Na moje oko to są takie same - kurcze już 30 funciaków zdrożało.
Printable View
Na moje oko to są takie same - kurcze już 30 funciaków zdrożało.
No to zawias zakupiony. Z każdym dniem cena rosła o 1% więc trzeba było się spieszyć :) Założę wiosną to dam znać o odczuciach z jazdy.
ja tak samo dzisiaj zamówiłem z tym że z niemieckiej stronki, było kilka złoty taniej. tą wersje od 02.03 jak założę to też chętnie opiszę co i jak :D
No to Panowie :D zaoszczędzili tyle kaski :P to już mi proszę strzelać podziękowanie za posta przy linku który wrzuciłem z promocją :P :D bo chyba pomogłem :D
i czekam na relacje, foty sprzętu jak przyjdzie.. ;) chętnie zobaczę Silverline na żywo.. choć pewnie różnice od mojego są czysto estetyczne..
teraz jeszcze przy okazji trzeba wrzucić poliuretany, tylko zastanawiam się u kogo je zamontować. Na stronie Strongflexa podany jest warsztat w Łomiankach że ma ich produkty nazywa się SSG chyba tam skoczę. A tak przez ciekawość żebym wiedział mniej więcej jakich kosztów się spodziewać ile mogą sobie krzyknąć za "robociznę" wymiany tulei przednich ??
@wheelerwasp02: dzięęęęękuuuujeeemyyyy :) Będzie się dużo od Konigsporta różnić, bo nie kupiłem Silvera X tylko zwykłego bez regulacji twardości. Ja już zakupiłem PU na stabilizatory przód + tył. Amorki wylądują na aucie zapewne dopiero na wiosnę. Na żywo to pewnie dopiero na jakimś ogólnopolskim spocie albo gdzieś na trasie :)
Jeśli chodzi o ceny to w TMiN w Łodzi za wymianę PU na stabilizatorze z przodu wołali 200, z tyłu 100. W Elteam policzyli mi mniej, ale będę tam wybebeszał pół auta, więc zjechali z ceny.
Hmm ciężko powiedzieć.. to zależy od serwisu.. jednak podejrzewam że dla swojej wygody zapewne zrzucą sanki.. dzięki temu wahacze będą mogli dolne zdjąć na podłodze i tak samo stabilizator.. a górna wahacze to łatwo zdjąć..
Niewiem czy nie przesadze ale sądzę że 300zł za robocizne mogą wziąść tak minimum bo to jednak roboty jest, masz temat niżej w tym samym dziale o tym to zobaczysz ile to roboty i że trzeba się przyłożyć, żeby potem nie pisać na forum że tuleja wyleciała mi w czasie jazdy, bo takie posty też gdzieś czytałem.. Ja dawno to zakładałem i nie pamiętam już a poza tym miałem tam rabaty więc moja cena i tak mało miarodajna..
- - - Updated - - -
Hmm ciężko powiedzieć.. to zależy od serwisu.. jednak podejrzewam że dla swojej wygody zapewne zrzucą sanki.. dzięki temu wahacze będą mogli dolne zdjąć na podłodze i tak samo stabilizator.. a górna wahacze to łatwo zdjąć..
Niewiem czy nie przesadze ale sądzę że 300zł za przód za robocizne mogą wziąść tak minimum bo to jednak roboty jest, masz temat niżej w tym samym dziale o tym to zobaczysz ile to roboty i że trzeba się przyłożyć, żeby potem nie pisać na forum że tuleja wyleciała mi w czasie jazdy, bo takie posty też gdzieś czytałem.. Ja dawno to zakładałem i nie pamiętam już a poza tym miałem tam rabaty więc moja cena i tak mało miarodajna..
@largo
Haha :D wystarczyło guzik przy poście nacisnąć ;D aż tak uroczyście nie musiałeś dziękować ;)
Jak przyjdzie paczka to wrzuć foto samych gratów ;)
No i mogę tylko dodać od siebie że skoro już masz ochotę bawić się w gwint i PU.. to proponuje skompletować pełny zestaw żeby potem nie rozpaczać że coś jest nie tak i że trzeba rozbierać ponownie bo jakiejś dupereli nie zmieniliśmy..
U mnie pełen zestaw wyglądał tak:
Gwint:
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2012/12/59.jpg
Dla mojego widzi mi się pomalowane na czerwono mcpersony i widełki dolne (tego nie musicie zmieniać)
Przy okazji warto przejrzeć eper i śruby od chociażby tych widełek kupić nowe razem z podkładkami, nakrętkami, ja zaopatrzyłem się w pełen zestaw śrub również, dla spokoju świętego ;D
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2012/12/60.jpg
PU na przód i tył wszystkie z katalogu + tuleje zwrotnic tylnich dobrane po wymiarach podanych przeze mnie, poduszki amorów przód i tył, łączniki stabilizatorów
Tu warto dodać że przy tych amorach co są w FK gwintach jest szerszy trzpień amortyzatora i w zestawie dostaniecie tulejki dwie na przód.. i wtedy z poduszek amorów przednich trzeba wybić tulejki na prasie i włożyć ponownie te z szerszym otworem.. Dopiero wtedy będą pasować.. tak było w przypadku Konigsport modelu czy model bez regulacji twardości też tak będzie miał nie jestem pewien ale podejrzewam że też ;)
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2012/12/61.jpg
Stabilizatory odnowione proszkowo z tulejami PU
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2012/12/62.jpg
Przy takim zestawie z pewnością nie pozostawiacie marginesu błędu że zostało coś starego co padnie szybko lub będzie skrzypieć lub powodować złe prowadzenie..
Inwestycja spora.. ale zrobiłem na tym już ponad 50 tyś km.. i nie żałuje, wszystko nadal się trzyma pięknie i jak wygląda :D
No przed założeniem będę musiał pomyśleć o nowych poduszkach amortyzatorów, bo te pewnie już swoje wysłużyły :)
Wahacze będą nowe (niedługo jadę wymieniać) TRW z łącznikami stab, więc PU tam nie będę montował. Na staby pójdą PU. Nie powinno nic skrzypieć. Zresztą jakby wszystko było idealnie to nie byłoby przy czym dłubać :)
Hehe ja tam dąże do ideału.. ;D zwłaszcza biorąc pod uwagę że wolę troszkę więcej się zadłużyć skoro zdejmuje sanki itp itd.. i zamontować wszystko raz.. i mieć spokój na długo..
Ale wiadomo jak kto woli ;)
Niedługo zrzucam sanki i tylnie i przednie i sporo innych elementów podwozia.. i wszystko pójdzie w czerwony proszkowo.. i podwozie antykorozyjnie :P to będzie dopiero szok kolorów pod podwoziem :D