Tak regulowane kółka rozrządu są super pomysłem
Tak regulowane kółka rozrządu są super pomysłem
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Grzybek, to teraz możesz pójść w kierunku mocy lub momentu, zabawa przed Tobą![]()
Ależ ten silnik jest za..sty.
Gdybym jeszcze opanował to gubienie zapłonów na zimnym silniku...
Chętnie tylko hamownia by się do tego przydała w garażu![]()
Może któryś z Was ma koncepcję jak szybko i łatwo zaślepić wyjścia na chłodnicę oleju?? Właśnie .ebł mi wąż, teoretycznie termostat ją trzyma ale wolał bym nie ryzykować jazdy w takim stanie![]()
brediszjest 1 kwietnia a 8v sie nie psuja
![]()
ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html
Sprzedam AR 33, 1.7 92 MKIII kontakt priv
Nie bredzę, taką oto niespodziankę dostałem od swojej ukochanej ósemki na 1 kwietnia![]()
A ja wrzucam kreski, tak jak się umawialiśmy
Wyszło 118 koni, na tym moim 1,8 bez wariatora. Można powiedzieć, że seria.
Ciągle gubi mi zapłony na zimnym, przepływka jest niepewna no i jeszcze nie zrobiłem żadnych modyfikacji elektronicznych. W sumie jest tak jak mówił warsztat - po zmianie zaworów i portingu, bez modyfikacji elektronicznej będzie seria albo ciut więcej.
Załącznik 51889
Ostatnio edytowane przez maicher ; 01-04-2012 o 22:27
Zawsze to parę niutków więcej, poza tym, skoro przepływka nie halo, to jest okWidać zresztą, że coś nie tak, bo pofalowana krecha. Wywal ją i MAP pakuj, ja tak chcę zrobić, bo nie dość, że jest słaba, to jeszcze robi paskudne wąskie gardło w dolocie.
A propos portingu, to mógłbyś opisać cały proces jak znajdziesz chwilę? Pewnie sam się niedługo zabiorę, a nie chcę skończyć z dremelem w kanale wodnym![]()
Ostatnio edytowane przez Rzmudzior ; 02-04-2012 o 22:45
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Przeczytaj Biblię alfaholikaTam masz przekrój i opis jak nie przegiąć pałki, ja profilaktycznie mam już 2 luźne głowice
![]()