a nie boisz się o te skórzane progi? :) są tak wysokie, że zawsze przy wsiadaniu/wysiadaniu obetrze się butem, troche szkoda by było porysowac skórę...
Printable View
a nie boisz się o te skórzane progi? :) są tak wysokie, że zawsze przy wsiadaniu/wysiadaniu obetrze się butem, troche szkoda by było porysowac skórę...
o to sie boję faktycznie. Jak się będą niszczyć to wroce do oryginalu. W większosci przypadków jezdze sam albo z kims kto lubi i szanuje takie auta. To nie auto do codziennej jazdy więc wsiadan i wysiadan za duzo nie bedzie. Ot taka bizuteria dla duzego chłopca. Jakies zloty i Skwerek w Gdyni. Ma cieszyc oko i ucho a nie wozić z pkt a do b. Ot taka fanaberia :) to moze i progi wytrzymaja :)
Wszystko fajnie, deska jest super, ale czemu w nowym temacie zamieszczasz foty? Nie lepiej kontynuować tamten? Byłoby wszystko w kupie:) Teraz musze sledzić dwa tematy:)
Masz racje. Tak chcialem zrobic ale z ipada nie moglem dodac zdjęc do odpowiedzi. Niby się ladowaly a ich nie bylo :( tylko przy nowym temacie mialem taką mozliwosc :( pewnie robie cos nie tak ale nie wiem co. Mam nadzieję, ze to nie utrudnia za bardzo życia a własnie Twoja wypowiedz na temat deski sklonila mnie do zrobienia nowych zdjęc i ich pokazania. To przez Ciebie :) hehe ten temat :) bylo nie pisac, ze fajna :)
No najlepiej, przeze mnie he he. Dobra, zamieszczaj jak wchodzi, sledzę już dwa tematy, mogę i trzeci:) Jestem gadżeciarzem, ale ta deska to juz przeszła moje najśmielsze oczekiwania. Powiem szczerze fotele robią wrażenie, ale deska to juz mistrzostwo świata. Montuj to do kupy, bo już się nie moge doczekać całości przedsięwzięcia:)
I będzie jeszcze piękniejsza. Dogaduję się z lakiernikiem co do koloru. Jest opcja co by ja pomalować na kolor jakiego jeszcze chyba nikt nie ma. To kolor roztopionej cyny. Podobny do srebrnego ale o ogromnej głebi. Taki roztopiony terminator :) trwają proby jak to wyjdzie. Swoją drogą co do koloru to sugestie mile widziane. Moze dwa? Inny dach i lusterka i reszta? Na razie termin u lakiernika za 2 miesiące więc jest czas :)
Ja osobiście nie jestem zwolennikiem kilku kolorów na aucie, jakoś mi sie to nie widzi:) Konserwa pod tym względem ze mnie:) dla mnie to takie nasrane na wierzch za przeproszeniem, ale innego porównania nie moge znaleźć:) Jeden piękny kolor, ta deska i reszta wnętrza dla mnie wystarczy. Ja juz powiedziałam w domu co chcę na urodziny:)
Robi wrażenie kawał dobrej roboty ;)
~via samsung
Poproś moda on przeniesie wszystko do jednego wątku i nie będzie zaśmiecania :)
Decha SZAŁ ! :)
Bardzo smacznie to wygląda....jedna uwaga....logo na fotelach bym wyhaftował w jeden kolor.
NIecierpliwie czekam na całość po montażu:) pośpiesz się:)
Haha ja tez czekam, na szczęscie jutro zabierają się za moje sprzęglo i chyba juz jutro wyjadę z warsztatu. Powerflexy załozone Koni sporty zalozone eibachy rownież. Jak okaze sie, ze ten nowy zawias mi pasuje to oddam oryginalny potrzebującemu z forum. Tj spręzyny i amory oryginalne. Wsio sprawne więc na pewno warto je zalozyć jak ktos ma wybite zawieszenie. Na razie czekam z niecierpliwością czy ten kit kola jednomasowego i sprzęgla od Gta z UK będzie dzialac. Zrobilem fotki na wszelki wypadek i jak zadziala to szlak na nowy upgrade sprzęgla będzie przetarty i sprawdzony.
