nie wydaje mi się by miały cokolwiek wspólnego z wysokością auta, raczej sprężyny.
Printable View
nie wydaje mi się by miały cokolwiek wspólnego z wysokością auta, raczej sprężyny.
to wyciąg z jednej strony amora i zostaw samą sprężynę i daj znać czy nie mają nic wspólnego z wysokością
daruj sobie takie dociny. I jak nie masz nic sensownego do powiedzenia nie zaśmiecaj tematu
Kurcze Dawid u mnie jak stała krzywo to była jedna sprężyna pęknięta... nie wyobrażam sobie za bardzo innej przyczyny. Zaczął by od banałów:
- czy obie sprężyny identyczne? (różne pomyłki sprzedawców się zdarzają..)
- czy montaż OK?
Można by zamienić stronami sprężyny (wiem, zaje...a robota), żeby mieć pewność, że to nie kwestia sprężyn.
PS. O ile dobrze pamiętam, to mam odległość 11cm od rantu felgi do błotnika, przy felgach 17, sprężyny standard (lesjofors). W nowej na Eibachach było równo 3cm niżej.
Właśnie nastawiam się psychicznie na zamianę sprężyn prawo/lewo :D Nie zdążyłem jeszcze poskładac tyłu a już wiem, że znowu przód trzeba będzie rozebrać.
Przed montażem mierzyłem sprężyny i były ok. Co prawda pomiar nie jakoś super dokładny ale nie zauważyłem niepokojących rzeczy.
Odległośc od błotnika sobię zmierzę jak poskładam tył, zawsze to jakieś porównanie będzie.
Kolego a te sprężyny kupiłeś nowe czy uzywane?
Nowe
No właśnie bo jak używane to może ta jedna jest już wytłuczona i dlatego siedzi niżej.
ale ładnie wyszukałeś, brawo :D Fakt kupiłem wcześniej też używki ale ich nie zakładałem. Był taki plan ale już jakis czas temu, no i stwierdziłem, że te 400zł za nówki to niedużo. Poza tym te stare posłużyły do modyfikacji innej furki. (długa historia) W każdym razie założone mam nowe i dlatego też dziwi mnie ta sytuacja
Oddaj bo masz na gwarancji , czasem sprężyny są z wadą i może ci sie taka trafiła.
już teraz wiesz czemu były takie tanie :sarcastic:
Zadzwonie do sprzedawcy i zapytam. Mierzyłem je przed montażem i były równe. Boje sie, że taka reklamacja może troche potrwać...
kilku znajomych zakładało jamexy do innych furek i nie było problemów a nawet byli zadowoleni bo obniżały bardziej niz zadeklarowana wartość a to sczególnie mi sie spodobało biorąc pod uwage fakt, że nie ma nic więcej od -40mm do 166
Założyłem czerwone Eibachy na przód, jest za nisko :(
używki chyba wlasnie przysiadły, musze wrocic do serii , jutro postaram sie wrzucić foto...
To ile Ci siadło auto? Bo są ludzie na forum co chcieliby niżej niż -30mm.
wrzuć foto, też jestem ciekawy. Jakbyś nie miał co zrobić z tymi eibachami to chętnie przygarnę :P
i jak wam sie podoba ? :)
Prosi się o 17". A wysokość chyba podobnie jak u mnie. Jaki masz teraz gabaryt auta? Wysokość całkowita (mierz do poziomicy na dachu).
jak dam rade to dzis załoze 17" , ale to i tak nic nie da bo mam amorki zwykłe Sachsa i nie za bardzo współpracują z tymi sprezynami :( , mierzyć od ziemi do dachu ?
koza:P
A tak na poważnie to u mnie na jamexach -30mm jest niewielka różnica Wydaje mi się, że u Marka jest niżej ale foto było kiepskie i cięzko to stwierdzić.
W każdym razie tak jak mówiłem przyda mi sie dodatkowa para sprężyn więc jak bedą Ci zbędne to myślę, że się dogadamy :)
kolejne foto
Wygląda jak alfa z pękniętymi sprężynami :) no ale co kto lubi... miałem podobnie nisko moją drugą, ale założyłem serie bo denerwowały mnie ciągłe przycierki spodem, w paru miejscach podgiąłem sobie trawers, a że jestem raczej pedantyczny to musiałem sobie go wymienić...
Spręzyny zmienione na serie , wszystko wróciło do normy :) dawidmk7 jesteś pierwszy w kolejce po Eibachy wiec zapraszam na priv
Używka , może są różne rodzaje sprężyn obniżających...
Jak uzywka to moze tak byc ,z katalogu Eibacha wynika ze do 166 jest tylko Pro-Kit -30
Dodatkowo auto bylo na 16" , pewnie na 17 lub 18" bylo by lepiej ale juz nie chcialem kombinować