Strona 23 z 37 PierwszyPierwszy ... 131415161718192021222324252627282930313233 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 361

Temat: Tłumiki sportowe - petycja do firmy PROEX

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pako1
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.8T.S. 2002/03r

Domyślnie

2 tygodnie temu zżarła mnie ciekawość i po długiej walce z samym sobą zamówiłem tłumik w Proex i chciałbym zdać wstępną relację. Na tłumik czekałem dokładnie 7 dni od wysłania pieniędzy. Moim zdaniem kontakt mailowy pozostawia wiele do życzenia bo ciężko jest wyciągnąć konkretne informacje, zazwyczaj odpowiedzi są bardzo krótkie i ciągle trzeba o coś dopytywać. Ale za to dość szybko odpisują. Poprosiłem o tłumik w miarę cichy żeby nie straszyć ludzi naokoło Dziś w końcu zamontowałem tłumik i.... ciężko jest mi jednoznacznie stwierdzić czy mi się podoba. Niby jest jednak sporo głośniejszy niż sobie wyobrażałem, ale jednocześnie nie aż tak głośny żeby bardzo przeszkadzał. W środku słyszalny ale nie jest źle, na stałych obrotach go nie słychać. Wygląda fajnie.
    Za jakiś czas nagram film i zdam relację jak mi się podoba po kilku przejechanych kilometrach. Na tę chwilę muszę się uporać z kilkoma duperelami żeby dokładniej ocenić dźwięk, bo gumowe uchwyty piszczą i sam tłumik zamontowany jest jakby za luźno i wydaje mi się że trochę się obija przez co zamiast na tłumiku skupiam się na skrzypieniu i ciągłym stukaniu Na tę chwilę jestem nastawiony neutralnie do wyrobów firmy Proex. Czas pokaże czy jednak nie będzie mnie denerwował

Użytkownik Romeo Avatar Woland83
    Mieszka w
    Malanów
    Auto
    Alfa Romeo 156 TS 2.0L '99 selespeed 155KM Grigio Chiaro met.

Domyślnie

Jak dla mnie to za wiele się oczekuje po tej firmie, nastawiacie się na konkretny dźwięk który chcecie aby był słyszalny z waszego tłumika, a kolesie nie są w stanie tego dokonać z kilku przyczyn.
    Po pierwsze, nie wiedzą co wam się wyobraża, mają poglądowe dźwięki z you tube albo z jakiegoś mp3, ale oni też to sobie inaczej wyobrażają i stąd się rozmijają wasze oczekiwania z tym co oni zrobią.
    Po drugie na bank nie są oni takimi czarodziejami żeby każdego zadowolić pod gust, a to przecież nie będzie operowy dźwięk, bo macie taką samą gwarancję że dostaniecie to co kupujecie już gotowe w sklepie.
    Może i mogą kilka barwniejszych tonów wydobyć z tłumika ale zawsze coś będzie nie tak, nigdy się nie da zadowolić każdego w 100 %. Tak więc trzeba się liczyć że firma na pewno nie sprosta w w stu procentach waszym oczekiwaniom i nie zadowoli każdego pod jego gust w tej cenie. Nie dziwię się że kiepski kontakt z nimi, skoro każdy sobie życzy inny dźwięk i pewnie to i tamto i "wycacany" na och i ach. Oni to robią dla zysku nie dla waszej satysfakcji i że proponują " dźwięk pod klienta" to tylko zagrywka marketingowa, poprawiająca konkurencyjność. Według mnie nie do końca przemyślana, skoro dodatkowo trzeba pokonywać trudności montażowe z tymi wyrobami związane. Osobiście nie zakupiłem ich wyrobu ale uważam że jest on tylko skierowany dla cierpliwych i zapalonych entuzjastów dobrego brzmienia, reszta pozostawia dużo do życzenia sądząc po komentarzach. Czas pokaże jak z jakością ich wyrobów, ale to już wy się wypowiecie, pozdrawiam.

Użytkownik Świeżak Avatar DeadinhollywooD
    Mieszka w
    Toruń
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT

Domyślnie

Po pierwsze przedstawiciel firmy zatem wprowadza potencjalnego kupującego w błąd, ponieważ wyraźnie informuje, że wykonają tłumik zgodnie z oczekiwaniami, że mają w tym doświadczenie i potrafią to zrobić i nie ma z tym, żadnego problemu. Ja mogę przecież nie wiedzieć czy jest zdolny do wykonania mojego zamówienia czy nie. Ewentualnie mógłby zaznaczyć, że mogą wystąpić problemy a tutaj takiej sytuacji nie ma. Wszystko zawsze się da w 100%.

Po drugie kontakt jest słaby - fatalny i to nawet wtedy gdy nie chcemy nic nadzwyczajnego. Trudno uzyskać podstawowe informacje. Trzeba się dopraszać o odpowiedź. Nie podpisują się nawet w mailu i nie wiadomo z kim miało się styczność. Takie rzeczy w handlu to jakiś żart.

