- trzymam za słowo, wariator kupuję oraz klucz do wariatora + klej do gwintu.
Printable View
- trzymam za słowo, wariator kupuję oraz klucz do wariatora + klej do gwintu.
Teoretycznie można spróbować i bez klucza - wtedy trzeba mieć przykręcone koło rozrządu i ciągnąć kluczem uniwersalnym, który stosujemy do trzymania koła wydechowego. Tyle tylko, że śrubki mogą nie wytrzymać, bo koło raczej nie powinno pęknąć.
No, ale jak chcesz być perfekcjonista to kupuj klucz.
Witam!ja od jakiegos czasu tez sie zabieram za regeneracje wariata.problem w tym, ze kiepsko ostatnio z czasem.W kazdym razie kupilem 2 uzywane i powiem, ze jedyne co mnie intryguje po rezebraniu to to, ze na jednym jest wiecej luzu pomiedzy walkiem zebatym, a zebatka niz na drugim i to, ze zeby nie sa wcale zjechane uderzeniami.
widac slad po ruchu, ale stal z ktorej jest zrobiony element nie za bardzo chce sie stepic. musze sobie kupic zestaw z ciekawosci.
w jednym wariatorze jest wlasnie plastikowa podkladka i tylko jedna wypukla i ten wariator jezdzil w 1.4, a drugi jest z 2.0 i posiada 2 wypukle i tyle. Przypuszczam, ze ten z 1.4 byl juz regenerowany, a po ostatnich przejsciach z serwisami fiata podejrzewam, ze regeneracja tegoz elementu jest zjawiskiem zupelnie normalnym. Nie dlugo zrobie caly rozrzad i zobaczmy co bedzie
No to jeszcze napisz, jak te miseczki były założone tak: )(, czy tak () ?
Właśnie :banghead:
No wlasnie...problem w tym, ze nie zwrocilem uwagi. zanim sie zoorientowalem, ze sa dwie akurat to juz to rozlozylem.
w dodatku akurat mi strzelila sprezyna z tego wariatora i podkladki byly na sklejone olejem. trzeba to uwaznie rozbierac zeby nie polataly wnetrznosci po calym garazu np.wydaje mi sie, ze racjonalnie beda w ten sposob )( ale zeby sie upewnic chciallbym ten zestaw. podobno jakas instrukcja tam jest jak to zalozyc. w tym wariacie z 1.4 byl jakby wlasnie teflonowy pierscien i tylko jedna podkladka talerzowa, wiec moze stosujac zestaw wystarczy jedna? chyb,a ze ktos z forum ma opakowanie z zest.naprawczego i te cala instrukcje. Nie to kupie tak czy siak
http://www.alfaowner.com/Forum/engin...periences.html
polecam zapoznac sie z tym linkiem,trzeba przetluumaczyc z google czy czyms innym.Polecam link w jezyku finskim
Dajcie znac jakie macie zdanie na ten temat
- z tej dokumentacji wynika ze tak: )(Kod:No to jeszcze napisz, jak te miseczki były założone tak: )(, czy tak () ?
Sprobuje jeszcze gdzies dopasc takie podkladki nowe bo moje sa juz troche wyrobione to tez moze miec wplyw na jakosc pracy wariata.Piszcie jak wam idzie z tym.Ja sie troche ociagam poprzez maly remont w domu jeszcze i czekam na panewke wariatora
mam pytanie. czy w nowym wariatorze tez jest taka podkładka plastikowa dostepna w zestawach naprawczych? Właśnie jak rozebrałem swojego wariata to zobaczyłem, ze takowa podkładka była, wiec wymieniłem na nową wraz ze spręzyną i jest ok. Dodam tylko, że moja bella przyjechała od helmutów w grudniu z przebiegiem 133 tys, wiec jesli był już regenerowany to moze od dawna praktykowane takowe postepowanie i to nie tylko w "oszczednej" Polsce, ale także w szerokiej europie. Wychodzi na to, że możliwe jest , ze z tym wariatem wyjechała z salonu.
Nie mam pojecia,trzebaby nowy wariator rozebrac:D Ja tam nie widze nadzwyczajnych uszkodzen,ta podkladka sie sciera w trakcie uzywanie i tyle.Sprezyna do tego slabnie i mamy efekt diesla.Podkladki sprezynowe mam wrazenie ze tez ale ciezko takie dostac a w zestawie nie ma.Skoro ty poskladales i jest ok to pewnie wystarczy nowa podkladka akurat i luz skasowany.Ile to wytrzyma to pewnie uslyszysz:D
wracam do tematu.
powiem tyle:
REGENERACJA W MOIM PRZYPADKU NIE DZIALA!
