Bo chyba w tym miesiącu mottem zdjęć miała byś jesień i jej klimat,a klimat jaki jest to wszyscy widzą.
Printable View
numer 9
Poszło na 8.:P
widze, ze po edycji Wrzesniowej, nie ma juz zdjec typu "patrz jaka mam fajna felge" tylko teraz przeszlo na cos typu "pochwale sie swoimi kolezankami" jak zdjecie nr 2 i 9.
jestem tego samego zdania !! zeby fotki ktore sa dopuszczone do konkursu, nie zalezaly od opini i gustu jednej osoby !!
8 :)
W takim razie pytam, co w temacie poszerzenia skladu jury ?
Kto Cię upowaznił saroo do podejmowania decyzji i dlaczego temat poszerzenia jury jest przemilczany ?
lepiej przemilczec bo po co cos zmieniac.Tak samo jak w PZPN
ale nie tylko Mandziel upomina sie o zmiane jury.Z tego co pamietam pisalo juz kilka osob w tej sprawie
Przeslalem Ci 5 fot, celowo.
Niestety rozczarowaleś mnie wyborem.
Tam byly lepsze foty. Stąd moja propozycja o poszerzeniu składu jury.
Sorry ale tak to wygląda.
Jeśli nie tylko ja jestem nie zadowolony z wyboru to coś jest na rzeczy,
proponuje zmienić formułę wyboru zdjęcia m-ca.
Wierz mi to nie pierwszy mój konkurs tego typu i tym bardziej jestem zdziwony tym co wybraleś :)
Ale ok, nie ma problemu tylko nie rozumiem dlaczego jedna osoba o tym decyduje,
tym bardziej, że jest tylu chętnych do pełnienia tej funkcji wraz z Tobą.
Więc trzeba było przysłać jedno zdjęcie, to według Ciebie najlepsze. Wtedy byś nie był rozczarowany... może ;)
Więc po co przysyłałeś też te, Twoim zdaniem, gorsze?
Na jaką? Czekam na propozycje.
W większości Ci pokrzywdzeni przeze mnie :P
wiesz co saroo z Toba nie ma gadki.Jestes jak Lato.Niejednokrotnie apelowalem do Ciebie o zmiane zasad wyboru zdjec bo wyrzucales fajne fotki.Nie chodzi o mnie bo bralem chyba 2 razy udzial w konkursie i moje zdjecia nie byly dobre.Raz bylem w konkursie,drugi raz(chyba z lepszym jakosciowo zdjeciem na poboczu) ale tu nie o to chodzi.Mnie naprawde irytuje to jak wybierasz zdjecia.Jest conajmniej jedno zdjecie na poboczu od tego w konkursie.pozatym jak mozesz dobierac do pazdziernikowego konkursu zdjecie z laskami w szortach,albo zdjecie lusterka na piaszczystej plazy??
Przeslalem po to gorsze aby sprawdzić jakie masz pojęcie w temacie, widzę że mierne.
Zmiana formuły, że to forumowicze wybierają pierwsza 10-tke nie jedna osoba.
A i jeszcze jedno, w regulaminie jest napisane, że pomożesz w obróbce fot jakoś mi nie pomogłeś i przypuszczam
że innym tez nie, nie masz wiedzy to weź odpuść są lepsi :)
poszło na 5, bo zdecydowani najlepsza w tym miesiącu :) fajny kadr z tym słońce, fajny kliemacik. A tak szczerze,czy tylko mnie się wydaje, czy zgodzicie się ze mną, że na poboczu czasami lądują lepsze (tylko niektóre) zdjęcia niż w głównym konkursie?:)
Które?
Zdjęcia wykonane w październiku, przedstawiają auto marki Alfa Romeo, lub jego fragment. Wszystko zgodnie z regulaminem. Nie widzę powodu, dlaczego miałbym te zdjęcia odrzucać?
Spośród wszystkich nadesłanych na konkurs zdjęć? Zbyt męczące dla forumowiczów z tego prostego powodu, że zdjęć jest kilkadziesiąt, bo jak doskonale wiesz, niektórzy przysłają po 5 zdjęć i więcej. Wyobraź sobie ankietę ze 100 zdjęciami, jeśli byłaby taka techniczna możliwość a takiej nie ma na tym forum.
Pomagam w obróbce wtedy, gdy zostanę o to poproszony, niektórzy nie życzą sobie "poprawiania" ich zdjęć. Nie jednej osobie pomagałem, niektórzy wygrywali. Inna sprawa, że z gniota nie zrobi się działa sztuki nawet Photoshopem.
