Strona 21 z 40 PierwszyPierwszy ... 111213141516171819202122232425262728293031 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 398

Temat: Julka z 2016... kilka pytań przed zakupem

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Vieworld
    Mieszka w
    mazowieckie
    Auto
    CLK C209

Domyślnie

Alfa za dopłatą ponad 2000zł daje 3 lata gwarancji + 120tys. Ja dostałem ofertę z gwarancją na 3 lata + 11,5% rabatu + dodatkowe 5tys rabatu (promocja "Alfisti" - w ciągu ostatnich 10 lat musisz mieć auto zarejestrowane na siebie z grupy FCA a piszesz, że masz Fiata Bravo)... Wersja ze wszystkim tylko bez 6,5" i szklanego dachu wyszła sporo mniej niż cennikowa goła wersja...
    Ostatnio edytowane przez Vieworld ; 10-07-2016 o 00:28

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał D154573R Zobacz post

Czy ktoś miał możliwość jazdy Cuprą oraz Veloce/QV i może sie wypowiedzieć który pojazd wypada lepiej?
    Jeżeli zależy Ci głównie na osiągach albo szukasz typowego Hothatcha to wybór Cupry jest oczywisty, 50KM drogą nie chodzi. Giulietta jest dla tych którym zależy na estetyce i chcą mieć szybki kompakt ale nie licytują się o każde setne sekundy.

Giulietta 170KM z manualem wypada słabo.
    W porównaniu do Cupry czy do Bravo ? Jeździłem kiedyś Cuprą poprzedniej generacji o mocy 260KM i biorąc pod uwagę różnicę w mocy to Giulietta wypadła bardzo dobrze. Pamiętam zdziwienie wlaściciela Seata po przejażdżce Alfą jak usłyszał,że ma tylko 170KM.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta Veloce

Domyślnie

No dobra. Wypowiem się zaraz po jeździe próbnej Dzięki za opinie.

Nasunęło mi się kolejne pytanie. Co ze skórą? Nigdy nie miałem takich foteli i zastanawiam się jakie mają + i -. Najbardziej jednak ciekawi mnie czy oddychają czy może człowiek wychodzi z samochodu mokry i/lub nie może sie od nich odkleić ?

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Vieworld
    Mieszka w
    mazowieckie
    Auto
    CLK C209

Domyślnie

Jeśli skóra to nie bierz tylko czarnych.
    W zimę zamarzniesz na nich jeśli nie weźmiesz opcji podgrzewanych foteli.
    Z tego co się orientuję one nie są klimatyzowane w julce więc w lato nie oddychają, ale.. to nie są fotele jak 20 lat temu, gdy na nich usiadłem i podotykałem to moim zdaniem one powinny w miarę dobrze odprowadzać ciepłotę ciała w lato - ale czy lepiej od materiałowych? Wątpię.

--- LAKIER MATOWY? /// Nie w tym życiu!

- rozmawiałem z producentami powłok
    - wszedłem w dyskusje z wieloma firmami co kładą ceramikę, nawet z jedną co kładzie nowość z Japonii o twardości 10H
    - przeorałem wszystkie plusy i minusy czy to będę miał folię czy nie
    - na koniec wczoraj jedna firma (z Piaseczna) powiedziała... "z doświadczenia z lakierami matowymi nie znam klienta, który by tego nie żałował, jeden nawet powiedział, że to jego był najwyższy błąd życiowy"

coś w tym jest, przemyślałem i będzie szary metalik - myślałem nad czerwonym 8C, widziałem na żywo, no jest ładny, ale to nie jest tak głęboki kolor czerwieni jak myślałem, to nie jest tak wielka różnica w porównaniu do podstawowej wersji - nie mówię, że nic nie widać, jest piękny w Słońcu czy o zachodzie Słońca, ale gdy pochmurno? Ja widziałem różnice, mój wspólnik nie - a nawet myślał, że ten tańszy jest tym droższym (nie zna się wcale na AR)

Także, skoro nawet producenci poza usługowcami niezalecają lakierów matowych - chyba, że będzie je woskować woskiem do matu, a ten najlepszej jakości jak zobaczyłem cenę $170... zniechęciły mnie już całkiem.

