Auto odebrane.
Błędy usunięte.
Nowe amory i nowe McPersony w PabloGarage - dziękuję
Printable View
Auto odebrane.
Błędy usunięte.
Nowe amory i nowe McPersony w PabloGarage - dziękuję
- to NAM czy dla pablo garage ?Kod:dziękuję
hmm 5 stron i tylko: "błędy usunięte" - co zresztą już było na poprzedniej stronie z dopiskiem "wróciły";)
nie wiadomo co było przyczyną?
NAM i chwała za to ale brakuje jakiejś listy błędów, tak to jest z kobietami.... fakt Lutraki to nie Majka....
Błędy usunięte, czy usunięta przyczyna ich wystapienia? Jeśli tylko to pierwsze to powrócą w niedługim czasie....
No nie wiadomo.
jak to powiedział Pablo: usunięty skutek, ale przyczyna nadal gdzieś siedzi w aucie niestety .
Żeby nie było zbyt fajnie..... Wczoraj w nocy wszystko wróciło do normy- nie dało się jechać, max. 80km/h, o wyprzedzaniu nie było mowy. KOSZMAR.
Zawsze wkurzają mnie małodociekliwi mechanicy - jeśli ktoś nie znalazł przyczyny, a tylko usuwa błędy to najzwyczajniej nie powinien brac kasy, bo nic nie zrobił... Potencjometr pedału przyspieszenia wymieniony?
To podpowiedz macku co niby tam można dociekać.
Po oczyszczeniu z nalotu i rdzy większości połączeń elektrycznych kontrolki same zgasły bez kasowania błędów. Zrobiłem jeszcze kilka operacji diagnostycznych i jeździłem tym autem przez tydzień i nic nie wystąpiło. Potencjometr działał 100% poprawnie, miałem aktualnie jeszcze 2 MiTo i miałem porównanie parametrów ze sprawnymi autami. Kolejny tydzień również nic. Aż tu nagle dowiaduję się, że znowu to samo...
Zobaczymy co wymyślą w serwisie.
Co do płacenia, to bardziej robiłem to z ciekawości niż chęci zarobku i koleżanka nic za to nie płaciła.
- - - Updated - - -
Bo ??? Zafundujesz nowy ???
Testowaliśmy i jest 100% sprawny.
Poza tym akumulator do systemu S&S jest inny niż do auta bez niego i nie jest niestety tani.
O akumulatorze pisałem już jakiś czas temu - niestety zdarza się tak że akumulator z pozoru dobry (własnie na 100%) nie daje odpowiedniego prądu rozruchowego podczas rozruchu lub ma chwilowe zwarcia wewnętrzne (najczęściej wykruszona masa czynna zalegająca wewnątrz robi chwilowe zwarcie po wjechaniu autem w jakiś dołek). Skoro to fabryczny akumulator, który jest w tym aucie od nowości to jest to więcej niz prawdopodobne. Jesli błąd potencjometru pedału przyspieszenia powrócił to jest on do wymiany i żadne czyszczenie styków niestety nie pomoże.
Jeśli błedy się powtarzają to element, którego dotyczą jest do wymiany - skoro wtyczki i połaczenia przeczyszczone. Jeśli natomiast błędy pojawiają się przypadkowo to uszkodzenie akumulatora jest wielce prawdopodobne. Fabrycznie montowane akumulatory niestety są źle dobrane jeśli auto miało system S&S - ten system je w krótkim czasie wykańcza...
Te aku które idą na pierwszy montaż nie są zalecane w katalogu producenta do systemu S&S i to wszystko wyjaśnia...
no tak, ale nie bez przyczyny w tym temacie słowo akumulator występuje kilkunastokrotnie, po prostu podobne problemy już były i zawsze pomagała wymiana...
nie wiem czy jeżdżenie kawał do mechanika;p i oddawanie samochodu na tydzień nie jest droższe od kupienia nowego aku... nawet takiego pod s&s...
Lutraki,
i co z Twoim samochodem?
lutraki, no wlasnie co tam u Ciebie. Meczylas ponownie Fiat Auto Polska czy dalas sobie już spokoj ?
Hop, hop Lutraki nie krępuj się. Jak rezultat diagnostyki?
Jako nowy użytkownik Mito, również uprzejmie proszę o jakiś drobny, choćby wakacyjny, raport sytuacyjny.
Dziękuję. I szerokości życzę.
Chyba Lutraki się wypisała, a szkoda, bo chociaż coś się działo :)
- a nie była czasem na zlocie w Kielcach ?
oj Lutraki i było ci to potrzebne, pamietaj że GPS śledzi twoje kroki.
czy moze w którymś z tych, libacjom nie było końca suto zakrapiane piwem.