Wyślij mi też kukne co to za pliczek kazikozi@o2.pl
Printable View
Wyślij mi też kukne co to za pliczek kazikozi@o2.pl
No i cisza :(
Wysłałem wczoraj do kolegi janio.
Zobaczymy co da się z tym zrobić, jeśli będzie działać to do Ciebie też wyślę :)
Pozdrawiam.
- Rafał
Dostałem e-milka od Alcesa, ale niepokoi mnie rozszerzenie tych plików, tj. .cab, co zdaję się, jednoznacznie wskazuje na oprogramowanie Microsoftu, czyli Windows i Windows Mobile. Zrobiłem to, co najprostsze, nagrałem pliki na płytkę, ale po umieszczeniu w napędzie navi jest CD-error. Wpadłem na inny pomysł, którego póki co nie mogę zrealizować, ponieważ gdzieś mi wcięło płytkę z oryginalnym softem i nie mogę sprawdzić, czy w oryginalnym sofcie są pliki z rozszerzeniem .cab, jeśli nie, to moje pomysły w tym momencie się kończą, jeśli jednak są, to myślę, że trzeba by nagrać kompilację oryginalnego softu z dogranymi tymi plikami. Jeśli ktoś ma pod ręką płytkę z oryginalnym softem, niech sprawdzi, czy są tam jakieś pliki z rozszerzeniem .cab, bo póki co skończyły mi się pomysły, gdzie mogłem wsadzić tę swoją płytkę :(
Janio ja mam gdzieś płytkę z nowym softem do navi, bo robiłem upgrade, czy o tą Ci chodzi? (ze względów oczywistych nie jest to oryginał ;) ).
Pozdrawiam.
- Rafał
Ja jestem teraz nad Soliną i nie mam dostępu do płytek ale jak będe to moge ci przesłac na meyla orginał i upgrade co będziesz chciał pozdrawiam
jak pogoda nad Soliną?? wybierałem się na niedziele ale raczej nic z tego nie będzie :(
Do dziś była fajna teraz pada i nie wiem czy sie rozpogodzi do jutra kicha
Nie, nie - chodzi o płytkę z oryginalnym softem (nie pamiętam, czy nie od navi), którą trzeba umieścić w napędzie przy zmianie języka. Jak zmieniałem z niemieckiego na angielski, to musiałem umieścić w napędzie oryginalna płytkę, tyle tylko, że przed jej włożeniem wybierało się język z dostępnych, a więc prawdopodobnie moje kombinacje na nic się nie zdadzą, ale jak zwykle, wolałbym się o tym przekonać praktycznie :)
- - - Updated - - -
Płytkę znalazłem, gdzie? - nie pytajcie - tyle, że to jedyna dobra wiadomość, na oryginalnej płytce nie ma nic z rozszerzeniem .cab, większość ma rozszerzenie .cod, są też .ind, .str, ale .cab nie ma i w tym momencie moja koncepcja upadła z hukiem, czyli nadal angielski rządzi :(
Czyli lipton...
Ciekawe więc co to za plik jest na tej płytce...
Pozdrawiam.
- Rafał
Witam,co prawda temat sprzed roku ale może macie jeszcze ten polski plik? janio podeślij mi ten plik mam pomysł co zrobić z tym rozszerzeniem .cab mój e-mail olek_1982@wp.pl
E=janio;797569]Nie pamiętam skąd dokładnie ściągałem, jak mi napiszesz emilka, to Ci prześlę, to ledwie niecałe 5 MB.
Te 3-4-5-6 to kolejne dolne przyciski, 9 to skrajny prawy górny.[/QUOTE]
Witam.
Wiem ze temat jest dosyć stary, ale ja jestem nowym alfaholikiem i szcześliwym posiadaczem Alfa Romeo Brera 2,4 Jtdm. Chcialbym poprosic także o ten plik z aktualizacją softu do wersji 12,3 i językiem angielskim na lukaszminiewski@o2.pl
Z góry dziekuję.
Pozdrawiam
Witam - zobaczyłem na jednym z ogłoszeń takie ikony na navi. Alfa Romeo jest z 2006 - czyli jak moja. Co muszę zrobić aby mieć takie same ikonki na mojej navi?
http://img02-otomoto.sogastatic.pl/6...0110617_14.jpg
ttp://img02-otomoto.sogastatic.pl/400x300/C30110617_14.jpg
zaktualizować do wersji 12.3 tu masz info http://www.forum.alfaholicy.org/159_...v_connect.html
aktualizacji do wersji 12.3 jakie ma plusy i jakie minusy względem starszych wersji. Co się zyskuje co traci - bo jeżeli to tylko zmiana ikonek to nie wiem czy ma to sens.
