Gdybym miał chwile to bym do niej zajrzał ,ale słabo ostatnio z wolnym czasem ,nie mam daleko .To jest przeszczep i chyba jak pamiętam trochę niedorobiony już by jej nie było ,gdyby był dobrze ogarnięty ten swap...
Printable View
Gdybym miał chwile to bym do niej zajrzał ,ale słabo ostatnio z wolnym czasem ,nie mam daleko .To jest przeszczep i chyba jak pamiętam trochę niedorobiony już by jej nie było ,gdyby był dobrze ogarnięty ten swap...
https://www.olx.pl/oferta/alfa-gtv-3...tml#f01e5757b9 następna 3,0 taka sobie ....
Byłem ją dziś oglądać, to Cup nr 183. Trochę styrana, sprzęgło przy mnie uruchamiali, bo w w podłodze było, jak przyjechałem. Zaprawki lakiernicze na zderzaku, błotniku i spojlerach chyba sprejem robione, fotel kierowcy dziwnie się kołysze, w środku wstawki "karbonowe", wnętrze trochę zaniedbane. Nie gaśnie kontrolka check engine i ABS, choć mechanik rodziny twierdzi, że to dlatego, że samochód stał kilka miesięcy, a poza tym to wymienił rozrząd, pompę wody, świece, alternator itpitd. Przy 100kmh auto pływało po drodze, jakby jakieś luzy w układzie kierowniczym były. Cena 3500 euro do negocjacji, jakby ktoś był zainteresowany.
Napisz Mario czy jedziesz oglądać gtvki u Włocha ;)
Rozmawialem z nim dzis, ale jeszcze mamy pogadac jutro (problem z tel)... Dam znac co i jak
https://www.olx.pl/oferta/piekna-doi...5-IDkTd5I.html
Samochód mój prywatny. Wszelkie info - zapraszam na PW lub telefon. Sprzedaję gdyż kupiłem większe.
[EDIT] Moja pomyłka ... Post do usunięcia.
Jest kolejna 3.0 na allegro:
http://allegro.pl/alfa-romeo-gtv-3-0...748026779.html
To nie jest ta, o której ktoś tu pisał, że kilka lat temu mógł ją kupić za 18 ale znalazł szpachlę na tylnym błotniku?
Jeśli tak to była kilka miesięcy temu na Allegro i dość szybko zniknęła.
Generalnie ładna.
To jest ta sama, która była w sierpniu wystawiona za 22. Nawet zdjęcia te same. Sprzedający też ten sam bo mam nr telefonu zapisany. Wtedy była niezarejestrowana (tablice rejestracyjne są z innego auta) i nieopłacona. Miała niesprawną chłodnice klimy. Sprzedający twierdził, że się sprzedała ale widać inaczej rozumiemy sprzedaż.
Vin ZAR91600007006520.
Wygląda na tą właśnie o której pisano ,ale też nie mam pewności ,ładna jest i zadbana widać ,Jeśli faktycznie taka sztuka miałaby poważniejsze naprawy blacharskie to cena w tym momencie ciut wysoka ,należy też pamiętać ,że to wersja limitowana co znów cenę podbija ...
czyli to jednak ta..
Edizione Sportiva to ta sama, która była wystawiona we wrześniu, podrożała tylko o 1500zł. Mam jej zdjęcia na dysku. Wtedy byłem umówiony z właścicielem na oglądanie, ale bardzo zwlekał z opłatą akcyzy (już wtedy auto było ponoć coś około 2 czy 3 miesięcy w kraju). Po tygodniu stwierdził, że samochód ma już zadatkowany, bo jest kupiec. ePuesc mówi, że akcyza opłacona dopiero 05.10.16.
Ktoś się orientował co to za historia? Bo wygląda ciekawie.
Właśnie, miałem wrażenie, że już ją wcześniej widziałem.
WyglÄ…da zacnie.
- - - Updated - - -
Zdaje się, że w ostatnim półroczu Ty i Duke kupiliście najlepsze okazy Gtv z Busso:).
Dla mnie Twój zakup jest takim małym punktem odniesienia racjonalnego zakupu w PL, w którym jakość spotyka się po drodze z ceną:).
Ryloon wytrzymał nerwowo i kupił okazyjnie. Ja tak kupiłem Spidera choć ryzykowałem bo auto kupiłem w ciemno ale się udało. GTV 3.2 to inna bajka aczkolwiek znajomy Włoch kupił ostatnio 3.2 za 6 tys euro z przebiegiem 79 tys km:) czyli da się :)
Trochę inna bajka. Kumpel za dwa dni będzie miał do sprzedania gt3.2 v6, polski salon, Q2, czarna, czerwone skóry,bose, xenon itp, 280 KM !!!
ile...?
za ile..?:D
Panie [MENTION=32628]maras37[/MENTION], nie "ILE", bo miał Pan pod nosem czarną GT 3.2 w całkiem fajnym stanie (siedziałem, macałem) kolejno za 26, 24 i ostatecznie 20k zł :)
27, faktura VAT
Podobno OK. Właściciel to mega świr. Bardzo doinwestował auto.
Była w Kórniku, linki już nieaktywne :)
Mam zdjęcia GT 3.2. Ktoś chce to dawać maila.
