Co oni w ogóle robią. Wiejskie podświetlanie sandałów. Weźcie się ogarnijcie bo to naprawdę wiochą trąci. Jeszcze sobie niebieskie neony wstawcie pod auto... Żal
Co oni w ogóle robią. Wiejskie podświetlanie sandałów. Weźcie się ogarnijcie bo to naprawdę wiochą trąci. Jeszcze sobie niebieskie neony wstawcie pod auto... Żal
Z tymi projektorami to trochę pojechałeś kolego, ale ogólnie to całkiem fajnie to wygląda. Skoro to podświetlenie to taka wiocha to czemu seryjne podświetlenie ambiente ląduje w autach za kilkaset tysięcy?
Saab raczej wioskową marką nie jest. Ma swój styl.
W moim Vectorze takie podświetlenie było fabryczne. Podobnie jak podświetlenie ze spodu otwartych drzwi, czy nawet uruchamiane z pilota podświetlenie otoczenia auta po wyjściu z niego, czy też przed wejściem.
Naprawdę fajnie się wsiada do tak oświetlonego samochodu w nocy. Natomiast montowanie tam mocno oczoj...ch diód w kolorach żrących to całkiem inna sprawa.
No jak dla mnie, to oświetlenie podłogi w aucie, powinno być po prostu elementem równomiernego oświetlenia całości wnętrza auta. Dlatego pownno być w kolorze i natężeniu reszty podświetlenia samochodu. Chyba bym nie zaakceptował tej czerwieni. Zbyt jednoznacznie mi się kojarzy. Może za stary na to jestem, ale nie wyobrażam sobie zakłopotania, jakbym miał wieczorem zabrać do auta jakiegoś starszego Pana, czy nawet kobiety z którą zbytnia spoufałość jest nie na miejscu.
W alfie tak czerwono jak w burdelu :P
A może po prostu chodzi o to, że dokładanie takich rzeczy nie zawsze pasuje? Może jakby światło było bardziej delikatne. Rozmieszczone jakoś sensownie?
Wiecie. Białe lampy w lexusie RX300 wyglądają bardzo dobrze. Ale w golfie - już nie (nawet alfę z białymi tylnymi widziałem... :cray:
Kolor czerwony ktory zamontowalem wcale nie wali tak mocno po oczach. Na foto tak wyglada. A w rzeczywistosci jest bardzo przyjemny dla oka. A projektory LED montowane sa seryjnie np w takich autach ja Range Rover. Nowa S klasa 2014 posiada fabrycznie zamontowany pakiet oswietlenia wnetrza z mozliwoscia zmiany koloru. I powiem tyle ze jadac takim autem w nocy jest mega przyjemnie. Wiem bo jezdzilem. Takze cos w tym musi byc. Zobaczcie filmik:https://www.youtube.com/watch?v=cHsv9oRDikw
Ale podczas jazdy też używasz tego podświetlenia?
Myślałem, że chodzi tylko o wsiadanie i wysiadanie, ewentulanie jakieś sytuacje awaryjne podczas jazdy.
W Saabie oprócz fabrycznego systemu doświetlania wnętrza, o którym pisałem, jest jeszcze funkcja NightMode. Patrzcie jak to działa:
https://www.youtube.com/watch?v=Xgh2zbifn7E
Naprawdę fajna rzecz na trasie. I teraz porównajcie do wnętrza tej S-ki nocą.
Dwa diametralnie różne podejścia do tematu.
Nie uzywam tego podswietlenia podczas jazdy. pojawia sie swiatlo rowno z lampka sufitowa
Tak, tylko nie przycisk km (bo w ten sposób kasujesz przebieg dzienny), a przycisk "-" (ten sam, którym ustawiasz regulację intensywności podświetlenia).
Oczywiście przytrzymanie "+" przywraca pełne świecenie zegarów.
Instrukcja obsługi - strona 59 - "Podświetlenie częściowe".
Właśnie żę ' KM' tylko trzeba trzymać bardzo długo, mylisz regulacje intensywności podświetlenia z totalnym wyłączeniem podświetlenia zegarów
bardzo długo... jak się licznik skasuje? A może jeszcze dłużej? ;)
To nie jest "totalne wyłączenie podświetlenia", tylko częściowe (prędkościomierz zostaje).
Mógłbyś zerknąć do instrukcji na stronę 59 zamiast się kłócić?
wklejam, jakby Ci się nie chciało szukać.
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=134820&stc=1
z KM robi się to samo i licznik km nie zostaje skasowany, mam Ci nagrać film ?
A czym kasujesz dzienny przebieg?
I jak się ustosunkujesz do instrukcji? Może masz inną wersję... ale ja się nie spotkałem i w instrukcji nie znalazłem...
aż poszedłem do samochodu sprzawdzić ten + i - no i PRZYNAJMNIEJ U MNIE to nie działa, ani dłuższe przytrzymanie + ani -
Działa długie przytrzymanie KM efektuje to w podświetlenie tylko obrotomierza (a nie jak w instrukcji prędkościomierza) ponowne przytrzymanie KM podświetla wszystko
kilometry kasuje KM przytrzymuje 2-3 sek i zeruje się, ale gdy przytrzymam +7 sek to gasną zegary
ot ciekawostka...
U mnie natomiast jest wg instrukcji.
Pewnie jest tak, jak z zapalniczką... Długo się ludziska zastanawiali, dlaczego w jednych jest z lewej, a w innych - z prawej. Dużo czasu minęło, aż ktoś znalazł zależność - automatyczna skrzynia ma inaczej cięgna poprowadzone, i zapalniczka musi być z drugiej strony ;)
Dobra akcja jest też z światłami postojowymi. Nie mogę ich włączyć że względu na kształt kluczyka.
sorry za off
Wymęczone na klawiaturze dotykowej.
co ma kluczyk do postojówek ?
Chodzi zapewne o pozostawienie wlaczonych swiatel przy wyjsciu z auta, zeby nikt vi w nocy w kuper nie wjechal. Klucz przekreca sie wtedy w druga strone wciskajac ten bolec przy stacyjce.
Gesendet von meinem Xperia Arc S mit Tapatalk 2
No to trochę bez sensu, bo my tu rozmawiamy o sposobach na oświetlenie wnętrza samochodu.
Dodano po 3 minutes:
turek1601
No w każdym aucie można przygasić oświetlenie. Tu jest inaczej. Popatrz jak zmieniło się oświetlenie całości po zastosowaniu trybu NightMode. na filmiku. Część zgasła zupełnie, niektóre wskazówki spadły na zero i przestały pracować, a część przycisków uzyskała minimalne podświetlenie. Mało tego, jeśli podczas jazdy coś trzeba zasygnalizować kierowcy, np. wyskoie obroty, czy jakiś komunikat, to ten wskaźnik się sam obudzi i podświetli.
Jeśli swieci błąd którejkolwiek zarowki to + i - nie wygasi licznika tak aby zostalo tylko na predkosciomierzu.
Tak to wyszło, zero wiercenia, zero widoku kabli, super efekt, wpięcie w lampkę podświetlania wnętrza z przodu: Załącznik 250861 Załącznik 250862Załącznik 250862