A to moja ☺
Nastukane z Samsunga
Jeszcze nie widziałem:)
Z racji pracy czesto po zagorzu sie przemieszczam. Ale jakos duzo 9 nie widze w okolicy. Za to GT juz sporo
Nastukane z Samsunga
Ma ktoś jakiś film jak zdjąć obudowy lusterek?
A ma ktoś może zdjęcia satynowych lusterek w połączeniu z czarnym grillem w czarnej 159? Zastanawiam się czy będzie pasować takie połączenie ale nie mogę znaleźć zdjęć.
Moja wyglÄ…da tak...
Załącznik 269729
Działaj. Na pewno będzie super!
Gdzie je dorwać ?
- - - Updated - - -
Gdzie dorwać te nakładki
https://www.olx.pl/d/oferta/alfa-rom...5-IDPa2Bz.html
Jakby ktoś był zainteresowany. Na innych ogłoszeniach jeszcze kilka rzeczy do AR
Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka
Te chromy i satyny to byÅ‚y fajne i Å‚aÅ‚ tak 10 lat temuí ½í¸„