Czy cos sie ruszyło w temacie? Zaglądam, zaglądam i nic:(
No wlasnie nic :( ja zagladam do warsztatu 3razy dziennie. Pracują po włosku. Bez pospiechu i na luzie. Szkoda tylko, ze ja musze codziennie zmieniac plany odbioru auta:( Mam nadzieję, ze wszystko poskładają do kupy i nie narobia jakiegos balaganu. No i kolejna sprawa to lakiernik. Wyglada na to, ze będzie szybciej polakierowana niz zakladałem:). Trwaja próby z nowym lakierem. Zostawiłem błotniki, mój ulubiony wzór z firmy NTC. Zamówiłem jeszcze w UK znaczki pininfariny komplecik na obie strony bo jakiś miłosnik alfy stał się ich posiadaczem. Nabył je metodą zaboru cudzego mienia :( Tak czy owak Alfa podobno jutro ma byc do odbioru. Ktoryś juz raz :) Jezeli próby z nowym lakierem zakonczą sie pomyslnie i efekt będzie zniewalający :) to niestety srodek uzbroję dopiero po lakierce.
Odebrana, jutro zaczynama składac. Lakiernik zawołał 10tys w tym 5 to sam materiał. Lakier super ale chyba musze poczekac do przyszlego roku. Jest to jeden z najlepszych lakiernikow w trojmiescie jak i nie na pomorzu. Maluje ferari porsche i tego typu auta i się ceni. Robil mi juz auta i jest to mistrz swiata ale dzisiaj troche mnie zaskoczył i na dodatek mechanik poszedł po calosci za sprzeglo zawieche i tuleje. Az nie chce mi sie gadac i pisac. Kapcie spadły mi totalnie.
Natomiast amory koni sporty i eibach na drodze to mistrzostwo swiata. Lekkie kolo jednomasowe od Gta rowniez. Auto kręci się jak wsciekle ale juz do garazu pod lekka gorke bez gazu nie wiedzie :( i lekko drga przy ruszaniu bez gazu. Lekkie dodanie gazu i jest oki ale takiej kultury przy podjezdzaniu na swiatlach nie ma. Cos za cos. Wolę jednak to wkręcanie :)
Za malowanie Gtv 10000zł :eek: chyba jest nienormalny ten lakiernik !!! Może i jest mistrzem ale bez przesady. Jaki to lakier ??
obłędXD ale jeżeli to kolor z palety ferrari to cena realna... jak się ogląda fanów 4 kułek to tam za oryginalne kolory z palety na ferrari, rollsa czy bentleya to się płaci grubo funciaków. Witas twój projekt i cumy borka są najbardziej "śledzone" ;p pozdrawiam
też zacząłem śledzić temat, ba nawet przez jeden dzień w nim uczestniczyłem :D auto będzie wyglądać obłędnie!Oby zdążyć składanie przed zlotem forzaitalia ;)
Ps. Greciu, Witek to taki sam wariat jak My, jak nie większy ;)
Nie pozostaje nic innego jak uzbroić się w cierpliwość:( szanse na zobaczenie jej na żywo na Forza raczej znikome?
