Tak regulowane kółka rozrządu są super pomysłem
Tak regulowane kółka rozrządu są super pomysłem
Grzybek, to teraz możesz pójść w kierunku mocy lub momentu, zabawa przed Tobą :cool:
Ależ ten silnik jest za..sty.
Gdybym jeszcze opanował to gubienie zapłonów na zimnym silniku...
Chętnie tylko hamownia by się do tego przydała w garażu:)
Może któryś z Was ma koncepcję jak szybko i łatwo zaślepić wyjścia na chłodnicę oleju?? Właśnie .ebł mi wąż, teoretycznie termostat ją trzyma ale wolał bym nie ryzykować jazdy w takim stanie:)
bredisz;) jest 1 kwietnia a 8v sie nie psuja:D
Nie bredzę, taką oto niespodziankę dostałem od swojej ukochanej ósemki na 1 kwietnia:)
A ja wrzucam kreski, tak jak się umawialiśmy :)
Wyszło 118 koni, na tym moim 1,8 bez wariatora. Można powiedzieć, że seria.
Ciągle gubi mi zapłony na zimnym, przepływka jest niepewna no i jeszcze nie zrobiłem żadnych modyfikacji elektronicznych. W sumie jest tak jak mówił warsztat - po zmianie zaworów i portingu, bez modyfikacji elektronicznej będzie seria albo ciut więcej.
Załącznik 51889
Zawsze to parę niutków więcej, poza tym, skoro przepływka nie halo, to jest ok :) Widać zresztą, że coś nie tak, bo pofalowana krecha. Wywal ją i MAP pakuj, ja tak chcę zrobić, bo nie dość, że jest słaba, to jeszcze robi paskudne wąskie gardło w dolocie.
A propos portingu, to mógłbyś opisać cały proces jak znajdziesz chwilę? Pewnie sam się niedługo zabiorę, a nie chcę skończyć z dremelem w kanale wodnym :P
Przeczytaj Biblię alfaholika:P Tam masz przekrój i opis jak nie przegiąć pałki, ja profilaktycznie mam już 2 luźne głowice:)