Cicho chodzil tydzień lub dwa. Teraz jest prawie to samo. Prawie zawsze odzywa sie przy odpaleniu. Moze moje przypuszczenia odnosnie tego, ze byl on juz regenerowany w niemczech mają wpływ na to, że u mnie nie zadziałało.
Jakbym nie musiał ustawiać rozrządu i rozbierałbym tylko po to, żeby zregenerować to bym się ostro wściekł. Bo roboty jak wiadomo jest mnóstwo.
No i dzisiaj w koncu oddalem auto do mechanika.Zlozylem wariator z 2 jeden pozadnie i zobaczymy jak bedzie.
Udalo mi sie dostac te "podkladki" czyli sprezyny talerzowe i zestaw napr
Przy tym zestawie jest ten pierscien teflonowy,zauwazylem ze w jednym z wariatorow tez mialem taki pierscien ale juz duzo szczuplejszy i poza tym wewn.strone wyzlobily zeby walka i troche juz za daleko siegal.Moze ten material jest za kiepski i dlatego problem powraca?nie wiem
W kazdym razie wybralem starannie kazdy element aby byl jak najmniej zuzyty i pasowalem zeby nie bylo luzow.A byly odczuwalne roznice
Odnosze tez wrazenie ze wariator tez moze miec tendencje do blokowania sie,
to tylko domysly ale tloczek elektrozaworu moze od zabrudzenia sie nalotem olejowym nie pracuje prawidlowo.Moze kanaliki tez zawalaja sie nalotem olejowym i nie ma cisnienia odpowiedniego?
opisze wrazenia po odbioze auta
No i odebralem auto dzisiaj od mechaniora.Wariator cichy i praca silnika wreszcie jak na alfe przystalo:D
Teraz czekam i licze kilometry do pierwszego terkotu:p
Super :) a jak osiągi ? czuć różnice? A spalanie?
Na razie to nie jezdilem za duzo bo raptem kilkanascie km do domu z przystankiem na drobne zakupy.Jutro do pracy i na stacje to bedzie mozna cos okreslic odnosnie spalania.Silnik wchodzi teraz na obroty sprawniej i wogole elstyczny odpowiednio jest w nizszych partiach jak i na wyzszych.Uruchamia sie calkiem inaczej i nie ma juz chrobotania w okolicy korka wlewu oleju.Teraz tylko juz test dystansowy
i co tam dalej słychać w temacie wariatora??
Otóż nic właściwie.Jeżdze juz 2 tygodnie i zadnych jak na razie terkotów nie było.Co do spalania to mam wrażenie że pali troche więcej ale cos mi sie wydaje ze to sonda ma jakies komplikacje(podobno jest lekko leniwa na jalowym) i musze to sprawdzic jakos u konkretnego fachowca.Ciezko powiedziec konkretniej bo spadla diametralnie temperatura na dworze,cena za litr benzyny tez skoczyła ale gdzies okolo 12 litrow mi spala a bywalo mniej jednak wiec póki co to nie wiem czy wzroslo przez sprawny wariator czy sonda padla wczesniej przez walniety wariator a teraz na prawidlowych ustawieniach juz oszukuje?
Sam dzwiek silnika jest zdrowszy i elastyczniej pracuje,
Wczesniej przy zejsciu z obrotow pracowal chwile nie rowno jakby gdzies przerywal a zaraz po wymianie rozrzadu skonczyl sie ten problem i jak na razie sie nie pojawil
a jak z moca? czujesz jakas roznice?
Jakiejs wielkiej roznicy nie czuje,tyle tylko ze jest fajny elastyczny i pracuje rowno
ja podłączałem wariator na krótko omijając przekaźniki itp. podając mu (+) i (-) z aku i przełącznik ON/OFF w kabinie.
i w ten sposób sprawdziłem czy wariator i elektrozawór jest sprawny.
Teraz muszę jeszcze sprawdzić czy na wtyczce idącej do elektrozaworu jest podawane napięcie w zakresie obrotów i temperatur w jakich pracuje wariator.
