na to wychodzi że tak :d wcześniej pisali że się zagina blaszkę żeby ICS myślał że ma kasetę w środku :) Wiec działa to na zasadzie kasety i fm
Printable View
na to wychodzi że tak :d wcześniej pisali że się zagina blaszkę żeby ICS myślał że ma kasetę w środku :) Wiec działa to na zasadzie kasety i fm
Dokładnie. Małą niedogodnością tego rozwiązania jest to, że napęd kasety w tym momencie działa, ale u mnie jest to do wychwycenia tylko jeśli mam wyłączone źródło dźwięku, wentylatory i stoję na pustym parkingu w nocy.
Nie czepiam się premek absolutnie, wielkie dzięki za manuala. Mam jednak kilka ale - na zdjęciu z kabelkami na 1 rzut oka wygląda to jakby kabelki należało przylutować w miejscu gdzie je położyłeś na zielonej płytce tzn po lewej stronie na jakieś losowo rozrzucone miejsca. Potęguje to fakt że napisy po prawej czerwone są dość małe ale to może tylko ja jestem ograniczony ;) A druga rzecz można było pokazać z jakiej do jakiej pozycji ma być odgięta ta "blaszka" imitująca kasetę. A gniazdo minijack to "męskie" czy "żeńskie" ? Tzn dziurka czy bolec? Bo ja bym chciał podłączyć iPoda więc chyba bolec minijack ? Do reszty się nie czepiam i sam skorzystam więc dzięki jeszcze raz.
kabelki należy przylutować tam gdzie są na zdjęciu!. Szczerze mówiąc to to zdjęcie wyszło mi nieostre i w manualu jest fotka z alfaowner :D
Ja póki co mam kabelek z męskim minijackiem, ale to tylko do czasu kiedy wrócę z delegacji, czyli do przyszłego tygodnia. Wtedy wrzucam ładne gniazdo w puste miejsce obok przycisku otwierania wlewu paliwa.
Nie trzeba zaginać żadnej blaszki. Po prostu odchyl klapkę i śrubokrętem wsuń taki metalowy język. Wtedy mechanizm się zatrzaśnie jakby łyknął kasetę i gra :) zawsze będziesz mógł wcisnąć eject kasety i wrzucić swoją.
ale ta fotka w manualu jest identyczna jak na alfaowner i włąsnie siedze i kombinuje jak to przylutować bo jest nie wyraźne i mam wątpliwości
To proste. Styki są rozmieszczone parami zaraz przy otworze. Są takie małe dziurki. I te styki o które chodzi są ładnie zaraz obok po prawej i lewej.
wiem że jest niedziela ale nie mogłem sie powstrzymać ..... i podłączyłem ICSa :d działa :d jakość super :d :)
tak tak domyśliłem się że analogicznie do tego po lewej który był wyraźniejszy na zdjęciu :)
czesc dajcie jakiegoś linka jak wyciagnąć radio bo ja jakoś niemoge znalezc
dzięki
http://www.forum.alfaholicy.org/166/...radia_ics.html
Właśnie skończyłem podłączać i naprawde polecam. Tania i łatwa w wykonaniu alternatywa dla laudlinka...
Dla tych którzy nie wiedzą która i jak zagiąć blaszke tak żeby ics widział że niby jest włóżna kaseta to wystarczy spojrzeć na mechanizm od góry i on się porusza przód-tył tak jak kaseta i trafia na mały przełącznik który przekazuje sygnał dalej w zależności czy jest on zwarty lub nie... Wyprostować ta blaszkę na płasko i wszystko śmiga :)
dziś zrobiłem małą operację, gra zadowalająco naprawde, a u siebie blaszki nie wyginałem tylko wkrętakiem wsunąłem ten plastik taki co go ewentualna kaseta przesuwa i oszukał się ics - złapał niewidoczną kasetę i jest ok. :)
polecam również. dzięki za manual.
Musze się wziąć za te robotę,mam tylko pytanie, gdzie poprowadziliście ten kabelek? Rozumiem że z jednej strony jest on przylutowany w to miejsce pokazane na fotce,ale jak go poprowadziliście żeby był i poręczny i schludnie wyglądał?!
Ja tak samo srubokretem wepchnalem ta blaszke. A kabel wyprowadzilem tunelem srodkowym do popielniczki. Tym czasowo, bo pozniej zabuduje gniazdko kolo recznego.
W popielniczce,nie bardzo rozumiem... Przydała by się jakaś fotka?! :)
Leje na dworze :D
Wyciagnalem wklad (nie pale) i tamtedy wyprowadzilem wtyczke mini jack. Zawsze moge ja zwinac i zamknac popielniczke. Praktycznie.
Teraz kapuje! Połapałem się!!! :)
Rozumie że słychać buczenie spowodowane pracą silniczka napędzającego kasetę. Mam taką myśl- żeby odłączyć ten silniczek. Jeżeli tak to który bo są dwa?
to jest praktycznie nie zauważalne tylko na wyciszonym radiu to słychać
Nie odłączać silniczka! ja próbowałem. Dobrze, że znajomy od którego kupiłem Alfę miał uszkodzonego ICS bo musiałem przełożyć mechanizm kaseciaka. Jak nie dostaje sygnału od silniczka, nie działa nic.
hehheheh o proszę, kto by pomyślał. To niezła mina. Dobrze że napisałeś :D oszczędzi to rozczarowania niektórym :D
Myślę że to jest do zrobienia. Próbowałem kilku kombinacji. Zdejmowałem gumki od silnika- muza odpaliła i po chwili zgasła.