Ok, co w temacie poszerzenia jury ?
Co proponujesz ?
No ba, nie tylko ja.
Saroo naprawde widze ze Toba nie ma dyskusji.Jasne wszystko sie zgadza.Wszystko jest wporzo jak w PZPNie.Tu jest PZSarooAR.Ja tez jestem chetny i chyba Yonash byl.Ktore zdjecie jest lepsze-napewno to chyba ze 155 przy tej barierce wsrod drzew.Napewno wolalbym to w konkusie niz to z lusterkiem na piaseczku.To ze zdjecie przedstawia AR zgoda ale chyba w regulaminie jest tez ze ma byc adekwatne do pory roku??Czyli moge wrzucic rewelacyjne zdjecie w grudniu z maja/czerwca??Super masz zasady.Rewelacja
Dobrej nocy Panowie.
Poczytam jutro.
Masz rację. To jest całkiem niezłe zdjęcie i na pewno by się znalazło w ankiecie, gdyby nie to, że na forum nie ma użytkownika o nicku "DSC01783". Niestety niektórzy wciąż nie czytają regulaminu. Co zrobić...
Nie, nie możesz. Zdjęcie 155 na piasku jest wykonane w PAŹDZIERNIKU (proszę, nie pytaj skąd wiem), nie w gruniu ani w maju. Więc jak najbardziej odpowiada regulaminowi.
saroo nie daj się. foremniakową i strasburgera też wszyscy krytykują, ale dzięki temu przejdą do historii :D
dajcie już ludzie spokój. nawet jakby pare zdjęć było innych wybranych to by w czołówce się nie liczyły, więc po co robić aferę? W zeszłym tyg wygrało foto zrobione na ulicy i jak to się miało do miesiąca września? Alfy wam się nie psują, że nie macie na co narzekać? :P
Ja mysle ze z trudem, bo wszystkie zdjecia które biorą udział w konkursie jak i te na poboczu są rewelacyjne i o żadnym nie śmiałbym pomyśleć że jest kiepskie, wybrałbym te same zdjecia które wybrało jury;) mysle ze kalendarz w swojej ostatecznej formie bedzie jedynym kalendarzem ktory zachowam pomimo tego ze bedzie juz nieaktualny ;)
Na pierwszym zdięciu Mito jakie zdziwione ? :) tak to widzę , a głos poszedł na 9 - coś w tym zdięciu jest
Poniżej fotki, które przesłałem do konkursu, sami wyciągnijcie wnioski na temat kwalifikacji zdjęć.
Nie twierdze, że są świetne bo świetne są tylko 3 :) ale wydaje mi się, że niektóre zdjęcia z "pobocza" są po prostu lepsze.
Zaradzić na to moglibyśmy w łatwy sposób, poszerzając skład jury, niestety jest jak jest,
niejednokrotnie chłopaki zgłaszali się, niech wejdą do jury Ci, którzy już dawno chcieli coś zrobić dla forum,
nie muszę to być ja - nie o to mi chodzi.
Załącznik 75734Załącznik 75735Załącznik 75736Załącznik 75737Załącznik 75738Załącznik 75739
Abidibi1509 - bardzo ładną masz fotkę w sygnaturze.
Obecnie mamy dwóch liderów zdjęcie nr 5 i zdjęcie nr 8 - czy nie powinniśmy reszcie już podziękować i głosować ponownie tylko na te dwa zdjęcia ?
Dla mnie byłoby to bardziej wymierne, która fota ma znaleźć się w kalendarzu.
żadne z nich nie jest świetne. niektóre są mniej lub bardziej poprawne, ale żadnego nie nazwałbym nawet dobrym, nie mówiąc już o świetnym. wiele osób, które podważa decyzje saroo najzwyczajniej w świecie ma albo za wysokie mniemanie o swoich zdolnościach foto, albo nie zna dobrze regulaminu (a może 1 i 2?). ja sam zrezygnowałem z tej funkcji, bo wkurzały mnie tego typu komentarze. nikt nigdy nie dogodzi wszystkim i co jak co, ale saroo twardo się trzyma i robi powierzone mu zadanie stosunkowo dobrze (jakbym nadal prowadził ten konkurs to z pewnością więcej zdjęć by wylatywało, więc i tak dziwię się, że tak się burzycie). tyle ode mnie. nie będę wdawać się w dyskusję bo szkoda mi na to czasu i zdrowia, chciałem tylko stanąć po stronie saroo i tyle :P a te porównania z PZPN to serio śmiechu warte :)
ok, dzięki za opinie.