Radek dzięki za pomoc:) a właściwe to ja Tobie pomagalem a Ty skladałeś deske do kupy :) - - - Updated - - -
Auto jak pisalem wczesniej będzie na Forzaitalia. Dzięki Radkowi i jego zapałowi i chęci pomocy damy rade do piatku. Dzisiaj zlozylem juz polowę gtv ki tj jej caly tył. Zostala podsufitka tunel srodkowy fotele boczki drzwi i pare drobiazgów. Męczylem sie z tym tylem dzisiaj caly dzien. Zaczepy, otwoty zaszyte, skora gruba więc wszystko na wcisk ale jest git . Gtv to naprawde dobrze zaprojektowane auto. Jak robilem podobny projekt 10 lat temu z laguną to wszystkie zatrzaski i plastyki lamaly sie jak złoto. Tutaj wszystko pancerne, deska z blachy, boczki na konkretne wkrety a nie same zatrzaski. Balem się, ze to sie nie uda ale wyglada, ze będzie git. Tak czy owak auto bedzie więc przyjezdzaj :) dam Ci się karnąć :):):):):) - - - Updated - - -
Co do lakierowania. Lakier jest mega fajny i jest niestety drogi. Materialy na auto to spokojnie 5 tys idą dwa kolory najpierw czarny potem na drugi dzien ten aluminiowy. Jakas zupelna nowość na felgach wygladał obłednie ale niestety 10 tysiecy nie ma takiej mozliwosci na teraz. To pierwszy problem drugi jest taki, że jest ogromna obawa o odbijanie światła. Moglby nie dostać badania okresowego. To raczej na pewno. Odbijał by swiatlo jak spodek kosmiczny :) kolejna sprawa tak jak
radek powiedział za duzo w jednym roku i co będziesz robil w przyszłym :) no wlasnie. Prawie nie jezdzilem w tym roku wiec czas się pobawic a lakier w przyszlym roku. Tym bardziej, ze temu nic nie brakuje i troche to moja fanaberia niz konieczność. Pojadę tylko do Squadra tuning do NL na chipa i w tym roku dosc. jak damy radę jutro zlozyc auto to beda fotki Kurcze naprawdę wielki dzięki za wsparcie i dobre slowo. to wazne jak się wydaje tyle kasy aby ludzie trzymali kciuki i kibicowali bo glowa boli i glupie mysli przychodzą, ze czas do lekarza :)
- - - Updated - - -
Greciu :) malowanie ma byc 5 i lakier 5 :) co do nr lakieru albo receprury to się dowiem ale dzwonil przy mnie do dystrybutora i rozmawial na glosniku. Mowił, ze i owszem mozna urwac 500 czy 800 zl na materialach ale jak mam robić to 1000 w ta lub w tą nie robi a nie chce potem pluc sobie w brodę, ze mozna bylo lepiej :) ale dzieki Ci za wsparcie i zainteresowanie. Mam nadzieję, ze się widzimy na forzaitalia :)
Jasne że na ForzaItalia się widzimy ;)
Ja sobie wolne wzięłam, rodzinę zmobilizowałam, a wszystko przez Twoją deskę:) Jaja normalnie:)
Jakoś Ci to wynagrodzę :) strasznie to powoli idzie :( przykręcałem boczki drzwi i wszystko bylo ok oprócz tego, ze centralny odbijał i nie chciala sie zamykac. Myslałem, ze to przez wytlumienia drzwi matami bitumicznymi, ze moze za grubo i cos chaczy i tak 3 razy zalozony, zdjety :( okazalo się, ze jest ciut za bardzo naciagnieta linka od klamki i to ona nie pozwala zamknać centalnego. Juz chyba więcej niespodzianek nie będzie. Radek dzisiaj nie dotarł więc roboty się troche opożniaja ale damy rade. Jutro wpadnie na 4 godzinki to cos poskrobiemy dalej. Zgoda zony na wyjaz jest więc juz tylko kataklizm mnie zatrzyma
- - - Updated - - -
A to blotniki, są juz u lakiernika ale pewnie za szybko to ich nie odbiorę :(
Załącznik 106848Załącznik 106848
Zona jest troszke zafiksowana. Zrobilem jej auto w skorze, ma 18 calowe felgi,naglosnienie i pare innych drobiazgów ale co do afly to nie ma za duzo cierpliwosci. Jak robilem jej to ok :) wyjazd na ForzaItalia mocno negocjowala :)
nie wiem co z tym załacznikiem. Probuje jeszcze raz
co to za błotniki? To nie są chyba "cupowe" nie?
Nie, Cupowe są inne. Ciekaw jestem jak to będzie wyglądać już na aucie, bo na razie to trochę wiochą leci ;/
Cupowe:) albo i nie, bo tamte mają jakoś inaczej te kratki.
Nie. To są Cupowe Załącznik 106924
to co to jest jakiś custom?