Witam! Jakie sprężyny najlepiej założyć do 166?? generalnie auto bardzo buja na koleinach, leżących psach itp. Z zawieszeniem wszystko ok także myśle że to wina sprężyn.
Witam! Jakie sprężyny najlepiej założyć do 166?? generalnie auto bardzo buja na koleinach, leżących psach itp. Z zawieszeniem wszystko ok także myśle że to wina sprężyn.
w 166 zawieszenie jest tak zestrojone. Tak jak kolega wyżej - inne amorki
Przede wszystkim nowe amorki, nie muszą być Bilsteiny. Twoje już nie mają tłumienia. Sprężyny jak nie są pordzewiałe to zostaw, a jak chcesz trochę niżej i sztywniej to sprężyny Eibach.
Ok. dzięki za podpowiedź.Obniżać już go raczej nie będę bo i tak jest niski. Najważniejsze żeby był sztywny bo teraz jest masakra. Jednym słowem szykują się wydatki
---------- Post added at 12:29 ---------- Previous post was at 11:10 ----------
A co sadzicie o sachs lub kyb??Bilsteiny troche drogawe.
Bilstein > Sachs > KYB
Ja mam z przodu Sachsy, są ok. Myślałem o Bilsteinach, ale trochę kosztownie to wychodzi. Planuję wymianę tyłu bo wyraźnie gorzej pracuje (są tam fabryczne, pewnie jeszcze z pierwszego montażu). Całość stoi na sprężynach Jamex -30mm (mają ok. roku) - różnie koledzy o tych sprężynkach piszą, mnie generalnie pasują a cena była bardzo korzystna.
Byłem na stacji diagnostycznej Z przodu mam po 75% a z tyłu po 90% także nie wiem czy jest sens wymieniać bo generalnie są dobre ale znowu wqrza do bujanie.
Sęk w tym że seryjne są dość miękkie, a jak już trochę pojeździły to to się pogłębia. U mnie w pewnym momencie przód zaczął strasznie pływać przy hamowaniu i to pomogło mi podjąć decyzję o wymianie. Efekt rewelacyjny.