redukcja masy:D
Printable View
redukcja masy:D
Super :D Podoba mi się :D
Czepiacie się lamp i lusterek, ale trzeba przyznać że jest piękna. Makaroniarze jednak potrafią robić ładne auta. Jeszcze zbieram szczękę z podłogi;).
Spocą się bardziej wysiadając z auta - oczywiście jeśli w ogóle uda im się do tego auta wcisnąć :).
Śmigacz - robisz za echo ;)
Wiem gdzie jest silnik - za szybką. Ale chodzi o tą końcową sekcję klapy oraz uszczelkę na której się opiera - jak dla mnie bagażnik ;)
http://zapodaj.net/images/e9d352df2aae8.jpg
Masz rację Łukasz, To jest namiastka bagażnika. Silnik jest umieszczony centralnie, więc aż żal by było nie zagospodarować tego wolnego miejsca.
Coś tam się zmieści - jak w lotusie ;)
http://img17.imageshack.us/img17/3770/img0545gm.jpg
To na kije golfowe.
Ta biała 4C to chyba jakaś edycja limitowana (słyszałem plotki, że coś takiego ma pojawić się w Genewie). Nie dość że lakier to biała perła, to detale w nadwoziu pomalowane są na czarno z połyskiem, felgi też są czarne, inny wydech. Do tego auto stoi na odizolowanej platformie obrotowej.
Bianco matto - per fawore ;)
Jak szaleć to szaleć ;)
Wracając do reflektorów, to inspiracją były chyba oczy pająkaZałącznik 87909Załącznik 87910Załącznik 87911Niestety lusterka kojarzą mi się trochę gorzej:Załącznik 87912
lusterka ala zonda jeszcze mogą być, ale te reflektory są paskudne jak dla mnie :)
Reflektory fatalne są... Ogólnie wizualnie auto do np. Brery nie ma startu za bardzo... Ale przynajmniej będzie jeździć :D. Z tym brakiem siłowników trochę wtopa... Moja siostra kiedyś się przesiadła z BMW do służbowej Skodziany i jak otworzyła maskę to tylko nią machnęła do góry - dobrze, że się zdążyła zorientować, że po pół sekundy maska zaczęła wracać zgodnie z kierunkiem siły ciążenia, bo gdyby nie cofnęła rąk, byłoby po nadgarstkach :D.
Kurcze śliczna jest :) Komentujecie lampy i lusterka a nikt nie zwrócił uwagi na te przetłoczenia? Linia boczna do złudzenia przypomina 8C. Taki mały mięśniak. Z tył delikatny dyfuzor, telefony, ahhh piękna, scudetto genialne, przetłoczenia na masce biegnące do słupków A - genialne. To auto niczego nie udaje co nie zmienia faktu, że "nikt" jej nie kupi :D
o ile dobrze zrozumiałem to ma ich być 3500 sztuk. 1500 w Europie, 1200 w USA i 800 dla pozostałych. 240 koni, 895 kg i 0-100 w 4,5 s.
Z tego co widzę właśnie na fb alfa amore, to jest biała perła (wg. opisu) z detalami w kolorze carbon (lusterka, lampy przednie), do tego jakieś specjalne wloty powietrza w przednim zderaku ma.. których pozostały prezentowane 4c nie mają..
Ciekawe jaka będzie cena za to auto i czy będzie dostępne u Nas..
4c.alfaromeo.com już w pełnej wersji :D
Nawet miałem otwarte jak licznik wybił 0, czekałem na fajerwerki a tu nic :(
Pierwsze spostrzeżenie - Silnik 240hp, 1750 turbo :)
Waga poniżej 900kg
4.5s do 100 :)
dla mnie wygląda to BOSKO.
Z innych parametrów, ciekawostki - 17" z przodu, 18" z tyłu.
Hebel z przodu Brembo 305mm (pewnie przy tej masie to zatrzymuje się w miejscu).
350nm, z czego 80% od 1700rpm
I w race mode, można odłączyc ESP i ABS
a ja sie zastanawiam czy drajwer widzi całe prawe lusterko zza kiery...
To wnętrze jest dużooo ładniejsze niż na szpiegowskich fotach. Jakbym miał 200 tyś to bym już był na liście oczekujących.eehhhh
Fajny patent niczym już z nowych Ferrari, brak drążka zmiany biegów tylko guziki i łopatki przy kierze.. :D