2 tygodnie temu zżarła mnie ciekawość i po długiej walce z samym sobą zamówiłem tłumik w Proex i chciałbym zdać wstępną relację. Na tłumik czekałem dokładnie 7 dni od wysłania pieniędzy. Moim zdaniem kontakt mailowy pozostawia wiele do życzenia bo ciężko jest wyciągnąć konkretne informacje, zazwyczaj odpowiedzi są bardzo krótkie i ciągle trzeba o coś dopytywać. Ale za to dość szybko odpisują. Poprosiłem o tłumik w miarę cichy żeby nie straszyć ludzi naokoło :) Dziś w końcu zamontowałem tłumik i.... ciężko jest mi jednoznacznie stwierdzić czy mi się podoba. Niby jest jednak sporo głośniejszy niż sobie wyobrażałem, ale jednocześnie nie aż tak głośny żeby bardzo przeszkadzał. W środku słyszalny ale nie jest źle, na stałych obrotach go nie słychać. Wygląda fajnie.
Za jakiś czas nagram film i zdam relację jak mi się podoba po kilku przejechanych kilometrach. Na tę chwilę muszę się uporać z kilkoma duperelami żeby dokładniej ocenić dźwięk, bo gumowe uchwyty piszczą i sam tłumik zamontowany jest jakby za luźno i wydaje mi się że trochę się obija przez co zamiast na tłumiku skupiam się na skrzypieniu i ciągłym stukaniu :P Na tę chwilę jestem nastawiony neutralnie do wyrobów firmy Proex. Czas pokaże czy jednak nie będzie mnie denerwował :P