Witam takie pytanie można ładować akumulator na aucie czy trzeba go wyciągać
Printable View
Witam takie pytanie można ładować akumulator na aucie czy trzeba go wyciągać
Mozna .Odlaczasz jeden kabelek i mozna ladowac bez obaw.Pozniej tylko musisz zrobic samoadaptacje polegajaca na przekreceniu kierownicy w skrajne polozenia i opuszczeniu a pozniej podniesieniu szyb w drzwiach przednich .
Ja [gdy mi sie nie chce] laduje bez odlaczania prostownikiem automatycznym-oczywiscie robie to na wlasne ryzyko poparte kilkunastoletnim doswiadczeniem w bezusterkowym uzywaniu takiego rodzaju prostownika.Kazdy wybiera co dla niego jest lepsze.
Dzięki za odpowiedź
Jeszcze pytanko jakim olejem zalać 5w30 czy 5w40 benzyna 120koni
5w40
Teraz mam dylemat mały z wklejki widać że był łany 5w30 Co lać ????
- - - Updated - - -
2011 rok grudzień
- - - Updated - - -
Ten silnik ma multi air???? 120 koni benzyna
120 km to tjet
Co do zaślepki to kupiłem zamiennik na allegro za ~70zl, ale mam ogólnie problem z tymi xenonami, ponieważ będąc na przeglądzie oglądali mi światła i powiedzieli że "minimalnie" za wysoko świecą ale generalnie to okej i nie trzeba regulować, z tym że już dwa razy w nocy mi się zdarzyło że mi ktoś mignal i chyba muszę się przejechać na tą regulacje, nie wydaje mi się żeby to było normalne...
Dzięki za odpowiedź :cool:
Witam
Mam pytanie jest możliwość założenia symulatora zmieniarki na karty SD USB jak jest czy jest wtedy sterowanie z poziomu radia
Jak sprawdzić które radio mam?
Radio wyjmij to się dowiesz. Generalnie jest na mam po bluetooth z telefonem
Co do jakości dźwięku po bt, to ja nie widzę różnicy między innymi "podłączeniami", z tym że audiofilem nie jestem i mam te lepsze audio od bose które według mnie gra super.
Pany zmierzył by ktoś z forumowiczów wysokość przodu i tyłu wysokość błotnika bo mam założone eibah pro kit i jest trochę nisko i twardo Interesuje mnie jaka jest różnica wysokości Jutro ja zmierzę i napisze jak to wygląda Dzięki pozd.
A 18 felga
Na pewno pen musi być wcześniej sformatowany w FAT 32.
Udało się działa muzyka przez USB
Tylko radio słabo odbiera:(
Panowie, poziom Min-Max na bagnecie w Giulietta 1.4 TB 170KM 13' to jest to "kratkowane" wgłębienie? Mam racje? Jestem prawie pewien, ze zalano mi ok. 0,7-0,8L oleju wiecej niz przewiduje instrukcja. Zaufany warsztat wiec odrazu nie sprawdziłem, ale jak wyjmowałam bańke oleju z bagażnika to z 5L zostalo jakies 0,6-07L, wiec sprawdziłem bagnet i poziom jest jakies 3/4 długości "kratkowanego" pola, ponad to pole....
Wejść to wejdzie i 5L, miska olejowa ma dużo większa pojemność niż 3,5L, kwestia tego, ze jest za dużo :/
Przy okazji prośba o potwierdzenie czy zakres min-max na bagnecie to w przypadku Giulietty te kratkowane wgłębienie pole? Jestem prawie pewny, ze tak, ale przyda się dodatkowe potwierdzenie ;)
Dziekuje
EDIT:
Okazało się, że było 0,9L za duzo oleju w silniku, wychlapało się troche uszczelniaczem wału, w warsztacie twierdzą, że to "jednorazowy" przypadek i że nic sie nie bedzie działo, ale to chyba bujda, nie? jak przeszło przez uszczelniacz, to kwalifikuje sie do wymiany?
Dzieki.
fajnych masz mechaników- uszczelniacz do wymiany
Cześć, nie chce zakładać osobnego tematu do takiej pierdoły, mianowicie podczas słuchania muzyki przez bluetooth z telefonu czasami zdarza się dwukrotne piknięcie i głośniki się na chwilę przyciszają? Wie ktoś co jest tego przyczyną, zazwyczaj zdarza mi się to raz/dwa na 30min jazdy, ale mimo to nadal denerwuje.
Hejka
Wymiana oleju na 5w40 Motyl x clean C3 8100 będzie ok + filtry
Jakiej firmy rozrząd polecacie kompletny?
Co jeszcze wymienić?
1,4 TB 120 konia;)
Co jaki przebieg należy wymienić ten filtr.
Tu może coś znajdziesz.
https://www.forum.alfaholicy.org/mit...ulu_ma_-4.html
Nie znacie innej strony, w ktorej mozna by zamowic ta uszczelke do Julki? Sklep ponizej nie posiada tej uszczelki, o ktora sie rozchodzi. Ona idzie w poprzek pomiedzy dwoma szybami, jesli wiecie o co mi chodzi. Fotka tej szczeliny pare postow wyzej(str.73). Temat chodzi za mna i nie daje mi spokoju niestety, bo brzydko to wyglada.
http://www.fiat-autoparts.com/pl/kat...zek-otwierany-
Hej.Panowie powiedzcie mi jaki najlepiej lać olej do 1.4 170km ? 5w40 ? Zamierzam zmieniać co max.10 tys.km.
0w40 tak jak w instrukcji. Zmiana co 15 tys. km.
Jasne, według instrukcji :) tak samo jak wcześniej co 30 tys :D
Jak chcecie się cieszyć z bezawaryjnej jazdy, a zwłaszcza MA to polecam wymieniać co 8-10K, koszt żaden, a prawdopodobieństwo uniknięcia awarii modułu wzrasta, ew. moze sporo odwlec w czasie. A jak beda kwity, ze wymiana systematycznie co 8-10K to zawsze to plus w momencie sprzedaży.
A czemu nie co 9,5 tys.?
Zadałem konkretne pytanie. O co ci znowu chodzi?