Kolega w brerze sam zaproponował, mały drag. Bardzo był zdziwiony, że go obskoczyłem.
Ale jedno trzeba przyznać, dźwięk brery w 2.4 to miód dla uszu.
Printable View
Kolega w brerze sam zaproponował, mały drag. Bardzo był zdziwiony, że go obskoczyłem.
Ale jedno trzeba przyznać, dźwięk brery w 2.4 to miód dla uszu.
No to coś zawsze można zdjąć. I to kwestia gustu, po sprawdzeniu VIN ta czarna jest jednostką 120 konną, a w ogłoszeniu stoi 150 i ani słowa o virusie. No właśnie problem jest taki, że daleko troszkę jest mieszkam na południu w górach mam ok. 400 km w jedną stronę. Dlatego wolę pierwsze was popytać co po zdjęciach widać, czasem wyhaczycie niezłe nieprawidłowości
Moja 159 z insignią biturbo szła łeb w łeb a taki opelek ma chyba 190KM. Z passatem 2.0 170KM na autostradzie do 160 pakowalismy równo dopiero później wagen przysiadł. V max na liczniku miałem 230
Mi to bardziej wyglada na cos typu plak, cos typu srodka do opon, chyba sie po prostu przy okazji pryskania opon zjechalo sie chopowi na tylni zderzak;) a co.kaman z ta przyczepa?:D
No jeśli notorycznie robiła za wół pociągowy to może być nieco zmęczona :-) Ale to tak pół żartem ;-)
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-2-0...C35468764.html ta jest chyba warta swoich pieniedzy
Dodano po 4 minutes:
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-q4-ti-C35462552.html tutuaj troche przesadzone z ceną co do rocznika. ale może ktoś zapłaci za wersje ti z innymi niż dała fabryka alusami :)
Dodano po 23 minutes:
Przestrzegam osoby chcące kupić alfe przed komisem z Ostrzeszowa Paweł- Car. A jak juz się zdecydujecie to bierzcie kogoś kto sie zna na alfie i prosto do ASO w Ostrowie Wlkp.Chociaż Ci z komisu swietnie się znają z tymi z ASO. Ale jak macie dobrego doradce to na kanale wszytsko wyjdzie w praniu. To co obiecuja przez telefon mija się z celem o lata świetlne. Po ogledzinach jednego z takich aut wysłannik sprzedającego spuchł i poczerwieniał jak torro rosso :)
A ja bym usiadł bez zastanowienia! <3
ANDRZEJU powiedz Co to za PROGRAM aby mozna POROWNYWAC bo Jest fajny:)
Wystukano na Commodore c64
mowisz i masz ;)
http://www.zeperfs.com/en/perfs.php?Action=Duel
No ja mam nadzieję,że coś było nie tak z tą alfą. Włoskie konie zawsze były silniejsze niż inne :)
Ta sama alfą przejechał się mechanik z byłego ASO alfy w Krakowie i mówił,że nie jedzie czyli alfa była chora...
Ponawiam pytanie, które zadałem jaki czas temu: czy w TI jest taka sama regulacja wysokości siedzenia kierowcy jak w zwykłej? Lubie siedzieć "na podłodze" a po ostaniej przejażdżce 159 wydaje mi się,że wysoko się siedzi.
A macie alfatex czy skore? Ja zmienilem z alfatexu na skore i czuje ze siedzi się wyżej wiec może być tez kwestia tego.
Tak z ciekawości pytam, czy ktoś może oglądał albo robił wywiad nt. tej 9 z Carserwisu? Info o bezwypadkowości niby brak... :)
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-8...C35293433.html
www.youtube.com/watch?v=4pAMiKFBVIY
mój ulubiony alfaholik
Hmm nie chcę się czepiać , ale jesteś już rok na forum i nie wiesz że od tego są odpowiednie działy ?? Czy ten filmik jest związany z pomocą przy zakupie 159/Brery ??
W carserwisie mają ocenę rzeczoznawcy, wystarczy podjechać, zapytać, przeważnie nie było z tym problemu, natomiast nie miałem okazji tego weryfikować w sensie na ike wszystko powiedzą.
Ok 1 - 1,5 roku temu stała identyczna u nich z podobnym przebiegiem, biała i ciemny środek, wtedy kosztowała ok 48k na fakturę vat. Zniknęła więc zakładam że ktoś kupił. Tamta miała lakierowany i naprawiany bok, nie miałem miernika lakieru, to nie wiem na ile. Jakiś plastik w środku nie był dobrze spasowany i na pewno drzwi kierowcy były rozbierane w jakimś celu. Chyba brakowało czegoś przy reflektorze od naprawianej strony. Zaznaczam że nie mam pojęcia czy to może być to samo auto i było to kawał czasu temu. Wtedy auto krajowe. W ocenie rzeczoznawcy było, że robiony bok.
