Jutro bede dzwonil i postaram sie zalatwic numer do tego goscia :)
Printable View
Jutro bede dzwonil i postaram sie zalatwic numer do tego goscia :)
ja nie dostałem namiarów więc czekamy. Choć osobiście nie wierze że dał radę skoro fachury www.kluczesamochodowe.com.pl z Katowic oferują tylko imo i frez klucza
Niestety od dwóch dni nie mogę się dodzwonić do kuzyna ;/. Ale tak łatwo się nie poddam, będę ciągle próbował :)
Panowie ja mam trochę inny problem. Posiadam dwa kluczyki od swojego auta, oba znakomicie funkcjonują. Zdziwiłem się gdy wpadłem na pomysł by spróbować otworzyć auto grotem. Nie wiem czy mam dobre groty (oba jednak wyglądają idealnie tak samo), czy uszkodzony zamek a może poprostu nie umiem otwierać drzwi grotem (jednak wydaje mi się to nie możliwe). Oba groty tak jakby nie wchodziły do końca zamka. Ktoś może miał podobny problem? Następnie pytanie czy za pomocy samej karty kodowej można odtworzyć grot? Coś muszę z tym problemem zrobić bo dopiero poważny się pojawi gdy padnie elektryka.
U mnie było podobnie. Rada jest taka użyj wd40 belli zrobi się mokro i zaskoczy :cool:
Dzięki za radę, brałem to również pod uwagę. Jutro sprawdzę i dam znać.
Nie psikaj samym WD40 bo on usuwa smar i szybko wysycha i będziesz miał problem w przyszłości, jak Ci się zamek rozchodzi to zapsikaj go smarem silikonowym w sprayu.
to fakt ale tam niewiele potrzeba.
Niestety Panowie zabieg nie pomógł. Kluczyk zatrzymuję się w takiej pozycji:
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=137080&stc=1
i nie ma zamiaru wejść dalej.
Już załamuję ręce bo nie wiem co robić...
Albo coś tam siedzi i blokuje kluczyk.
Albo ktoś wstawił "zestaw do odpalenia" bez bębenków.
U mnie było identycznie. Kluczyk zatrzymał się i nie było opcji że chciał dalej. Jeżeli guziki pilota ci działają to raczej mało prawdopodobne że ktoś włożył by inny frez do klucza. Nie wiem jak bardzo z tym walczyłeś u mnie lewo prawo włóż wyjmij plus wd40 puściło i klucz już działa.
Może ktoś zniszczył bębenek i coś tam może siedzi ale ja jednak bym obstawiał na ząb czasu i brak używania
Kluczyk na pewno jest dobry. Nie chce przesadzić z silą wciskania bo wydaje mi się że już dużej używałem. Zamek ma (tylko) 5 lat. Czy to wystarczy by doprowadzić do takiego stanu?
Niestety poległem z tym zamkiem, pomimo stosowania różnych środków nie udało mi się wcisnąć kluczyka dalej. Ktoś zna może jakiegoś fachowca od zamków godnego polecenia?
Witam. Podaję namiary gdzie można w województwie podlaskim/warmińsko-mazurskim dorobić klucz do alfy 159. Klucz bez centralnego zamka = 350zł. http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=159011&stc=1Pozdrawiam
Odgrzeję:)
Znacie jakiegoś machera od kluczyków żeby zrobić pełnosprawny kluczyk w Krakowie? Czyli odpalanie zamykanie i otwieranie wszystkiego?
Ile Taka przyjemność?
Witam, może nie w Krakowie ale okolice Tarnowa, jest jeden magik. Byłem niedawno w innej sprawie i pytałem przy okazji o kluczyk to mówił że coś koło 900 pln. (oczywiście do 159, robiłem u niego scyzor :D do 407 to wyszło 450) z tym że on nie potrzebuję kart kodowych itp :D
Chodzi ci o ten od 159 ? bo do 407 zrobił i działał jak nówka sztuka, znam kolesia bo robiłem u niego w cho...j rzeczy w peugeocie i mogę z czystym sumieniem polecić.
Co do kluczyka ze 159 nie wiem jak to robi, w 407 nie miałem nic tylko zwykły stary kluczyk nawet bez przycisków.
Zamówił scyzor bo ma jakieś dojścia do typów co mają oryginały zrobił grot, wyciągnął komp, wziął na maszynę i coś tam zaczął czarować i działał, scyzoryk na 3 przyciski razem z otwieraniem bagażnika, działało domykanie szyb itp. ogólnie byłem bardzo zadowolony bo przy cenie około 1000 pln z ASO to różnica spora.
Drugi raz dorabiałem u niego kluczyk do Fabi I ojca też scyzoryk, wyszło dużo taniej bo 250, razem z przerobieniem centralnego, i promocyjna cena za drugi 150 :D także wziąłem dwa, działają do tej pory bez problemu a to już jakieś 3-4 lata. Ogólnie koleś jest elektromechanikiem o ile tak można to nazwać robi przeróżne rzeczy z autami od kluczy po chip itp. jak ktoś chce namiary to na pw nie wiem czy sobie życzy reklam :D
a tak wgl to napisałem do cb na pw w sprawie gałki do biegów nie wiem czy czytałeś, czy to wciąż aktualne ? zajmujesz się tym ?
