www.youtube.com/watch?v=4pAMiKFBVIY
mój ulubiony alfaholik
www.youtube.com/watch?v=4pAMiKFBVIY
mój ulubiony alfaholik
Hmm nie chcę się czepiać , ale jesteś już rok na forum i nie wiesz że od tego są odpowiednie działy ?? Czy ten filmik jest związany z pomocą przy zakupie 159/Brery ??
2013-2019 - 06' AR 159 1.9 JTDm 8v - Grigio Titanio
2019-2020 - 08' Fiat Nuova Bravo 1.9 JTDm 16v - Rosso Maranello
2020-2022 - 11' AR Giulietta Sportiva 2.0 JTDm powered by @sdero - Rosso 8C Competizione
2022- ... - 10' AR Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBI - Rosso 8C Competizione
W carserwisie mają ocenę rzeczoznawcy, wystarczy podjechać, zapytać, przeważnie nie było z tym problemu, natomiast nie miałem okazji tego weryfikować w sensie na ike wszystko powiedzą.
Ok 1 - 1,5 roku temu stała identyczna u nich z podobnym przebiegiem, biała i ciemny środek, wtedy kosztowała ok 48k na fakturę vat. Zniknęła więc zakładam że ktoś kupił. Tamta miała lakierowany i naprawiany bok, nie miałem miernika lakieru, to nie wiem na ile. Jakiś plastik w środku nie był dobrze spasowany i na pewno drzwi kierowcy były rozbierane w jakimś celu. Chyba brakowało czegoś przy reflektorze od naprawianej strony. Zaznaczam że nie mam pojęcia czy to może być to samo auto i było to kawał czasu temu. Wtedy auto krajowe. W ocenie rzeczoznawcy było, że robiony bok.
Ostatnio edytowane przez tomaszko ; 24-12-2014 o 11:23
Zbliża się już czas oglądania pierwszych egzemplarzy, dlatego mam do Was pytanie. Będę się skupiał głownie na wersjach 150 KM, chyba że trafię jakąś dobrą 2.4, a wiem że są problemy z kolektorem. Jak poznam podczas jazdy, że już może być coś z tymi klapami nie tak? I tak samo też jak można sprawdzić dwumasę (wiem, że trzeba na jałowym biegu podnosząc obroty słuchać i przy zapalaniu sprawdzić czy nie trzepie, chodzi mi o to czy są jeszcze jakieś inne sposoby)? Czy jest jeszcze coś na co polecalibyście zwrócić szczególną uwagę, a mogę to sprawdzić sam bez pomocy serwisu? Chcę sobie po prostu oszczędzić pieniędzy, z każdą Alfą na serwis nie będę jechał![]()
Szukam czegoś w okolicach 30 tysięcy, tylko benzyna, bo robię maksymalnie 8 tys. rocznie, a od czerwca mam motocykl, więc będzie około 5-6 tysięcy teraz - diesel się nawet nie zagrzeje, a do pracy mam 14km tylko.
Dobrze jakby była SW, albo przynajmniej sedan z dzielonymi siedzeniami.
Wpadła mi w oko: http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-8...C35185099.html
Ostatnio edytowane przez Bebok ; 25-12-2014 o 14:49
Pierwszy raz widzę tak dobrze wyposażone 1.8 MPI![]()
2013-2019 - 06' AR 159 1.9 JTDm 8v - Grigio Titanio
2019-2020 - 08' Fiat Nuova Bravo 1.9 JTDm 16v - Rosso Maranello
2020-2022 - 11' AR Giulietta Sportiva 2.0 JTDm powered by @sdero - Rosso 8C Competizione
2022- ... - 10' AR Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBI - Rosso 8C Competizione
Ja się na wersjach wyposażenia nie znam, ale mnie też to dziwnie troche wygląda, bo praktycznie taki sam opis wkleja do pozostałych 159, które ma wystawione, a różnice w cenach są...
trzeba by go dobrze sprawdzić. Ale na pierwszy rzut oka wygląda nieźle.
Naprawa skrzyń M20, M32 ---> http://www.forum.alfaholicy.org/uslu...ml#post2004527
https://www.youtube.com/watch?v=WztjfgsSgJU - polskie złomowisko.
Hmm, jak w takim razie ma się cena do średniej za taki rocznik i takie wyposażenie?
Widzę, że kolega pampik mieszka w podobnej z nazwy miejscowości jak jaJak oceniasz przesiadkę ze 166 na 159? Nie jest to pewnego rodzaju "downgrade"?