Jest opcja odbioru osobistego na terenie śląska? Mój bank ma mnie w dupie, mam już dość ich płatności internetowych, a na pocztę mam zawsze nie po drodze...
Printable View
Jest opcja odbioru osobistego na terenie śląska? Mój bank ma mnie w dupie, mam już dość ich płatności internetowych, a na pocztę mam zawsze nie po drodze...
Moje dojechały wczoraj. Jedna faktycznie jest rozlana trochę, jakby zabrakło farby ;)
Ale reszta jest ok, tę gorszą dam sobie do busa i po kłopocie ;)
Małopolska też odpada?
Prosimy rozpakowywać ramki w obecności kuriera ponieważ są one ubezpieczone i w razie jakichkolwiek uszkodzeń należy spisać z kurierem protokół dzięki czemu nam zostanie zwrócone odszkodowanie a Wam uszkodzony gadżet wysłany ponownie
Tak mnie zastanawia za co my płacimy 16zł ? Wysyłka nadana dnia 20.11.2013 r z Wałbrzycha, paczka idzie do Wołczyna, w pierwszej kolejności do głównej siedziby województwa czyli Opola. Trasa jak że wielka 161 km. Z Opola do Wołczyna 59km czyli mamy 220km. Dzisiaj po dokładnie 18 minutowym oczekiwaniu przy telefonie na konsultanta dostałem informacje że nie wiedzą co jest z moją paczką ale niech zadzwonię do Opola to może oni mi coś powiedzą. Długo nie zwlekając dzwonie, tutaj już szybciutko jakiś konsultant się zgłosił który oznajmił że paczki u nich nie ma i ostatnie informacje mają z dzisiaj tj 22.11.2013 z godziny 13:09 że paczuszka dalej sobie grzecznie leży w Wałbrzychu :D Ze stoickim spokojem oznajmił mi że do wtorku powinna być :lol:
W sklepie w ostatnim kroku gdzie podlicza wysyłkę wyraźnie widnieje napis "Przesyłka (paczka priorytetowa, 1 dzień)" tylko po co ?
Poczta lubi sobie robić jaja z klientów w ramach dostosowania się do gospodarki wolnorynkowej i zachęcania do korzystania z jej usług. Rozwiązaniem mógłby być InPost, ale Ci też nie wszędzie mają swoje punkty. A najgorsze to że nawet zareklamować nie można, bo w regulaminie PP jak byk stoi, że
Mówiąc po ludzku płacisz za to, że może, przy dobrej woli PP priorytet dojdzie szybciej. Ale właśnie może, a nie na pewno. Osoba rozsyłająca ramki może tylko wysłać paczkę odpowiedniego rodzaju, więc trudno się jej czepiać.Cytat:
Terminy doręczenia Paczek pocztowych to terminy deklarowane.
Hm, długo się na te ramki czeka?
Po pierwsze i najważniejsze InPost obsługuje tylko większe miasta. Co do wymagań stawianych przez wolny rynek to dla InPostu w Zawierciu moim zdaniem one są też za duże, skoro nawet kierownik namawiał mnie do używania paczkomatu. Nie pamiętam o co chodziło, ale duże firmy, które wysyłają wiele listów są chyba dla nich wygodniejsze w obsłudze.
Jeśli inaczej niż przez KEX nie da się tego załatwić to trudno. Lepszy rydz niż nic, a z tego co wiem to u tego kuriera Alfaholicy-Transport mają rabaty.
Ze Strzegomia do mnie jest 150km. Liczyłem że ramki dostanę w max 3 dni a mija tydzień od wpłaty :D Fakt, pisze że dostawa w max 14 dni ale to trochę dziwne że szybciej dostanę części z Italii :D
A patrzycie kiedy paczka została wysłana? Paczki są wysyłane tylko raz w tygodniu, czasem 2 razy...
Moje dotarły tylko czekają na założenie. Tylko brakowało wizytówek, które by wylądowały dzisiaj za szybkami dwóch innych Belli stojących w warsztacie razem z moją.
2013-11-20 15: 47 :05 Wprowadzona Wprowadzona do systemu i oczekuje na przyjazd kuriera Wałbrzych 2013-11-21 15: 09 :20 Magazyn nadający Przesyłka została wprowadzona na magazyn nadający Wałbrzych 2013-11-22 13: 14 :54 Magazyn nadający Przesyłka została wprowadzona na magazyn nadający Wałbrzych
Koledzy, takie są warunki a nie inne. Korzystamy z usług KEX ponieważ jest najtańszy, nie będę ściemniał. Zazwyczaj nie ma z nimi problemu ale fakt że czasem zdarzają sie opóźnienia. Dlatego jasno napisane jest że paczka dotrze max w przeciągu 14 dni choć zazwyczaj dochodzi już po 2/3 od wysłania. Czasem natomiast samo przygotowanie do wysyłki zajmuje nam 2/3 dni bo tym wszystkim zajmuje się jedna tylko osoba /nie ja/ która nie pobiera za to żadnego wynagrodzenia. I ta osoba nie codziennie ma na to czas.