Podczas odtwarzania muzy podniosłem cały mechanizm magnetofonu (rozłączyły się styki) muza jeszcze grała przez jakieś 6 sek.
Myślę że można by pokombinować i oszukać ten system. Np. wlutowując rezysterek w odpowiednim miejscu. To jest tylko moja sugestia. może ktoś to potrafi zrobić.
---------- Post added at 13:21 ---------- Previous post was at 09:52 ----------
Sukces. Polecam. Używałem kiedyś kasety i transmitera- ale w porównaniu z tym- rewelacja.
Dodam tylko od siebie że jeżeli ktoś by miał problemy z dzwiękiem( jedna strona gra a druga nie) to należy przelutować przewody (chodzi o zamianę biegunów). Ja tak miałem lewa strona rewelacja, a prawa ledwo dyszy. Myślałem że to wina wtyczki, mp3, samego przewodu. wystarczyło tylko przelutować przewód.
Polecam. A dla kolegi który to wymyślił i opracował manual:tee:
---------- Post added at 19:12 ---------- Previous post was at 13:21 ----------
Jest mały problem. Gdy silnik jest wyłączony wszystko jest ok, gdy odpali się silnik w tle muzy słychać piszczenie którego intensywność narasta wraz z obrotami silnika. Wydaje mi się że jest to związane z pracą alternatora. Podobny efekt miałem gdy używałem kasetki. Jak się pozbyć tego nie przyjemnego efektu, który niszczy dzieło?
Twoj przewodzik ma prawdopodobnie jakieś 'przebicie' bądź też może byś słabej jakości izolacja/ekran na nim - niech ktoś potwierdzi.
---------- Post added at 20:46 ---------- Previous post was at 20:45 ----------
Twoj przewodzik ma prawdopodobnie jakieś 'przebicie' bądź też może byś słabej jakości izolacja/ekran na nim - niech ktoś potwierdzi.<br><br>
witam na alegro jest juz dostepna wirualna zmieniarka do af 166 cena 400 zl kupilem dziala rewelacyjnie http://allegro.pl/zmieniarka-usb-sd-...822553215.html
jesli ktos chce bardziej rozbudowac swoje centrum multimedialne to tu jest filmik i numer do goscia sprzedaje te urzadzenia 3398068460 wlochy eMail: weckl.79@libero.it
http://www.youtube.com/watch?v=iQe_NrzNoMc&NR=1
kolego o tej zmieniarce z audiostrady już było, nawet robiliśmy grupowy zakup :P
a ciekawe czy takie cus by podeszło ???
http://allegro.pl/super-male-dvd-man...814760438.html
Jest na forum wątek jak podłączyć kamerkę cofania. To można by było podłączyć obraz. Dźwięk tak jak opisał premek. Tylko nie pamiętam czy czasem obraz nie powinien być w RBG a w tej zabawce tego nie ma.
Pisane było o tym wielokrotnie. Jak nie ma wyjścia po RGB (powiedzmy Euro), to nie ma szans tego podpiąć (tzn. jest, ale tylko w wersji czarno-białej) bez odpowiedniego konwertera. W tym urządzonku jest tylko composit, więc problemy jak zdanie wcześniej. Temat przerabiałem osobiście z kamerką cofania i skończyło się na założeniu dodatkowego LCD.
Załącznik 34891
jest 1 jack na 3 cincze ( jakby RGB)
Czyli standardowy Composite plus dźwięk L+P, bo na Component mi to tez nie wygląda (z resztą i tak nic by to nie zmieniło).
czyli jakia końcówka jest potrzebna ??
Aby podłączyć obraz do ICS'a potrzebne jest wyjście SCART (popularnie zwane EURO) i dodatkowo w standardzie PAL. NTSC nie będzie działać - przetestowane.
są chyba przejsciówki z czincz na euro ??
codo wyginania blaszki czy nie lepiej włożyć wybebeszoną kasetę?
Już pisałem...... wciśnij ten ozor śrubokrętem i po sprawie. Mechanizm zaskoczy jakby łyknął kasetę. Tam nie ma żadnego czujnika.
A jest szansa ze ktos z Warszawy lub okolic zrobił w swojej belli takie cudo i pomoze koledze??
niestety mam umiejętności do psucia nie naprawiania;-((
Pozdrawiam wszystkich a i super temat;-)
Lutowales kiedys kabelek, jakikolwiek? :)
Taka wiedza wystarczy. A jak bedziesz mial jeszcze problemy z montazem\demontazem to pisz na PW. Mam dodatkowe zdjecia razem z demontazem ICSa i wytlumacze Ci krok po kroku. Dziecko to zrobi :)
no nie wiem, lutowałem, ale jak cos spale w ICSie to bedzie katastrofa;-(((
a co chcesz spalic instrukcja jest bardzo łopatologiczna. Po prostu nic nerwowo i na pewno bedziesz miał satysfakcję że zrobiłes to sam.
To nie mikro uklad scalony. Nawet starszy dziadek trafi lutownica na styk :) krotkie cykniecie lutownica i po temacie.