Czy ten podwojny wydech Ulter Sport zamontowany w 1,9 JTDm jest glosniejszy od fabrycznego tlumika? Zastanawiam sie nad zamontowaniem czegos takiego, jedna z kluczowych kwestii, to utrzymanie obecnego poziomu halasu.
Printable View
nie ma roznicy pomiedzy seria z tego co pamietam jak koledzy dyskutowali na ten temat.Napewno nie jest glosniej ale fajniej brzmi ten wydech
[QUOTE=Bllondas;1069773]Problemow z czytaniem nie stwierdzam jakos tego Mgr.INz zrobilem wiec jakies pojecie o czytaniu musze miec ale uderz w stol a nozyce sie odezwa :) a co on ma w dupie to juz jego problem i twoj ja tam w wasze zycie sexualne nie wnikam :)
- - - Updated - - -
Oj wiadac ze za kase w tym kraju mozna kupic kazdy dyplom :) I zaraz takie straszne skojarzenia ... wspomnienia z dziecinstwa wracaja ? :D Koncze ta nic nie wnoszaca dyskusje i mimo wszystko pozdrawiam
- - - Updated - - -
U mnie nie slysze praktycznie zadnej roznicy jedynie delikatny "bulgot" przy gaszeniu silnika :)
Ja mam 2.4 i mam wrażenie, że po usunięciu dpfa jest fajniejszy dźwięk wydechu, moim zdaniem jest troszkę głośniej przy 2tyś i powyżej z tym co było przed usunięciem, płaciłem 1500 ale w tym jeszcze wywaliłem egra.
zgadzam sie bo zaczoles glupia dyskusje broniac hu... wie czego , nie potrzebnie wyrazasz swoje puste opinie broniac tez nie wiadomo czego z takimi glupimi odzywkami ''teraz sie gasi w piecu'' wiec nie blysnoles . Pozdro
Ps . Wydech Karmala fajnie slychac tak na jalowym jak i po i przed gaszeniem tym bardziej ze ma furke zawirusowana wiec tym lepiej to brzmi . Pozdro
w v techu takze chca 1500 zl za wywalenie dpfa
Cichy u kogo zrobiles operacje z wywaleniem DPF , faktycznie tanio ..
Hehehe i ty mowisz ze masz mgr ? A podstaw ortografi nie znasz :) Zreszta nie rob offtopicu bo temat jest zuplenie o czym innym a twoje nic nie znaczace wypowiedzi i tak do nikogo nie trafiaja ... I przestan udawac ze jestes bog wie jaki inteligentny bo z tego co widac i tak nic soba nie reprezentujesz ... Jestes typowym maruderem ktoremu sie nic nie podoba :) Tak jak powiedzialem to co kto robi to jego sprawa a tobie gowno do tego .... I naprawde juz koncze ta dyskusje bo nie mam juz ochoty odpisywac na twoje denne posty szczegolnie ze glupia klotnia nic nie wnosimy do tematy :) Wiec jesli masz cos jeszcze do powiedzenia to zapraszam na PW a nie tu... Pozdrawiam
Karmal masz gdzieś nagranie dźwięku?
Ja jestem w podobnej sytuacji, tzn jest duplex Ultera, jest Cinek's chip, nie ma DPFu i zaślepiony częściowo EGR, ale nie mogę doszukać się odgłosów które opisujesz...
Moja 159 brzmi tak: http://www.youtube.com/watch?v=D91FQ7803-E
Pozdrawiam.
- Rafał
Chyba mnie przekonaliscie ;) Jakosciowo Ulter jest ok? Wolalbym nie musiec go wymieniac po roku uzytkowania...
Witam. Dzis pozbylem sie starego wydechu z mojej 1.9 jtdm...
Załącznik 82655
- - - Updated - - -
I zamontowalem nowy z 2.4 jtdm
Załącznik 82656
Załącznik 82657
Fotki z zewnatrz dorzuce jutro bo dzis juz bylo za ciemno :)
wyslesz jakis kontakt do niego na PW cichy , Dzieki :)
A oreintujecie sie, czy podwojny wydech Ulter wystepuje tylko z koncowkami o srednicy 90mm (N90RS).
Zastanawiam sie czy nie lepiej byloby gdyby rura byla "skromniejsza", tj, 80 mm.
80 to minimum,mysle ze 90 w ulterze to trafny wybor,70 nieeeeeeeee
Jeśli 70mm to dla ciebie za mało a 90mm za dużo to pozostaje http://www.ulter-tuning.com/
zrobią dla ciebie taki zestaw jak będziesz chciał. Ceny porównywalne z oryginalnymi zestawami ultera.
Witam,
planuję zakup na ebayu dokładnie tego samego zestawu co Lukas tylko mam pytanie czy spasuje on również bez przeróbek do 2.0 Jtdm?
Wiem z kilku źródeł, że do 1,9 pasuje idealnie, ale sprawdzając po różnych zdjęciach widać też, że kształt puszek w 1.9 i 2.4 jest identyczny (taki asymetryczny). Seryjna puszka w 2.0 ma lekko inny, bardziej prostokątny wygląd z prostą rurą i stąd pytanie czy to tylko kształt tłumika się zmienił czy np. rozmieszczenie uchwytów też?
Dodam tylko, że z prawej strony wygląda wszystko na przygotowane pod drugą puchę łącznie z mocowaniami na osłonę termiczną.
- - - Updated - - -
Lukas czy mógłbyś napisać 2 słowa o tym sprzedawcy? Zamawiałeś normalnie przez aukcję czy kontaktowałeś się z nimi telefonicznie? Jak długo czekałeś na przesyłkę itd.
Pytam bo wysłałem do nich jakiś czas temu maila z pytaniem o to czy tłumiki podejdą też w seryjne miejsca do 2.0 jtdm i na razie zero odzewu.