Ciekawe po ile by załatwił samą obudowę kluczyka do 159.
Obudowy są tylko z oryginału. Nawet z Chin nie ma zamienników. Kluczyki w ładnym stanie to 200-250 zł na allegro.
Jak zobaczę w pełni działający kluczyk do 159, to uwierzę... Inne auta mnie nie interesują bo akurat taki jest paradoks, że najmniej chodliwe (wśród złodziei) alfy są jednymi z lepiej zabezpieczonych aut na rynku.
No jeżeli da się wybebeszyć elektronikę z obudowy to jak najbardziej można taki zabieg wykonać. Na allegro widziałem praktycznie nowe kluczyki- często się jeździ całe życie na jednym kluczyku, a gdy następuje zgon samochodu nagle się okazuje, że ten drugi jest w idealnym stanie i można go sprzedać.
Obudowa to jak widać dwie połówki- pewnie trzymają się na zatrzask. Trzebaby pokombinować i dostać się do środka (po wyjęciu baterii widać jakąś płytkę). Strzelam w ciemno- DA SIĘ, ale trzeba pokombinować.
Szukaj zatem :)
Sądząc po tym ogłoszeniu, to jak widać da się to zrobić
http://allegro.pl/obudowa-kluczyka-n...230872644.html
Obudowę da się wymienić. To nie problem. Kiedyś miałem 2 nowe kluczyki po 250 zł każdy (z auta po przebiegu 3000 km) i jakoś nie było chętnych do zakupu. W końcu sprzedałem do Niemiec, bo tutaj większość takich tematów kończy się na pisaniu...
Szkoda bo wziął bym oba.
Tak wygląda kluczyk rozebrany http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=162786&stc=1http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=162787&stc=1http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=162788&stc=1
Dodano po 2 minutes:
Widać, że za logiem jest śrubka. Mnie zastanawia jak ściągnąć przyciski, samo logo oraz jak odpiąć grot (jak wyciągnać lub czym ten trzpień). Próbowałem u siebie na próbę i ani drgnie ten grot...
W tą rureczkę wkładasz igłę ale uchem a nie kolcem ,dopasuj igłę bo są różnej wielkości .Ma wejść ciasno ,możesz delikatnie ją wbić (ale uchem w dziurkę)Za resztę igły łapiesz kombinerkami i obruszasz .Cierpliwości ,wyjdzie jak nie za raz to jeszcze spróbuj. Śrubka jest nie za logiem tylko odkręcisz ją od strony przycisków .Trzeba je podważyć np, igłą to jednolita gumka i tam zobaczysz śrubkę .Robiłem to nieraz ale nie jest to łatwe i nie jest do rozbierania bez końca ,pojawią się luzy albo zaklinuje się ten kołeczek albo będzie wypadał .Swoją drogą szukam ładnej obudowy ale nie za 400. Ktoś napisał że tu się kończy na gadce , jak bym zarabiał 3 tyś ale euro to bym brał w ciemno i miałbym idealną alfę np, z 2010 r a nie trochę umęczoną(obtartą z wykończoną dwumasą itp ) z 2006 i robiłbym powoli z niej lalkę , taka rzeczywistość , he he he .
pozdrawiam.
No tak, możliwe że faktycznie za przyciskami ta śrubka, jeszcze nie rozbierałem pilota u siebie więc sądziłem że jest podobnie jak w innych pilotach AR chociaż przymierzałem się do tego bolca w grocie i tu wolałem odpuścić by czegoś nie urwać;) Jak dorwę ładniejszą obudowę to będę działał.
WItam.
Od jakiegos czasu poszukuje informacji dotyczacej dorobienia klucza do mojej 159.
Mialem dwa klucze , jednak jeden po upadku przestal byc rozpoznawany ( pilot dziala )
Przed wczoraj bylem w ASO powiedzieli mi ze karta kodowa 250zl kluczyk 3500zl ( tak tysiace :) ) no a kodowanie 150 zl
Wczesniej posiadalem 147 ale tam to byl kost okolo 650zl hm....
Przeszukalem forum i google jednak zero rezultatow.
Moze ktos ma jakies info albo doswiadczenie z tym.
Kluczyk 35000 zł ? Może lepiej auto zmienić ;)
Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka
Kolega coś słabo szukał. Jest całe kompendium wiedzy na temat kluczyka do 159.
A jak juz sie ma kody to dodanie klucza ( w sensie dzialania pilota central zamka ) to 5 minut za free u kolegow z forum
W ASO to powinno kosztować max 1200-1300zł razem z kluczykiem.
Z PINem mogę pomóc jak jesteś z mazowieckiego.
A fakt - na tapatalku zapominam o dzialach :-)
No to opowiedz przy okazji w skrocie jak sprawa wyglada w 59