Hejka, możesz mi podesłać fotki i napisać coś więcej o aucie?
Ma ktoś godnego polecenia, ładnego GTVa w rozsądnych pieniądzach?
Temat zakupu rozpoznawalem 9mcy w tym czasie oglÄ…dajÄ…c kilka 3.0 V6.
Jak pojawiła się ta niebieska Niemka to wziąłem bo oryginalna i niedroga była. Ale co się zaoszczędzi przy kupnie to trzeba wydać przy "odrestaurowaniu"-co też czynię i nie liczę jej [emoji7]
Wkrótce ją przedstawię na forum bo zbliżają się jej 20ste urodziny.
Wie ktoś który ASO w Trójmieście jest godny polecenia. Chciałem tego Spidera z Gdyni ocenić.
Dzisiaj oglądałem na szybko tego czerwonego spidera Ts-a ,co jest z Poznania przy obornickiej w komisie ....kiepski jest na żywo maska ,zderzaki przód tył z innego auta kolor strasznie się różni ,brak ori scudetto ..maska podziobana od kamieni ...środek wyglądał dobrze dach też .silnik nie wiem nie słuchałem nie miałem czasu ....nie dał bym tych pieniędzy za niego ...
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6yMen3.html
ten z Gdyni wygląda przyzwoicie ,ciekaw jestem czy ten srebrny z przekładką 3,0 poszedł bo nie widzę go ostatnio ,chciałem go podjechać też zobaczyć dokładniej..
Niekoniecznie. W mojej Sportivie mam to samo, czyli rdza na błotnikach, wyłazi na wierzch. Zdjąłem plastikowe nadkole i okazało się, że metalowe nadkole jest w dużej części przeżarte, trzyma się tylko na izolacji/konserwacji. Jest tam jakiś gumowy przewód, który najwyraźniej się zatykał i woda się zbierała między błotnikami a nadkolami
Tak z ciekawości, mierzyłeś te błotniki miernikiem lakieru ?
Nie. Auto kupiłem trochę przez przypadek, nie wiedziałem, że to ES. W jednym miejscu był mały bąbel więc się tym specjalnie nie przejmowałem. Po roku zaczęło wychodzić coraz więcej więc postanowiłem tam zajrzeć. No i się zdziwiłem. Po zdjęciu nadkoli okazało się że metalowych nadkoli prawie nie ma a rdza przechodzi na błotniki. Błotniki od wewnątrz wyglądają na oryginalne, śladów napraw nie widziałem
A moze ktos mial okazje ogladac tego red styla? Otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-gtv-2-0-ts-zadbana-ID6yOGID.html#7b2d1f4308
Tak z ciekawości zapytam czy ktoś może oglądał tą jedyną w swoim rodzaju GTVkę w dieslu? :rolleyes:
Otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-gtv-1-9-jtd-klimatyzacja-ii-wlasciciel-skora-xenon-zobacz-ID6yI63N.html
Diesel 120KM w Gtv i do tego stożek zasysający gorące powietrze z komory silnika. Jakieś nieporozumienie.
Ale kupsztal...
Gdyby to był przedlift to też byłbym chętny na kilka drobiazgów z wnętrza. Jeśli zdecydujesz się na zakup i rozbiórkę to daj znać, pewnie i tak się po coś zgłoszę :D
Tak sobie myślałem, że to może być fajny projekt na powrót do oryginału. Buda i wnętrze wydają się kompletne i niezbyt zmęczone. Cena też spoko.
Dużo Sportiv w Polsce nie ma, więc mam nadzieję że to nie ta;
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6yRbCh.html
Człowiek kupił ją na początku marca 2017 za 10k zł (lub mniej jeśli dobrze stargował) i wystawia po miesiącu za 16k zł. Tutaj marcowe ogłoszenie za 9900 zł
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...ID6yMYuT.html#
Wizualnie nie zmieniło się nic, poza podkłądką pod przednią tablicę.
- - - Updated - - -
[MENTION=37307]komooornik[/MENTION] czy ta z ogłoszenia to twoja ex?
Nie. Mam swojÄ… od 3 lat. WÅ‚aÅ›nie dziÅ› wróciÅ‚a z wymiany oleju i filtrówí ½í¸Š Przez te nadkola też nie wyglÄ…da rewelacyjnie ale wÅ‚aÅ›nie jestem na etapie wewnÄ™trznej walki o ekonomiczny sens naprawiania tego. Å»ona chce żebym to zrobiÅ‚ bo to głównie ona użytkuje AlfÄ™, twierdzi, że rewelacyjnie jeździ siÄ™ niÄ… do pracy (autostrada). WiÄ™c chyba pójdzie do blacharza i lakiernika. Bo taki samochód musi wyglÄ…dać nieskazitelnie
- - - Updated - - -
Nie. Mam swoją od 3 lat. Właśnie dziś wróciła z wymiany oleju i filtrów
Tak sobie myślę - a może ktoś byłby chętny do przygarnięcia mojej Sportivy? Nie wiem czy chcę bawić się w naprawę jej przypadłości ( nadkola i błotniki) a szkoda by zmarnował się taki egzemplarz.