Nalezy sobie postawic pytanie: jak czesto danym autem bede odwiedzal track day'e, a jak czesto bede sie kulal do pracy po naszych pieknych drogach.
Printable View
Do jeżdżenia po torze lepiej kupić jakieś zajechane E36...
Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
Chyba słabo idzie sprzedaż...
Nie... Już mi sprostowali, że się pomylili bo zapomnieli, że chciałem jeszcze fotele podgrzewane i Bose hehe, gdy zobaczyli rabat 11,5% jaki dostałem to powiedzieli, że nie da się tego przebić w żaden sposób bo to będzie prawie bez żadnego ich zarobku... czyli co... dostanę auto po kosztach? Hehe.
Na jutro się umówiłem wstępnie na test 170KM z TCT, jeśli stwierdzę, że mocy wystarczy to mam możliwość też sprawdzenia 170 w manualu - także wtedy wezmę te 150KM (tej wersji nie mają na testach), ale jeśli stwierdzę, że to dla mnie zbyt mało mocy to wtedy muszę czekać aż do 1-2 sierpnia na testową 240 konnicę... zamiast znów czekać najchętniej bym poszedł już wtedy do tych 'sprostowanych' - nawet z ewentualną stratą - bo mają 240kę i booo ile możnaaa znów czekać!
Dzisiaj przejechałem się Gulietta 170KM TCT i się rozczarowałem. Brakowało mi kopa w plecy przy przyspieszaniu. Oczywiście jest to uczucie czysto subiektywne, bo na codzień mam 385Nm w mniejszym Mito, co robi z niego dzikusa.
ja na N wątpię, że będę jeździł w sezonie suchym bo przypomnę, że jadąc superb w trybie normalnym to auto wcale mnie nie słuchało - to ja musiałem jego słuchać, gdy przełączyłem na 'sport' (czy jak to się zwało) to niebo a ziemia! Zapewne w TCT będzie podobnie obstawiam co w DSG pomiędzy tymi trybami..
Bierz w ciemno Veloce.