Zbliża się już czas oglądania pierwszych egzemplarzy, dlatego mam do Was pytanie. Będę się skupiał głownie na wersjach 150 KM, chyba że trafię jakąś dobrą 2.4, a wiem że są problemy z kolektorem. Jak poznam podczas jazdy, że już może być coś z tymi klapami nie tak? I tak samo też jak można sprawdzić dwumasę (wiem, że trzeba na jałowym biegu podnosząc obroty słuchać i przy zapalaniu sprawdzić czy nie trzepie, chodzi mi o to czy są jeszcze jakieś inne sposoby)? Czy jest jeszcze coś na co polecalibyście zwrócić szczególną uwagę, a mogę to sprawdzić sam bez pomocy serwisu? Chcę sobie po prostu oszczędzić pieniędzy, z każdą Alfą na serwis nie będę jechał :)
Szukam czegoś w okolicach 30 tysięcy, tylko benzyna, bo robię maksymalnie 8 tys. rocznie, a od czerwca mam motocykl, więc będzie około 5-6 tysięcy teraz - diesel się nawet nie zagrzeje, a do pracy mam 14km tylko.
Dobrze jakby była SW, albo przynajmniej sedan z dzielonymi siedzeniami.
Wpadła mi w oko: http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-8...C35185099.html
Pierwszy raz widzę tak dobrze wyposażone 1.8 MPI :)
Ja się na wersjach wyposażenia nie znam, ale mnie też to dziwnie troche wygląda, bo praktycznie taki sam opis wkleja do pozostałych 159, które ma wystawione, a różnice w cenach są...
trzeba by go dobrze sprawdzić. Ale na pierwszy rzut oka wygląda nieźle.
Hmm, jak w takim razie ma się cena do średniej za taki rocznik i takie wyposażenie?
Widzę, że kolega pampik mieszka w podobnej z nazwy miejscowości jak ja :) Jak oceniasz przesiadkę ze 166 na 159? Nie jest to pewnego rodzaju "downgrade"?
Bebok to po co sam szukasz 159?
Bo mam kasę do wydania - pieniądze mnie zwyczajnie świerzbią :P
Tak poważnie, to na siłę niczego nie szukam, ale chciałbym czegoś młodszego, trwalszego i bardziej praktycznego (166 ma niemały kufer, ale brak składanej kanapy uniemożliwia przewóz dłuższych przedmiotów.
Pisząc "downgrade" bardziej chodziło mi właśnie o pakowność (sedan), miejsce na tylnej kanapie i wygodę podróżowania. Czy to obawy uzasadnione?
a jezdziles kiedys na tylnej kanapie?
Zdarza mi się, tak samo jak wozić kogoś gdy jedziemy na jakiś wyjazd. Może inaczej - czy w 159 jest więcej miejsca z tyłu jak w 156? Jeśli więcej, to nie ma źle.
wedlug mnie nie ma wiecej miejsca ale moze mi sie wydawac bo nie mialem 156 ale z tylu siedzialem w jednej i w drugiej
Jest rownie malo dla doroslego
Z tyłu jest więcej miejsca w 159 ale można w niej przesunąć bardziej fotel do tyłu niż było w 156 więc przy max odsuniętym fotelu przednim z tyłu miejsca robi się równie mało co w 156... chcesz dużo miejsca z przodu i z tylu - kupuj Fiata Croma :)
Ktoś pytał o wysokość fotela w TI... jeśli masz osobną regulację wysokości fotela z przodu i z tyłu to można dość fajnie go ustawić ale mimo wszystko w 156 fotel schodził niżej...
Nie wiem czy wszystkie TI mają fotele z podwójna regulacja wysokości
Ja raczej preferuję siedzenie bliżej kierownicy, a jestem przeciętnego wzrostu i normalnej postury (177cm wzrostu), więc za mną jest zazwyczaj więcej miejsca niż za innymi kierowcami o podobnym wzroście. Nie ma co gdybać i zgadywać dalej, muszę się zwyczajnie przymierzyć :)
Croma wygląda zbyt "rodzinnie" i za bardzo przypomina vana, niezbyt mi sie podoba niestety.
Crome dałem jako przykład przestronnego wnętrza. Alfa to zupełnie inne auto, ale gdyby brać Crome 2.4 i wsadzić do niej obniżony sportowy zawias byłoby szybkie rodzinne auto. Nie ma się co oszukiwać ze 159 jest wygodne dla 4 osób :) dla mnie to auto jest zrobione jako 2+2.
Mam 186cm i za mną nikt nie usiądzie :lol: fotel mam max do tyłu
Zna ktoś tego sprzedawce? Jakie doświadczenia?
http://komistopcars.otomoto.pl/alfa-...C35459587.html