Najważniejsze powinno być to że do każdego paczka dojdzie w terminie max do 14 dni od daty wpłaty. A jeżeli komuś takie warunki nie odpowiadają to nikt tu nikogo na siłę do zakupów nie namawia :)
Na ramki czekałem ok dwóch tygodni, ale rozumiem czemu tak długo, najpierw święta później Nowy Rok :) Ale nie były mi potrzebne na gwałt i wszystko ok. Dłużej były trzymane przez firmę kurierską. Alfa od razu lepiej z tymi ramkami wygląda :)
Do mnie ramki dotarły bez problemów po niecałych 5 dniach. Założone na samochodzie prezentują się super.
Witam. W sprawie ramek mogę powiedzieć na chwilę obecną tylko tyle że wczoraj właśnie założyłem. Na przesyłkę czekałem 3 dni więc nie jest tak źle. Sam materiał i wykończenie mogłoby być trochę lepsze. Zobaczymy jednak ile wytrzymają. Pozdrawiam.
Załącznik 120125
Tak wyglądają ramki zapakowane i wysłane za 16zl.
Oczywiscie 3 z 4 pęknięte.
Jak ja kupowałem ramki to miałem je owinięte kartonem to i dotarły cacy. Sam strecz niestety nie jest żadnym zabezpieczeniem.
nie mam słów do tego jak ktoś szanuje NASZE pieniądze. Nie dość że wysyłka droga to jeszcze zapakowane bele jak, byle by wyszło.. Gdyby to jeszcze było prawidłowo zapakowane ( bo tak pisze przecież wszędzie Flat, że drogo bo koszta pakowania itd ) to bym zrozumiał ale teraz nie rozumiem na co co idzie tych 5 zł ? Na 2 razy owinięte ramki czarną folią strecz ? No bez jaj po prostu.
ooo znowu ty, dawno nie pisaliśmy aż się stęskniłem :D
mówisz że 3 na 4 doszły pęknięte? ty to masz chłopie pecha, jak nie urok to sraczka ;-)
generalnie powiem tak - odkąd wysyłkę przejęła nowa osoba, związana ze mną to wysłaliśmy dokładnie 272 paczki od połowy października czyli w 3,5 miesiąca. w tym czasie oficjalnych informacji o uszkodzonych przesyłkach było może z 10 max chociaż osobiście aż tylu sobie nie przypominam. i myślę sobie że nie mam całkowitego wypływu na to jak z tymi paczkami obchodzi sie kurier. może nie są one idealnie pakowane ale jeśli uważasz że jesteś w stanie zrobić to lepiej i zajmiesz sie tym charytatywnie to zapraszam do pomocy :) czy będziesz dalej zgrywał typowego polaczka który tylko narzekać potrafi i nic więcej?? tylko powiedz szczerze :D
na prawdę staramy sie jak możemy żeby każdy swoje gadżety dostał w całości, żeby ten sklep jakoś funkcjonował, żeby to forum było niepowtarzalne i żeby każdy znalazł tu coś dla siebie. pamiątki, gadżety. wszystkim tym zajmują sie dokładnie 2 osoby, ja i kolega, nikt z nas nie ma z tego żadnego grosza. kolega na pomoc zgodził sie tylko pod warunkiem że wysyłka będzie kurierem z którym on na codzień współpracuje przy swoim prywatnym biznesie tak aby to kurier przyjeżdżał do niego po paczki, by kumpel nie musiał codziennie z nimi latać na pocztę. i wyobraź sobie kolego omenie szanowny, że w tym wszystkim to właśnie najbardziej kosztuje bo przecież nie strecz /choć też za sobą jakieś koszty niesie/. pewnie że byłoby taniej wysyłać pocztą, pomożesz w wysyłce? postoisz na poczcie cierpliwie w kolejce? nie?
to przynajmniej nie przeszkadzaj.
teraz już wszystko wiesz? mam nadzieję że tak bo ostatni raz ci odpisuje, na prawdę nie chce mi sie poraz kolejny tego tobie tłumaczyć, to na prawdę da sie zrozumieć ;-)
spróbuj, spróbujesz ?
to nic nie kosztuje,
TWOJE pieniądze nie ucierpią,
taki luksus - czujesz ? :D
chyba się ramki pokończyły będą jeszcze ?
