Kiedyś na jeździe próbnej najpierw prowadziłem Bravo TB120KM a chwilę potem Mito TB120KM i różnica w osiągach była ogromna. Sam byłem w szoku. Giulietta nie będzie tak szybka jak Mito z powodu wagi ale jeśli elastycznośc na 6tce jest taka jak w wersji 2.0 JTD 170 KM (11.9s wg AMS) to trzeba pochylić kapelusz. Jak staniesz z Alfą na skrzyżowaniu to faktycznie nieznacznie pójdzie do przodu, ale przy wyprzedzaniu na trasie zanim zdąrzysz zredukować już będziesz oglądał jej śliczny tyłeczek :) A jak oni to zrobili przy tym samym silniku ? Dokładnie nie wiem, nie jestem inżynierem, uznaję po prostu że w Alfie znają się na rzeczy.
Porównanie Bravo z Giuliettą zrobiłem faktycznie na podstawie niemieckiej prasy ale to nie zmienia faktu, że obydwa samochody są włoskie więc dlaczego mieliby by Alfę traktować przychylniej? Widacznie takie różnice są między tymi samochodami.
Nie mam nic do Bravo. Wolałbym je od Lancera, Aurisa czy Octavii. Trzeba sobie jednak jasno powiedzieć, że Giulietta jest dużo bardziej dopracowana i po prostu dużo lepsza :) Szczególnie dla kierowców lubiących sportową jazdę. I mam nadzieję że Ty też się ze mną w tym temacie zgodzisz :)