Witam.
Proszę o opinie co myślicie o takich lampach. Przerobiłem je z lamp fabrycznych. Po krótkich testach nie wywala błędu. Konstrukcja testowa.
Link do zdjęć https://picasaweb.google.com/1132646...tos?feat=email
Witam.
Proszę o opinie co myślicie o takich lampach. Przerobiłem je z lamp fabrycznych. Po krótkich testach nie wywala błędu. Konstrukcja testowa.
Link do zdjęć https://picasaweb.google.com/1132646...tos?feat=email
Fajne
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Całkiem w pipke to jestGratuluje inwencji
Zawsze czymś się bedziesz na drodze wyróżniać
![]()
Fajne byłoby coś na kształt tylnych świateł z julki.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Mogę się pokusić o zrobienie ramki, a w środek poziomo światło stop podobnie do tych z A4 na zdjęciach. Trochę więcej zabawy i chyba trzeba by było wykorzystać led rgb.
Pomysł zacny i należą sie pochwały za chęci i umiejętności ale podobało by mi się bardziej gdyby układ diód był trochę inny (ale to tylko takie moje zdanie). Takie modyfikacje raczej nie przejdą bo seryjne lampy posiadają homologacje na określony typ żarówek a Ty montując w nich diody LED tej homologacji je pozbawiasz. W przypadku gdyby jakiś inny kierowca chciał sprawdzic jak pojemny jest bagażnik w Twoim samochodzie i przez przypadek w nim zaparkował mogłyby się w łatwy sposób wykręcić od winy twierdząc, że np. nie zauważył Twoich świateł albo że są tijuningowane i wszystko spadnie na Ciebie no o ile wcześniej policja nie odbierze Ci dowodu rejestracyjnego. To jest podobna sytuacja jak przy montowaniu HIDów do reflektorów bez ksenonów. Wybaczmi mi tą przysłowiową łyżkę dziegciu
A jeszcze zapytam jak mocowałeś diody ? Wstawiałeś płytkę czy może jakoś mocowałeś je do obudowy lampy ?
Co do homologacji to sprawa jest jasna-brak
Ledy montowane są na płytkach.
W przyszłym tygodniu sprawdzę jasność luksomierzem , porównam z oryginalnymi i z katalogiem norm odnośnie oświetlenia sam.
Wymagania te spełniają z nawiązką ,bo minimalne rzędu 10cd napewno.
Wygląda bardzo ładnie, tylko właśnie ta homologacja...chyba ,że ktoś z forum ma znajomego w pzm-ocie i tam załatwi jakiś papier,lol ;-)
W PZM to trochę za nisko :-)
Przydałoby się w ITS