Jedno pytanie.
Sedan i kombi przed FL mają takie same lampy na tył ?
I po lifcie analogicznie?
Printable View
Jedno pytanie.
Sedan i kombi przed FL mają takie same lampy na tył ?
I po lifcie analogicznie?
Tak.
bardzo dobre i ciekawe rozwiązanie. Czekamy na dalsze efekty prac.
Link do kolejnych zdjęć
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...d9ab24104.html
Mnie się podoba.
Światłowody - spawanie, pomiary, pasywa.
Świetnie, że są postępy. Te pierwsze z liniami całkiem nieźle wyglądają, ja poczekam jeszcze na takie jak z Audi :D
Panowie.
Trzy typy lamp
typ krótki - zmiana tylko lampy sygnalizacyjnej w błotniku, kierunek, stop, postój.
typ długi - błotnik jak wyżej i klapa. W błotniku postój jest prosty, klapa - przedłużenie postoju, cofanie i przeciwmgłowe pozostaje na żarówkach
typ oryginalny- tylko błotnik, kierunek, stop i postój w jedym kwadracie tak jak w oryginale
Trwają prace nad neonami ,rozmowy z producentem kloszy, niewiadomo czy dojdzie do skutku, koszt małoseryjnej produkcji.
Ekstra, jak pójdzie w ruch sprzedaż to jestem chętny :) Błędu przepalonej żarówki nie będzie to to generować?
Nie wyświetla
Mnie by się widziały bardzo podobne do oryginałów tylko po prostu zastąpione tak jak pisałem LEDami :) To było by super ;)
Tak jak w opisie.
Typ krótki,długi i oryginalny. To właśnie ten trzeci , tylko nie ma zdjęcia.
Brawo kolego. DOBRA ROBOTA!!!!!!!!!!!!!!!!!
Coś pięknego :D czekam na fotki całości jak będzie wyglądać i chyba się skuszę na takie lampy :D
W rzeczywistości wyglądają dużo lepiej niż na zdjęciu.
Pierwszy komplet idzie do Proxima. Zobaczymy co powie.
To już można zamawiać:) Ja też bym prosił jakieś informacje :)
Narazie nie zamawiamy.
Poczekamy jeszcze do poniedziałku przyszłego tygodnia i powinniśmy ruszyć.
Kolego, jak coś to ja jestem z Siemianowic, więc niedaleko :D Można by się zgadać na przymiarkę bądź pokaz jak to wygląda ;) Pozdrowionka :)
Na PW
a czy będzie wchodziło w grę zakup ledów tylnych po oddaniu swoich? Tak jak w przypadku soczewek Proxim-a ?
Jak najbardziej. My wysyłamy , ty montujesz i odsyłasz.
Jak tylko założę, to wrzucę fotki i subiektywne odczucia :D Wezmę właśnie też te trzecie, najbliżej oryginału, ewentualnie z biegiem czasu zmienię na nowszy model :P
Czekam na fotki :P
no proxim dawaj fotki i zamawiamy jaki koszt ?
Będę je miał dopiero w poniedziałek. Następny. Wrzucę fotki na pewno.
Typ I (krótki) i typ II (długi) światło postojowe robimy tak ,żeby nie było widać charakterystycznych dla ledów punktów świecących, co daje efekt neonu. Powód-
niejednorodne pryzmaty w konstrukcji klosza, inne na stopie, migaczu, lampy w klapie) co powodowało nierównomierne odbicia i rozkład światła.Zdjęcia w środę. Można będzie sobie porównać. Jeżeli będzie komuś to odpowiadało, że właśnie tak chce żeby świeciły, będzie typ IV (krótki), typ V (długi).
Ale to rozumiem że postój i stop będzie na ledach czy tylko postój? Bo trochę się zagmatwałem w tym wszystkim... Najlepiej jak będą fotki i będzie opisane w tedy będzie wszystko jasne :P
czekam na efekty i sie na to pisze :)
We wszystkich typach lampy w błotniku są na ledach. W typie II (długi) i ew. V (długi) ledy tylko na postój, a cofanie i przeciwmgielne na żarówkach (rzadko używane i niepotrzebne koszty).
Tak jak pisałem wcześniej montaż typu II i V wiąże się z koniecznością poprowadzenia dodatkowego przewodu i połączenie go pomiędzy "+" lampy w błotniku (led postoju) a lampą w klapie gdzie będzie dodatkowe światło postojowe w nowej lampie.
Wszystko stanie się jasne jak będą wszystkie zdjęcia i opisy :-)
ja już zaczyna to pojmować i czekam tylko na fotki bo efekt będzie super :D
To czekam z niecierpliwością na zdjęcia z opisem bo już się pogubiłem we wszystkich tych typach :) Wiem tyle, że lamp w klapie ruszać i modyfikować nie chcę.
Zgodnie z obietnicą prezentuję zdjęcia.
Były robione telefonem, więc jakość jest jaka jest. W sobotę będą lepsze (robione normalnym aparatem)
Typ I (krótki)- http://www.fotosik.pl/u/mibimibi/album/1285396 - tylko błotnik
Kierunek - led
Stop - led
Postój - led
Typ II ( długi)- http://www.fotosik.pl/u/mibimibi/album/1285393 - błotnik + klapa
Kierunek - led
Stop - led
Postój - led
Cofanie - żarówka 21W
Przeciwmgielne - żarówka 21W
Postój - led
Typ III (oryg) - http://www.fotosik.pl/u/mibimibi/album/1282415 - tylko błotnik
Kierunek - led
Stop - led
Postój - led
Postój i stop w jednym kwadracie tak jak w oryginale.
Wszystkie lampy polerujemy i wyglądają praktycznie jak nowe
Zainteresowanych proszę o kontakt na PW
A pokusiłbyś się o zrobienie czegoś takiego dla 147?
Myślę ,że tak.
Kolego coś pięknego. Ja osobiście będę w przyszłym sezonie dręczył Cię o takie lampy do 166. Myślę , że tylko oryginalny kształt tego modułu świetlnego podejdzie to tej limuzyny.
Wygląda to pięknie w 156. Mam nadzieje, że kilka kompletów sprzedasz.
Orientacyjnie ile taka zabawa kosztowo by wyniosła? Podaj tak plus-minus bo skoro to narazie prototyp to może się coś zmienić w trakcie produkcji.
Bajer nad bajery, jak dla mnie typ I. Jeszcze raz ekstra :)
coś pięknego mi się bardzo podoba typ II super to wygląda :D GRATULACJE jeszcze raz ;)
Fajnie wyglądają te lampki, ale ciężko się zdecydować mając taki fajny wybór. Powiedz jeszcze tylko, jaka jest orientacyjna cena takiego zestawu? Czy zestawy są w różnych cenach?
Nowe zdjęcia
Dal mnie typ 1 i 3, bo 2 podchodzi za bardzo pod audi
1 i 2 ekstra ...Gościu jesteś moim idolem:) Wysyłam zapytanie na priva ...