No dobry test,ja tak nie sprawdzalem...Tłukł sie i wymiana rozrzadu sie juz zblizyla wiec go naprawilem i jezdze.nie sprawdzilem czy dostaje napiecie,czasem glupi przekaznik nawali i jest wielki problem.Z ciekawosci jakas roznica jest w pracy silnika jesli elektrozawor nie dziala?
jak elektrozawór nie działa. to wariator nie działa.
Więc teoretycznie auto jeździ cały czas w 1 fazie rozrządu...
i co jakieś nowości w temacie ??
No wlasnie zadnych,nie mam niestety informacji na temat sterowania elektrozaworu.Tyle wiem ze nie mam pradu w kablu idacym od ECU do elektrozawora w moim przypadku.Nie wiem czy jest jakis przekaznik czy sygnal ECU bierze z grupy czujnikow czy moze tylko z czujnkow obrotow np.Ciezka sprawa...i brak zainteresowania jak na razie albo za malo czasu ze strony kolegow:D
http://img221.imageshack.us/img221/7392/wariat.gif
co prawda z bravo HGT. ale może coś pomoże.
Elektrozawór zasilany jest przez przekaźnik lub bezposrednio z ECU.Ja mam sterowanie z ECU.
W Alfadiagu można sprawdzić czy ECU zasterowuje ten z elektrozawór.
No to placek,musze kogos z kompem i alfadiagiem znalezc w poblizu swojej okolicy i sprawdzic wszystko dokladnie.W wersji 1.6 zawor ma sterowanie z przekaznika umieszczonego w skrzynce obok akumulatora bodajze FAN2.Reszta TSow nie ma w tym miejscu przekaznika
thx::-)
fakt. w alfa diagu jest wymuszenie działania tego elektrozaworu. jeśli działa będzie słychać takie delikatne cykanie.
Panowie,zregenerowałem elektrozawór wariatora (dodam ze sam wariator mam nowy) zawór zacinał sie,po wyczyszczeniu działa prawidłowo na "któtko" ECU podaje 12V, sprawdzałem miernikiem w czasie jazdy.
Pytanie....czy przy awarii zaworu auta ma mniejszą moc???
Jeżeli tak, to mój działa prawidłowo, dlaczego tak myśle, prosty test.
Kawałek prostej,żonka jako pilot :)ze stoperem.Od 0-100km/h z 3 pomiarów średnia 9,3s
Z danych które znalazłem w google :) to 1.8 SW 9,6s
To chyba działa???
Na pewno moc będzie mniejsza w razie niedziałania zaworu, bo wtedy też nie zadziała wariator i nie nastąpi wyprzedzenie kąta otwarcia zaworów ssących.
Piękny wynik - znaczy, że alfa "jak brzytwa".
SG0240
Wiem ze ładnie, :( przebieg 220tyś km) kompresja 14bar na każdym z cylindrów.
Wiadomo o czym to swiadczy.....o tym ze był remont:(, może to i dobrze :D
Kolejny plus to ze, poprzedni waściel nie ściemiał ze sprzęgło jest nowe:D
przy nie działaniu wariatora jest taki charakterystyczny strzał mocy przy 4.5~4,8tys RPM
Trochę zapytam nie w temacie, ale nie chcę zakładac nowego .
Czy wszystkie wariatory w silnikach TS są takie same, tz. 1.6, 1.8, 2.0.
Znalazłem aukcję na której jest oferowany wariator do każdego silnika, co wiecej do kilku modeli z silnikiem TS. Poniżej link do tej aukcji.
http://allegro.pl/wariator-alfa-rome...428177166.html
Czy ten wariator będzie pasował do mojej Alfy?
Z góry dzięki za odpowiedz.
tak bedzie pasowal sa takie same
witam. wymieniałem wariator na nowy rok temu bo silnik chodził jak disel. przejechałem jakieś 10tys km i przy odpalaniu znowu zaczyna stukac, czy jest to mozliwe żeby się już rozsypywał?
ciezko powiedziec. wiele sie rzeczy sklada na sprawny wariator ,dobrej jakosci olej ,poziom zawsze na max itd.
srednio mimo wszystko powinnien wytrzymac 60 tys. nigdy nie mialem z tym problemow. zmienialem przy okazji rozrzadu majac jeszcze sprawny na wszelki wypadek zeby pozniej tego wszystkiego nie rozkopywac
Ja swój regenerowałem i też zauważyłem, że czasem terkocze. Mimo to działa poprawnie(tak mi się wydaje) :D