Pozdrawiam! Uciekam na fotoreportaż z Woodstocku na tydzień, jak wrócę prosto jadę przejechać się tym cackiem jakoś we wtorek-środę

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Kce
    Auto
    Specialized Stumpjumper

Domyślnie

Szary metalik yglad aswietnie natym aucie.

Mieszka w
    Płock
    Auto

Domyślnie

Nasunęło mi się kolejne pytanie. Co ze skórą? Nigdy nie miałem takich foteli i zastanawiam się jakie mają + i -. Najbardziej jednak ciekawi mnie czy oddychają czy może człowiek wychodzi z samochodu mokry i/lub nie może sie od nich odkleić ?
    Nie ma co się bać skóry, ważne żeby tylko fotele były podgrzewane. W wersji Veloce brałbym jednak seryjne półskóry z alcantarą - super wyglądają Jak weźmiesz pełną skórę będziesz miał fotele ze zwykłej wersji.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    3CITY
    Auto
    GIULIETTA

Domyślnie

Czy ktoś miał możliwość jazdy Cuprą oraz Veloce/QV i może sie wypowiedzieć który pojazd wypada lepiej? Giulietta 170KM z manualem wypada słabo.
    Cupra 290 jezdzilem 5 x bo mialem ten sam dylemat -co wybrac .
    Giulietta veloce mialem na testy 3 dni ostatecznie zamowilem veloce -jezdzi sie duzo przyjemniej pomimo mniejszej mocy.
    Poczytaj na forum seata leona o whell hopie ktory wystepuje w seacie przy ruszaniu pelna moca .
    jesli chcesz auto tuningowac wez seata ma 290KM i mozliwosc remapu, w alfie tego nie zrobisz skrzynia TCT..........
    Ostatnio edytowane przez arecki240 ; 12-07-2016 o 18:59

Mieszka w
    Płock
    Auto

Domyślnie

Możesz doprecyzować co to znaczy przyjemniej? Cupra w testach w gazetach motoryzacyjnych chwalona jest pod niebiosa

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    3CITY
    Auto
    GIULIETTA

Domyślnie

Testy testami a jazda jazda podobnie jest z honda typeR wszedzie chwala a jezdzi sie jak taczka-potrafi zameczyc na nierownej jezdni.
    Ok wracajac do CUPRY proponuje sie nia przejechac .Przy starcie przednie zawieszenie strasznie skacze nie radzi sobie z moca-nie bede sie rozpisywal wiecej jest na forum leona (nie moge wstawic linka - pokazuje mi ze mam za malo napisanych postow).

Pomimo roznych mocy :seat ,honda,alfa, przyspieszenie do 100km/h jest prawie identyczne.
    GIULIETTA jest samochodem w ktory mozesz wsiasc przejechac 1000km i Cie nie zameczy :zawieszeniem czy dzwiekiem generowanym przez glosniki .Wsiadanie /wysiadanie z hondy to jakas porazka a tez sie tym autem zachwycaja. GIULIETTA - to taki szybki uniwersalny kompakt-to mialem na mysli uzywajac slowa przyjemniej
    Ostatnio edytowane przez arecki240 ; 12-07-2016 o 21:53

Mieszka w
    Płock
    Auto

Domyślnie

Teraz już wiem co miałeś na myśli i masz rację - Giulietta QV i Veloce to takie Kompaktowe Gran Turismo - super auto na trasę o dużej mocy i wygodne na codzień. Seat i Honda to typowe Hothatche - w codziennej jeździe mogą być męczące ale na torze Alfa nie ma z nimi szans.
    Zależy kto co lubi - dobrze zbalansowane auto czy brutala fajnego na torze ale wymagającego wyrzeczeń na co dzień.