Jest zamontowana w oprawce którą całą się wyjmuje :)
Printable View
Jest zamontowana w oprawce którą całą się wyjmuje :)
Bocian, w przedliftowej 147 jest nieco inaczej:
http://img18.imageshack.us/img18/373...101211godz.png
Kolega ma JTD 8V, a z tego co wiem to były montowane tylko przed FL.
Po prostu nie mogłem zrozumieć opisu "zamontować narzędzie" i na obrazku zaznaczony plastykowy uchwyt. To jest jakaś nieścisłość...dziś byłem wymieniłem te żarówkę i tam po prostu do oprawki tej postojówki jest przymocowany taki uchwyt jak na rysunku. A w instrukcji pisze o montowaniu jakiś narzędzi i to mnie zmyliło...nie jest precyzyjny opis. Oczywiście zakupiłem żarówkę za dokładnie 1,50 zł 4W Philipsa na stacji nawet nie trudziłem się szukaniem oryginału za dużo więcej. Jeden pin zniwelować i wchodzi ładnie..swoją drogą włosi oczywiście musieli wymyślić oprawkę i żarówkę żeby zwykłe nie pasowały no bo po co?! eh...:rolleyes: wymieniłem sobie od razu żaróweczke w podświetleniu tablicy z tyłu i już nie nękają mnie upierdliwe komunikaty komputera na wyświetlaczu. Jeden problem z głowy:D
Opis troszkę jest faktycznie dziwny, ale idzie dojśc o co chodzi ;)
Ja również kupiłem T4W Philipsa Bluevision i po spiłowaniu jednego pina jest ok, balem się tylko, że komputer będzie nadal wyświetlał przepaloną żarówkę bo pobór prądu mniejszy.
No i u mnie padła żaróweczka postojowa, tyle że prawa. Jaką mam kupić W5W czy H6W?
Wymontuj i sprawdź... Powinno być H6W, no ale u mnie było W5W
Ja też mialem H6W
mi też się przepaliła postojówka... tym razem prawa... lewa od sierpnia świeci ..
Ogólnie to ciągle mam przepaloną którąś żarówkę... jak wymienię to po 2 dniach kolejna pizga ;/
Nie odpalaj na włączonych światłach lub sprawdź napięcie ładowania jak pali Ci tak często żarówki.
najpierw gaszę światła później silnik, uruchamiam w odwrotnej kolejności... tak więc nie od tego ..
Witam jestem nowy wiec jesli jest to juz gdzies rozwiazane z gory przepraszam. Moj problem polega na tym ze wyskakuje taki problem na desce i po wymianie 3 zarowek z tylu nie swieci mi swiatlo drogowe ale co jest dziwne stop dziala a wychodzi z tej samej zarowki ma ktos moze jakis pomysl co to moze byc ?? Dodam ze zmienilem lewy z prawym i dalej jest to samo czy mogla gdzies pojsc instalacja?? Z gory dziekuje
sprawdź "bolce" na żarówce - potrafią robic cuda ( od mijania jest jeden "drut" i od stop jest "drugi" )
aha - [piszesz drogowe - z tyłu nie ma drogowych - są stopy, mijania , pozycja , p mgielne , kierunki
Problem z postojówkami to standard w 147 :) dlatego nie ma co kombinowac i kupywac zarowki za 20zł które nie wiadomo ile poswieca. Ja kupuje najtansze w tesco ( komplet 4zł nie pamietam dokladnie jakie maja oznaczenia) piluje jeden wtyk i koniec. U mnie swieca juz od okolo 3 miesiecy wiec nie mam na co narzekac. Dodatkowo z tego co wiem zarowki czesto sie przepalaja jak sie odpala silnik na wlaczonych swiatlach. Niby wg instrukcji 147 ma mechanizm wylaczajacy wszystkie pradozerne podzespoly ale widocznie nie dziala to w 100% ;)))
Auto od lutego, zawsze odpalam i gasze na włączonych światłach, problemu żaróweczek nei mam,
ale za to coś sie ostatnio wali z przeciw mgłowym i stopem, bo na wybojach pokazuje błędy.
Hej sory Bocian chodzilo mi o mijania :) Teraz to mam juz wyjatkowa lipe bo oby dwie mi sie zepsuly i o malo co baba by mi w dupe nie wjechala wczoraj w nocy ;/ Co do stykow to co moze byc z nimi nie tak jak nowe zarowki sa :( no i stopy dzialaja a przeciez to ta sama zarowka jest ;/
Witam, wybaczcie za odkopanolie tamatu ale mam problem jak użytkownik powyzej... Mianowicie tylna lewa żarówka mijania i stopu dwuwloknowa jest na sto procent sprawna tzn oba włókna nieprzepalone jednakże świeci tylko stop, natomiast mijania nie co skutkuje komunikatem left side light failure... Panowie, czy ktoś ma jakiś pomysł co może być przyczyną problemu? Z góry dziękuję za pomoc ☺️
Sprawdź wtyczkę, może styki zaśniedziały i nie łączą.
Panie i Panowie,
Left side light failure dopadł i mnie.
Nie działa tylne, lewe światło (P21/5W). Żarówka na bank dobra.Dwa razy wstawiałem nową :( Ktoś coś w tym temacie? Styki przeczyszczone i odgięte.
Miernik i sprawdz czego nie ma. Masy czy napiecia.
Wydymione samsungiem.