Po trzecie - oczywiście, że firma nastawiona jest na sprzedaż, na tym polega handel. Jednak Proex to ściemniacze i oszuści celowo wprowadzający w błąd. Pozwalają sobie na to ponieważ handlują przez internet i mają tę bezpieczną odległość w stosunku do klienta. Piękne slogany na stronie kompletnie nie idą w parze z jakimikolwiek działaniami firmy.

Po czwarte - skoro nic nie zakupiłeś to dlaczego w ogóle opiniujesz firmę Przecież nie wiesz przez to o co w ogóle w tym chodzi

Mieszka w
    Malanów
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał DeadinhollywooD Zobacz post

Po czwarte - skoro nic nie zakupiłeś to dlaczego w ogóle opiniujesz firmę Przecież nie wiesz przez to o co w ogóle w tym chodzi
    Po to jest forum aby wyrażać swoją opinię. Nie trzeba wkładać palca w ogień żeby wiedzieć że się poparzysz, tak samo nie muszę nic od nich kupować żeby wiedzieć że będą z nimi problemy. Śledzę wątek od początku i wiele opinii się przeplata w tym te nie pozytywne. Mnie to ani ziębi ani parzy a własne zdanie można mieć na podstawie tego co jest napisane wyżej. Każdy się może ustosunkować do tego, po to jest to forum. Każdy sam wysnuje wnioski. Pozdrawiam.

Mieszka w
    Toruń
    Auto

Domyślnie

Lepiej, żeby wnioski tworzyć na podstawie faktów. Oczywiście, że możesz się ustosunkować do czego tylko zechcesz ale oceniasz firmę i osoby próbujące coś w niej zakupić tak jakbyś miał z sytuacją do czynienia i wyraźnie wskazujesz na nasze wymyślne zachcianki jako np. problem komunikacji z firmą - to jest dla mnie żart bo tego nie widziałeś i nie słyszałeś. Tutaj zgadujesz. Nie wybielaj firmy niewiedzą. Sorki za taką a nie inną reakcję ale tak mocno mnie wkurzyli, że jak zobaczyłem co napisałeś to nie mogłem nie odpisać Zamów u nich tłumik poproś o jakieś konkretne wykonanie, poproś o obiecywaną zniżkę i dogadaj szczegóły to zrozumiesz o co w tym wszystkim chodzi.

Mieszka w
    Malanów
    Auto

Domyślnie

Słuchaj ,ja "nie wybielam firmy" broń boże, ale także jej nie krytykuję, no bo nie mam za co. Po prostu wysnułem swoje wnioski, każdy może, oczywiście na podstawie różnych doświadczeń waszych. Rozumiem Twój żal do nich bo wynika z przykrego doświadczenia , no ale jak by nie patrzeć to cudów nie ma. Trzeba zawsze się liczyć że ktoś opacznie może zrozumieć nasze życzenie i zrobi nieco inaczej, niż tak jak było zakładane.
    Myślę że dźwięk jaki by Ci odpowiadał, pewnie supersprinta lub inny, lepszej firmy, w wykonaniu właśnie proexa Ciebie nie usatysfakcjonuje. Skoro to mała manufaktura i jeszcze raczkuje w temacie, to być może kiedyś coś lepszego stworzą na miarę swoich sił. Na razie dobra reklama i cwany marketing ich tylko niesie.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Taki marketing niesie tylko chwilę. Ja już kiedyś zainteresowałem się wydechem tej firmy po części ze względu na możliwość doboru dźwięku. Jednak gdy dowiedziałem się jak to wszystko wygląda w praktyce to sobie darowałem.

Mieszka w
    Toruń
    Auto

Domyślnie

Bardzo dobrze zrobiłeś. Nie ma co się w ogóle bawić w Proex'a.

zgredek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał DeadinhollywooD Zobacz post
    Bardzo dobrze zrobiłeś. Nie ma co się w ogóle bawić w Proex'a.
    a ja się bawię i nie narzekam tylko nie trzeba wydziwiać jak stara panna i wszyscy są zadowoleni tym bardziej że poruszamy się w okolicach 250-300zł i to tez trzeba mieć na uwadze

Mieszka w
    Toruń
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał zgredek Zobacz post
    a ja się bawię i nie narzekam tylko nie trzeba wydziwiać jak stara panna i wszyscy są zadowoleni tym bardziej że poruszamy się w okolicach 250-300zł i to tez trzeba mieć na uwadze
    Starą Panną to sobie możesz własnego chłopaka nazywać. Panie Zgredek jedyne tematy, które Pan założył tyczą się tłumików Proex. Proszę sobie darować promocje tej firmy. Jest Pan albo jednym z właścicieli albo ich znajomym. Z czystym sumieniem w tej kwocie to poradziłbym zakup zamienninków z Asmetu albo Izawitu. Będą znacznie lepsze od pseudo tłumików sportowych z niby dobranym indywidualnie dźwiękiem. Żart i parodia.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia