U mnie siedzi UFI :)
Printable View
U mnie siedzi UFI :)
UFI / MANN / -wszystko jedno , może być filtron,bosh to tylko firmy,a każda produkuje filtry różnego rozmiaru,a ty akurat masz ten mniejszy czyli się zgadza według katalogu
- - - Updated - - -
ale znowu mam problem z filtrem powietrza bo według katalogu jest 1 model( taki owalny-http://www.filtron.pl/pl/index.php?idp=15&fd=&Typ_Pojazdu=1&Marka=7854&FC_M arka=7854&Identyfikator1=512&TYP_SILNIKA_P=939A2.0 00&Model=19168&SILNIK1=1.9JTDM+16V&MOC=150#idn512, a z tego co widze gdzie indziej to są też okrągłehttp://allegro.pl/filtr-powietrza-alfa-spider-brera-159-ae348-3-i3342156638.html
i tu dopiero mam mętlik
Znajdź mi filtr produkcji Mann o identycznych rozmiarach jak (pasujący do obudowy) UFI :P Wiem, że jest mnóstwo innych producentów.
Co do filtra powietrza, w obu przypadkach jest to ten sam filtr, spójrz na oznaczenie: AE 348/3 ;) Rysunek na stronie Filtrona jest mylący, w rzeczywistości filtr jest okrągły.
powiedzcie mi-filtr oleju znajduje się pod alternatorem w 1.9 jtdm?
Filtr oleju silnikowego znajduje się poniżej filtra paliwa, nieco bliżej silnika. Poznasz go po czarnej obudowie.
wymieniłem wszystko,makabra,w innych autach czas około 1-2h z rozbieraniem,nalewaniem oleju (1 raz robiąc) w alfie około 4 godzin, dojścia bardzo złe,ale jeszcze nie tragiczne
Raz na rok przy przebiegu 15 tys.
Koledzy jako, że powoli zbliża się zima chcę wymienic filtr paliwa i filtr kabinowy. Kabinowy będzie węglowy firmy "niezależnej". Natomiast filtr paliwa to ważniejsza sprawa - naczytałem się postów o wymianie i firmach. Wiadomo ilu użytkowników tyle opinii - jedni wymienią co rok, inni co 60 kkm, jedni wezmą niemarkowe a inni oryginalne. Ja raczej skuszę się na markowy produkt (Filtron, UFI) ale w poszukiwaniach trafiłem na coś takiego i trochę zgłupiałem:
http://allegro.pl/alfa-159-jtdm-ivec...584326132.html
Czy to takie były montowane oryginlnie? Może ktoś wie gdzie można kupić w przyzwoitych cenach markowe?
Wygląda jak fabryczny, tylko cena mało oryginalna (i nie jestem pewien, ale fabryczny ma jeszcze logo UFI). Za UFI trzeba zapłacić około 170 złotych, Purflux 190 zł, cena Manna dochodzi nawet do 220-230 zł. Z nieznanych mi przyczyn Filtron nie ma zbyt dobrej opinii w serwisach... Od pewnego czasu na Allegro można też kupić no name'y po ok. 80 zł sztuka.
Podzwoń po hurtowniach lub poszukaj w internetowych.
Nom dzwoniłem i w hurcie raczej taniej niż na necie się nie znajdzie. Rozumiem, że oryginały były UFI ale UFI wizualnie wygląda inaczej.
Filtron nie bardzo... nom to ładnie a już miałem brać filtrona a teraz zastanawiam się nad tym oryginałem lub UFI
Ja mam już drugi filtron i nie widzę powodu na co miał bym narzekać.
a ile dales za filtrona??Ja tez zalozylem filtrona bo nie mialem innej opcji.Poprostu zamowili mi zle filtry,a filtrona mieli na miejscu wiec mialem opcje czekac albo brac wiec zdecydowalem ze biore.Narazie jest OK
- - - Updated - - -
ja dalem tyle co za UFI na allegro czyli 160 zl wiec wolalbym UFI
Około 160 zł ale dokładnej ceny Ci nie podam bo brałem komplet bez kabinowego. Pamiętam że był jakieś 10zł drożej niż na allegro. zmieniałem przed wyjazdem na urlop to nie miałem czasu czekać na zamawianie z neta.
Gadałem z gościem:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3584326132
Nom twierdzi, że 1000% oryginalny firmy UFI. Czy ktoś demontował oryginał chociaż wyglądał tak samo? To dlaczego UFI są po ok 160-170 zł? Miałem brać filtrona a już teraz zgłupiałem.
powinienem jeszcze mieć zdemontowany jak znajdę to na jutro wkleję fotki
Załącznik 111331Załącznik 111332Załącznik 111333Załącznik 111334
Dodam swoje "3" grosze, w 147 mimo wymiany filtrów paliwa ciągle przytykał się regulator ciś. paliwa. Za poradą znajomych z serwisu pomp wtryskowych zamontowałem oryginalny filtr paliwa Boscha i od tej pory(5 m-cy) autko chodzi bez problemów. Nie wiem ile kosztuje filtr tego producenta do 159, ale przy następnej wymianie na pewno zamontuję filtr tej właśnie Firmy.
Nie widziałem jeszcze filtra paliwa Bosch do 159.
Wybrałem UFI od sprawdzonego sprzedawcy bo nie ma co ryzykować - po weekendzie wymiana :)
daj znać czy wygląda tak jak ten z allegro czy jak z fotek ode mnie
Przy filtrze nie ma czujnika. Jest zaślepka. Czujnik stanowi odrębny element.
Czyli po prostu nie masz czujnika wody do filtra paliwa? ;) Wkręca się go w miejsce "zaślepki" i podpina wtyczkę. Czujnik nie jest integralną częścią zestawu i kupuje się go oddzielnie, to miałem na myśli.
Ja dziś "zanabyłem" u Darka oryginał Mann z czujnikiem w okolicach 300 pln. Wiem też, że nasz Filtron może szybko paść po wymianie i powodować nierówną pracę silnika. To na tyle z dzisiejszej lekcji ;)
Aha,filtr był kompletny z czujnikiem (nie jak w poście powyżej gdzie kolega pisze, że filtr kupujesz oddzielnie i czujnik też).
Jeśli się zapcha to może skutkować spadkami ciśnienia na listwie CR. Dotyczy filtrów paliwa ogólnie. Ale to byłoby odczuwalne bardziej podczas jazdy pewnie, gdzie dawka paliwa jest większa.
Filtron lubi puszczać włókna w obieg, co bardzo szybko wyłapuje regulator ciśnienia pompy CR (tym samym się wykańcza - przestaje skutecznie blokować odpływ a tym samym nie jest w stanie trzymać ciśnienia na listwie CR). Dyskutowali też o tym na forum peugeota czy citroena (silniki 2.0 HDi). Również zakład, w którym się stołuję, odradzali Filtrona do CR.
Coś w tym musi być ...
a ja o filtronie słyszałem dobre opinie. co mechank to inna opinia.
Moj kolega pracuje w Filtronie w Gostyniu. Za jego rada nie zakladam juz tych "filtrow".
Jezdze na zestawach Manna lub Knechta.
Pozdrawiam
Coś w tym jest. Mi w każdym serwisie też filtry paliwa marki Filtron odradzano.
Jak będę go wymieniać to z ciekawości go rozetnę żeby zobaczyć co takiego niedobrego w filtronie siedzi i porównam go z mannem.
To nie jest tak, ze coś niedobrego w nim siedzi, ale on puszcza to niedobre (z paliwa i z siebie) w obieg ...
Włókna to raz, dwa to odpowietrznik który rzyga paliwem (z rozmów z Darkiem-Mr.Alfa-wyszedł ten temat w czasie wymiany moich filtrów-na marginesie ja wybrałem kombinację Mann+Bosch i mam spokój)-może nie każdy trafił na takie przypadłości, ale ja wole nie testować tego na swojej AR.
No właśnie nie każdy.
ja filtry i olej wymieniałem sam, jeśli chodzi o filtr paliwa to jak już pisali czujnik wody nie jest na wyposażeniu. Jest tylko ten biały korek spustowy wiec go wykręciłem i wstawiłem tam czujnik wody (uszczelka oczywiście nowa) po zamontowaniu nowego filtra oczywiście odpowietrzenie i tak z 5 razy wkładałem kluczyk przed odpaleniem w celu przepompowania dokręcasz odpowietrznik i już 1,5 roku na filtronie żadnych niepokojących objawów typu "zyganie" wycieki czy zaniki mocy. A jeśli chodzi o włókna to wątpię że w warunkach "domowych" da się to zdiagnozować, w większości to będą jedynie przypuszczenia ze tak może być.
tez mam filtrona od prawie roku i nie mam jakis takich przypadlosci jak opisuja niektórzy.Tez obawialem sie tego filtra czytajac opinie na forum ale patrzac na to z innej strony sluchajac ludzi to bym alfy nie kupil
Dokładnie masz racje, mnie nadal pytają czy nie bałem się kupować alfy i jak często to cholerstwo się psuje :) sam już nie wiem co mam odpowiadać ale prawda jest taka ze mam ją już 1,5 roku i tylko podnośnik drzwi wysiadł który i tak sam naprawiłem, a poza tym tylko lać i jechać :), następne filtry pewnie też będą z filtrona. ale paliwowy i pyłkowy zmieniałem tylko raz, olej i powietrze przy wymianie oleju.
a filtrona zalozylem bo musialem, a zamowilem calkiem inne filtry(Manna) ale zamowili mi do 156 tlumoki na serwisie:Dtzn. Pani mi zamawiala taka obeznana w temacie, a filtr oleju jezdzili 2 razy jeszcze wymieniac bo sprowadzili poliftowy.Tak, ze ostatni serwis olejowy trwal u mnie ok.2 h, a wczesniejsza wymiana opon z zimowych na letnie 2,5 h bo Pan byl taki szybki.Mialem ostatnimi czasy troche przygod ale to Alfa i widac jak sie na nich znaja Ci co robia caly czas przy passatach;)