Nie wiem jak w starszym sofcie, ale na 12.3 działają mapy Navteq RT3 2013 - 2014.
Witam.Jeśli można to poproszę o ten soft 12.3 i jęz.angielski na t.sala@wp.pl Z góry wielkie dzięki i pozdrawiam.
Witam kupiłem AR159 dwa tygodnie temu z niemiec chciałbym zmienić aktualizację I język navi na
angielski I tu pojawia sie moja prośba czy możesz przesłać mi plik z aktualizacją + plik z j.angielskim na adres: darboo147@gmail.com
z gory dziękuje I pozdrawiam
Podejmę się tłumaczyć soft do connect navi ale potrzebuje programu do edycji plików enc. Ktoś wspomoże?
Chcę zaktualizować mapę Navteq do najnwoszej z tego roku. Znalazłem na navigation.com za 199Euro. Macie jakieś inne pomysły :)
Formatu ENC się nie edytuje, bo jest to konwersja tekstu do formatu binarnego. Więc najpierw wtrzeba zdekompilować, a później dopiero edytować. Po edycji ponowna kompilacja do formatu ENC.
http://file.org/extension/enc
Możecie mi doradzić gdzie kupić aktualizację? Navteq 2015 do 159 MY2011. Dzięki
Bardzo chętnie zabiorę się za tłumaczenie ale poproszę jakiegoś mistrza ( yoda ) od enc na nakierowanie w temat z tym rozszerzeniem.
Prośba do .Andrzej. ( badz moim yoda :> )
Odpalałem programy ale nic mi się nie udało zrobić ( nie radziły sobie z plikami)
Witam, sorry za odgrzewanie kotleta, czy ma ktoś może tego softa 12.3 który pozwala na użytkowanie nowszych map ? ;)
Domyslam się ze ten poslki jezyk to cieżki temat w connect nav+ ?
Szkoda że nikt nie ogarnia tego programowania, bo gości od tłumaczenia jest sporo.
[MENTION=30032]t0m[/MENTION] dzięki bardzo, rozumiem po wgraniu softu będzie działać mapa z folderu RT3 ? :P Rozumiem mapa central europe zawiera polskę ? ;D
Bardzo miło że jest takie zainteresowanie. Soft jak ktoś podeśle to postaram się spolszczyć. Ale cierpliwosci to może potrwać.
podajcie link do tego sofcika
P.S. jakiej konkretnie mapy używacie na sofcie 12.3?
Witam
Zmieniłem język komputera pokładowego z francuskiego na angielski i jest spoko myślałem,
że automatycznie nav+ też sie zmieni a tu zonk
Mogę prosić kogoś o pożyczenie oryginalnej płytki z softem (bo wypalanych radio nie czyta) w celu zmiany języka w nav+ z niderlandzkiego na angielski bo o polskim to chyba można zapomnieć ?
Nie mam nawigacji z wyświetlaczem tylko mam standardowe radio, jaka jest procedura zmiany języka?
Witam,
Mam problem ze zmianą poleceń głosowych na język angielski.
Autko zostało sprowadzone z francji i taki też był wgrany język. Menu bez problemu można było zmienić na eng, natomiast voice commands chciałem zmienić opisanym tu sposobem - setup CD 16MB. Niestety przy próbie aktualizacji wyskakuje mi cały czas błąd jak na screenie Załącznik 245931. W tym momencie nawet nie mam już komend francuskich a wyłącznie informację, że system nie działa poprawnie...
Wersja oprogramowania w radiu jak na screenie. Załącznik 245932
Miał ktoś podobnie?
A idzie w ogóle wyłączyć komendy głosowe w nawigacji? Wkurzające jest to ciągle przerywanie muzyki przez komendy glosowe, których i tak nie rozumiem [emoji14]
Wysłane z mojego HUAWEI RIO-L01 przy użyciu Tapatalka
Witam.
Czy ja również mógłbym poprosić o SETUP CD? Nijak nie mogę zatwierdzić zmiany języka ani daty i godziny... Czy to przez brak CD czy jest jakiś inny powód?