Ramki zapakowane jak wyżej na zdjęciu aczkolwiek wszystko w porządku, żadna nie ucierpiała i były praktycznie na 2-gi dzień.
w Sklepie
http://www.forum.alfaholicy.org/cart.php
ale tak jak piszę, ramek aktualnie nie ma, będą w przyszłym tygodniu
Głupia gadka ze jeśli potrafię zrobic to lepiej jest conajmniej nie na miejscu. Dlaczego? Bo to nie JA a wlasnie TY podjąłeś sie prowadzenia tego sklepu. Wiec musisz tego pilnować od początku do końca.Cytat:
żeby ten sklep jakoś funkcjonował, żeby to forum było niepowtarzalne i żeby każdy znalazł tu coś dla siebie. pamiątki, gadżety. wszystkim tym zajmują sie dokładnie 2 osoby, ja i kolega, nikt z nas nie ma z tego żadnego grosza. kolega na pomoc zgodził sie tylko pod warunkiem że wysyłka będzie kurierem z którym on na codzień współpracuje przy swoim prywatnym biznesie tak aby to kurier przyjeżdżał do niego po paczki, by kumpel nie musiał codziennie z nimi latać na pocztę. i wyobraź sobie kolego omenie szanowny, że w tym wszystkim to właśnie najbardziej kosztuje bo przecież nie strecz /choć też za sobą jakieś koszty niesie/. pewnie że byłoby taniej wysyłać pocztą, pomożesz w wysyłce? postoisz na poczcie cierpliwie w kolejce? nie?
to przynajmniej nie przeszkadzaj.
teraz już wszystko wiesz? mam nadzieję że tak bo ostatni raz ci odpisuje, na prawdę nie chce mi sie poraz kolejny tego tobie tłumaczyć, to na prawdę da sie zrozumieć ;-)
spróbuj, spróbujesz ?
to nic nie kosztuje,
TWOJE pieniądze nie ucierpią,
taki luksus - czujesz ? :D
Nie uważasz ze 2 razy owinięte ramki folia strecz to żadne zabezpieczenie przed uszkodzeniem?
Nie ja jestem 1 osoba która otrzymała pęknięte ramki.
Jak za coś bierzecie pieniądze to przynajmniej przylozcie sie do tego abyśmy otrzymali w pełni sprawny towar który zakupilismy. Bo z takim podejście to klientów nie zyskacie napewno.
Nikomu stąd pieniądze z nieba nie lecą i w wielu przypadkach sa to bardzo cieżko zarobione pieniądze. Widać macie to w głębokim poważaniu. Nie?
Wydrapane kluczem na masce Twojej Alfy ;)
Pękła ci listewka z nadrukiem czy czarna ramka? Z tego co piszesz to wnioskuje że ramka więc prawda jest taka że istotą tego zamówienia, jakim jest listewka z nadrukiem klubowym, jest nadal sprawna czyli możesz ją zamontować do ramki którą aktualnie masz bo przecież nie zamawiasz tego kompletu dla samych czarnych ramek. Chociaż generalnie nie wnikam co ci pękło bo na tyle na ile miałem z tobą przyjemność na tym forum to już średnio wierze w twoje dobre intencje, jedyne co potrafisz to krytykować, pozytywnego wpisu na temat jakiegokolwiek naszego gadżetu to jeszcze tu nie widziałem więc w takim układzie śmiem twierdzić że twoim jedynym celem jest krytykanctwo a tym samym stajesz sie dla mnie mało wiarygodną osobą ;-)
Folia strecz nie jest żadnym zabezpieczeniem przeciw pęknięciu ale szczerze na te ponad 200 paczek nie dostałem ani jednej informacji o pękniętej listewce z nadrukiem, gdyby tak było to listewkę byśmy wymienili bo to przecież tylko dla tych listewek ramki się zamawia.
A o klientów naszych to ty sie nie martw, póki co mam pełne ręce roboty więc nie narzekam :)
Z jednej strony mam takie ramki i z tego jak je zakładałem wywnioskowałem, ze nie łatwo je złamać. Kurier musiał się wybitnie starać, żeby to złamać. Obojętnie jeśli chodzi o ramkę czy o samą "listewkę". Nie wiem czy on nie powinien ponosić odpowiedzialności za uszkodzenia.
Z drugiej jednak strony można by to przed ostreczowaniem owinąć w fragment kartonu. na pewno dałoby to coś do ochrony a jednakowoż nie zwiększyło zbytnio kosztów wysyłki. Jeden głupi kartonik i na prawdę nie byłoby się o co kłócić :)
Chciałbym zapytać, czy po dokonaniu zakupu wysyłane jest jakieś potwierdzenie dot. zamówienia. Ramki zakupiłem 31 stycznia i do dziś nie mam żadnego potwierdzenia (pomijając informację o transakcji od dotpay).
nie wysyłamy żadnego potwierdzenia tylko każdy może sobie sprawdzić status w swoim panelu sklepowym - http://www.forum.alfaholicy.org/cart.php?do=cpanel - Twoja konkretnie paczka została nadana w czwartek, zaraz po niedzieli powinna dojść :)
A mi własnie doszły ramki dzisiaj też były owinięte w samą folie i przyszły w nie naruszonym stanie:D