Mam pytanie odnośnie wielkości na oryginalną alufelge 16" zmieści się opona 205/60 ?
Czy szerokość 205 to tylko do stalowej felgi ?
Samochód jest czymś więcej niż naszą własnością, jest cząstką nas, naszą wizytówką. Można powiedzieć, że jak piękna kobieta, zegarek czy nóż jest to kolejna "biżuteria" dla prawdziwego faceta..
Alfa Romeo 159
Zmieści się.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
Ostatni post ze stycznia a tu znowu zima idzie....
225/50 R17
Glowie sie nad czyms do 400zl za sztuke:
Nexen winguard sport 2
Nexen winguard snow'g wh2
Yokohama v906.
Sklaniam sie ku Yokohamie bo jednak znana marka a model nowy, praktycznie zero recenzji a gorszy napewno jak poprzednik nie bedzie. Z drugiej strony nexen ma odrobine lepsza etykiete i w testach adac tez wypada dobrze. Z koleji na internetach pisza ze dostaja flatspoty od stania. ...
![]()
Ja polecam nokiany, nawet przy bardzo stromych górkach, gdzie był wyślizgany śnieg, ludki stały na dole a ja się skrobałem bez problemu swoim SW.
"Ważniejsza od celu podróży jest radość z podróżowania" - Soichiro Honda
Nokiany bardzo dobre oponki i warto je polecać.
W swoje alfie już 3 sezon będę jeździł na oponach Zeetex. Kupiłem je ze względu na cenę, ale musze przyznać, że jestem bardzo zadowolony. Po 3 latach guma wygląda naprawdę w porządku, a moja subiektywna ocena jest na duży plus.
Osobiście polecam![]()
Pytanie, czy to ma być zimowa na autostrady w centralnej PL, czy może na kopne śniegi w którymś Beskidzie, bo nie będą one zamienne![]()
Ja szukam autostradowej. Śnieg u mnie jest raz w roku na pół dnia.
Gesendet von meinem Redmi Note 9 Pro mit Tapatalk
to czmeu nie dobry wielosezon? chyba, że juz masz nowe letnie i nie oplaca sie kupować nowych wielosezonów.
ja wczesniej zawsze mialem 2 komplety osobne z alusami, ale sie teraz przeprowadziłem prawie 200km od domu, do pracy mam 2x blizej, i zaryzykowalem z wielosezonem, z kazdym rokiem sa opinie o nich coraz lepsze. bedzie to moj pierwszy wielosezon, zobaczymy, czy nie bede zalował tej decyzji