Nie ten dział.
Printable View
Mam pytanie odnośnie wielkości na oryginalną alufelge 16" zmieści się opona 205/60 ?
Czy szerokość 205 to tylko do stalowej felgi ?
Zmieści się.
Ostatni post ze stycznia a tu znowu zima idzie....
225/50 R17
Glowie sie nad czyms do 400zl za sztuke:
Nexen winguard sport 2
Nexen winguard snow'g wh2
Yokohama v906.
Sklaniam sie ku Yokohamie bo jednak znana marka a model nowy, praktycznie zero recenzji a gorszy napewno jak poprzednik nie bedzie. Z drugiej strony nexen ma odrobine lepsza etykiete i w testach adac tez wypada dobrze. Z koleji na internetach pisza ze dostaja flatspoty od stania. ...
https://www.forum.alfaholicy.org/ima.../2021/11/2.jpg
Ja polecam nokiany, nawet przy bardzo stromych górkach, gdzie był wyślizgany śnieg, ludki stały na dole a ja się skrobałem bez problemu swoim SW.
"Ważniejsza od celu podróży jest radość z podróżowania" - Soichiro Honda
Nokiany bardzo dobre oponki i warto je polecać.
W swoje alfie już 3 sezon będę jeździł na oponach Zeetex. Kupiłem je ze względu na cenę, ale musze przyznać, że jestem bardzo zadowolony. Po 3 latach guma wygląda naprawdę w porządku, a moja subiektywna ocena jest na duży plus.
Osobiście polecam :)
Pytanie, czy to ma być zimowa na autostrady w centralnej PL, czy może na kopne śniegi w którymś Beskidzie, bo nie będą one zamienne ;)
Ja szukam autostradowej. Śnieg u mnie jest raz w roku na pół dnia.
Gesendet von meinem Redmi Note 9 Pro mit Tapatalk
to czmeu nie dobry wielosezon? chyba, że juz masz nowe letnie i nie oplaca sie kupować nowych wielosezonów.
ja wczesniej zawsze mialem 2 komplety osobne z alusami, ale sie teraz przeprowadziłem prawie 200km od domu, do pracy mam 2x blizej, i zaryzykowalem z wielosezonem, z kazdym rokiem sa opinie o nich coraz lepsze. bedzie to moj pierwszy wielosezon, zobaczymy, czy nie bede zalował tej decyzji