nie smiechu warte tylko taka prawda.. aa jezeli sie nie umie z tego wytlumaczyc lub odpowiedziec na to, to najlepiej napisac, ze smieszne, nie ? ehh..
ale nie chodzi tu o to, zeby sie ktos obrazal czy cos, ze najezdza sie na jedna osobe, tylko pare osob chce zeby popstu w sklad jury wchodzilo wiecej osob, i zeby fotki ktore trafiaja do konkursu byly wybierane przez np 3 osoby aa nie 1. Takie jest przynajmniej moje zdanie :) ale fakt nie ma co dyskutowac, bo szkoda zdrowia i czasu :) tak ze Panowie powiedzenia, i zycze dogadania sie :)
Coś chyba nie halo ze zdjęciami, bo ja żadnych nie widzę.
a dziękuję bardzo :) niestety ta w avatarze nie jest mojego autorstwa. Jest zaprzyjaźnionego fotografa- amatora. Teraz sam już cykam i obrabiam zdjęcia :) no ja także uważam, że niektóre zdjęcia lądujące na poboczu są lepszego wykonania niż te w głównym konkursie. Na niektórych zdjęciach jedyne co urzeka to nietuzinkowe auto, a reszta- kadr, otoczenie, pejzaż, etc. niczym osobiście mnie nie przyciąga. No, ale ilu fotografów tyle opinii :)
ja nie biore udzialu w konkursie wiec co mialbym do tych zdjec??Poprostu wedlug mnie nie jest tak jak powinno.Vaselinho proponuje zadbac o Polo na odpowiednim forum.Saroo potrzebuje adwokata??Zrezygnowales z funkcji wiec po co zabierasz glos w temacie??Sam nie ma argumentow,nie potrafi nic powiedziec??A zdjecie z paniami w szorcikach tez zostalo wykonane w pazdzierniku??W takim razie mamy jeszcze morsow na forum.
Trzeba czekać, może to naprawią :/
- - - Updated - - -
To publiczne forum, każdy ma prawo się wypowiadać, tak samo jak Ty.
Dokładnie, mogę Ci nawet powiedzieć o której godzinie. Zresztą sam możesz to sprawdzić, ale chyba nie wiesz jak. I Ty chesz być w Jury?
nie widziałem zdjęcia z paniami w szorcikach (pewnie lepiej dla mnie) ale... w grudniu to można nawet akty robić :D
saroo - exif jest tylko dla wtajemniczonych, czego wymagasz od ludu hahahha
odpisałbym Ci coś, ale nie widzę sensu wdawania się w polemikę z takim kretynem... brawo za otwarty atak na moją osobę i mój samochód mimo, że mnie nie znasz. ale co tam, pocisnę mu bo ma VW, bardzo mądre :) jakbyś zauważył to skoro ja współtworzyłem regulamin tego konkursu i go prowadziłem to coś o tym wiem, na pewno więcej niż Ty, a sądząc po tonie wypowiedzi to chyba zaczęli dostarczać internet do małych wiosek na wsi...
a co ma umiejetnosc sprawdzania kiedy bylo zdjecie zrobione do jury??Ty sie na tym znasz a wiec bedziesz sprawdzal Geniuszu Fotografii!!Chyba nie kazdy musi sie znac na wszystkim??Czlowieku nie ma z Toba dyskusji.Pozdrawiam Forumowego Grzegorza L. z cieta riposta.Tak jak Ty miales kiedys zdjecie w avatarze kosmonauty,a znasz sie na podrozach w kosmos??Nie chce mi sie z Toba dyskutowac bo jestes ograniczony.Pozdrawiam i bez odbioru
- - - Updated - - -
KRETYNEM to sam jestes.Jakbys nie zauwazyl to ja Ci nie ublizylem.Pozatym ja Ci nie pocisnalem tylko zachecilem do zadbania o swoje autko na innym forum bo tu mowa o innej marce.Nie zauwazylem kto wspoltworzyl regulamin-przepraszam Cie za to i bije poklony za ten trud ktory wlozyles w ten skomplikowany regulamin-zaslugujesz conajmniej na doktorat za to arcydzielo.Tak zaczeli dostarczac internet do malych wiosek na wsi hahahaha-intelygentne to bylo.Teraz przyznaje tak to ja jestem kretynem.Pozdrawiam
Jako, że serwery Imageschack wariują, wrzuciłem konkursową dziewiątkę na inny serwer. Pobocze będzie niewidoczne do czasu uporania się Amerykanów z awarią.
1 - chociaż wolałbym barwy włoskie od niemieckich :). 8 też fajne.